Şimdi Ara

Maske ve kısıtlama karşıtları kulübü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Var mı artıran? Kuralım şunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 4 Mart 2021; 22:12:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Selam,


    Biliyorsun bizim derdimiz bir şeye karşıt olmak değil, doğruyu savunmak. Şu anda bir algı savaşının içindeyiz. Bu sebeple kelimeler gerçekten çok çok önemli.


    Maske konusunda senin amacını da biliyorum: karşıtlıktan öte aslında gerçeği savunmak. Bilimin ikiye ayrıldığı bir konuda medya üzerinden insanları TEK bir bilgiyle şekillendirilmesine karşı olmalıyız. Karşıtlığımız bu.



    Karşıtlığımız ana akım medyayı elinde tutanların bütün dünyada insanları TEK bir şeye inandırmaya çalışmasına. Bu bilim değil. Bilimde tartışma olur. TV'lerde tartışılmıyor bile, DOGMA olarak veriliyor. Ve ne yazık ki medyanın daha önce de büyük yalanlar söylediğini görmeyenler - unutanlar , çoğu iyi niyetle TV'de dinlediklerine inanıyorlar..


    • Maske çok sıkı kurallarla ve belli şartlarda kullanılır : eğer ülkemizde olduğu gibi, eğitimsiz çoğunluğa maske kullandırmaya çalışırsan daha büyük bulaşa ve daha fazla hastalığa sebep olursun.
    • Maske takanların %90'nından fazlası bulaşı arttıracak şekilde dikkatsiz maske kullanıyor ( elleri önce maskeye sonra yüzüne sağa sola değdiriyor)
    • Bu millete yazın, güneşin altında sokakta zorla maske taktırdılar : terli ve nemli yüzeyde zararlı mikroorganizmalar artar : bakteriyel zatürre artar


    Maske, toplum sağlığı için zorunlu tutulmuyor, diğer bütün hastalıkları unutup sadece TEK bir hastalığa odaklanmamız için taktırılıyor.





    Maske ve kısıtlama karşıtları kulübü
    Maske ve kısıtlama karşıtları kulübü
    Maske ve kısıtlama karşıtları kulübü




  • konunun birinde maddi durumum yok maskemi sen alacaksan takıyım demiştin.

    Sana adres ve isim ver maske göndereceğim demiştim.


    Adres ve isim verirsen halk sağlığı açısından size 100 adet maske göndermek istiyorum.

  • nucro kullanıcısına yanıt
    "insanlara maske kullandırmaya çalışırsan daha büyük bulaşa ve daha fazla hastalığa sebep olursun" diyerek ortada bulaşıcı bi virüs olduğunu söylemiş oluyorsun ki o zaman da yığınsal medyadaki bilim kurulcu ve beyaz önlüklü takımın bulaşıcı virüs söylemini doğrulamış / desteklemiş oluyorsun.

    Düşünsene hem onların söylemini destekliyorsun hem de onların empoze etmeye çalıştıkları yasakçı tek sesçi rejimi eleştiriyorsun.
    Bir otomobilde aynı anda hem gaza hem frene basmak gibi, ilerleyemezsin bu şekilde anca motoru yakarsın, balatayı sıyırırsın, söyleyeyim :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar devamlı maske kullanırlarsa daha fazla hastalık riski var.

    Neden? 2 temel sebep var:


    1- Maske nemli bir ortam yaratıyor ve ortamdaki mantarları - bakterileri besleyerek, bakteriyel zatürreye sebep oluyor. Bakteriler bulaşır. Her şeye virüs penceresinden bakıyorsun.


    2- Cerrahi maske bile nefesin kalitesini düşürüyor ve kandaki oksijen azalıyor. Ağız sağlığını ve dolayısı ile kalp ve genel sağlığımızı riske atar.



    Maske ve kısıtlama karşıtları kulübü
    Maske ve kısıtlama karşıtları kulübü




  • nucro kullanıcısına yanıt
    "Her şeye virüs penceresinden bakıyorsun." Tam tersi. Daha dün gece dolapta 5 gün beklemiş hafif kokmuş pirzolayı cok az pişirerek yedim. Dediğin gibi virüse kafayı takmış olsam pirzolaları çöpe atara dolabı da (virüs havada kalıyor ya) dezenfekte ederdim.

    Benim mesajda ana konu virüs değildi. Ana konu, "virüs bulaşıp hastalık yapar" konusunda yığınsal medya ve kitlesel bilim ile aynı fikirde olmanı eleştirmemdi. Virüs bulaşır ve hasta eder söylemini destekliyorsan o söylem bahanesiyle devreye alınan saçma sapan tedbirlerden, yeni normallerden şikayet etmeyeceksin. Hem öyle hem böyle. Yok öyle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevgili vonderplanitz ,


    Virüs başka, bakteri başka.


    Bakteri: mikroskop altında görülür, deneyleri başarıyla yapılır ve gerçektir.


    Virüs: ancak atom mikroskopunda görülen küçüklükle, hücrenin dışında görülen keseciklere virüs deniyor. Ancak bu keseciklerin ekzosomlardan farkını açıklayamıyorlar. Sözde ileri tıp daha yüzeyde var mı yok mu, yüzeyde ne kadar kalır gibi şeyleri bile açıklayamıyor çünkü hepsi teoriden ibaret. 


    Hafif kokmuş pirzola neden kokuyor? Çünkü bakteriler eti çürütmeye başlıyor. Tamam virüs diye hasta edici bişi yok ( aslında virüs hücrelerin kendi aralarında mesajlaşmak veya toksik maddeleri hücre içinden uzaklaştırmak için salgıladıkları içi protein dolu kesecikler ) ancak bakteriler gerçek :) Lütfen ikisini karıştırma ve bence kokmaya başlamış etleri yerken dikkat et :)





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.