Şimdi Ara

Masaüstünde pencerelerin gölgesi oluşuyor.(SS)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bu bir sorun mu tam bilmiyorum ama dikkatli bakınca ekrana gıcık eden bir şey. Daha iyi görebilmeniz için görev yöneticisinin penceresini göstermek istedim. Resimde kırmızı alanda görev yöneticisinin yansıması ortaya çıkıyor. (Biraz odaklanınca görebilirsiniz.) Aynı şekilde pencereyi üstten tutup sağa sola oynattıkça o gölge de onla birlikte oynuyor. Bu gölge tüm pencerelerde oluyor (klasör, program vs).

Ne yapabilirim acaba?

• Sorunum hâla günceldir. (Gereksiz post olmaması için bu mesajı bir süre sonra kaldıracağım)
  • ekran kartından veya yazılımından olabilir güncelleme ile deneyin
  • ben göremiyorum. belki ekrnadadır sorun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: my_x

ben göremiyorum. belki ekrnadadır sorun.

Hocam iyi bakın rahat gözüküyor biraz ekrana yaklaşın gerekirse, göremeyen varsa kusura bakmasın gözünde problem vardır. Kusura bakmayın biraz ağır oldu söylediğim, kişisel algılamayın.

Ekran kartım güncel, şahsen ondan veya monitörden kaynaklanmadığına eminim sadece masaüstünde bir pencere açtığımda onun böyle saydam gölgesi oluşuyor, pencereyi mesela üst tarafından tutup sağa sola oynatınca gölge de o şekilde oynuyor, başka bir problem yok.
  • Bildiğim kadarıyla klasör seçeneklerinde görüntü kısmında böyle bir ayar vardı. Oradaki ayarları muhtemelen maksimum performans ayarına getirmişsindir. Windows'un orjinal klasör görüntü ayarlarını dönüp tekrar kontrol etmeyi dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: altintop38

Bildiğim kadarıyla klasör seçeneklerinde görüntü kısmında böyle bir ayar vardı. Oradaki ayarları muhtemelen maksimum performans ayarına getirmişsindir. Windows'un orjinal klasör görüntü ayarlarını dönüp tekrar kontrol etmeyi dene

Maalesef hocam klasör seçeneklerini baştan aşağı kontrol ettim zaten hiçbirini ellememiştim hepsi default haldeydi, buna rağmen bu konuyla ilgili bir ayar bulamadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben bir sorun görmüyorum. Pencerelerin zaten gölgeleri var. Olmalı da.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monitöre yakın bir yerlerde mıknatıslı bir şeyler var mı? Mesela çok yakın duran bir hoparlör gibi... Hoş bu daha çok eski crt monitörlerde sıkıntı verirdi ama monitörünüzün ne olduğu hakkında bir bilgi yazmadığınız için de aklıma ilk geleni yazdım.
    İkinci olarak da monitörün arkasındaki kabloları da bir kontrol edin. Eğer blendajı yeterince kuvvetli bir kablo değilse civarındaki elektrik kablolarından bile etkileniyor bilginiz olsun...

Bu arada resimde ben de bir şey göremedim hatta oldukça yakın bakmama rağmen...

Saygılar...
    www.indirimkenti.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: indirimkenti

Monitöre yakın bir yerlerde mıknatıslı bir şeyler var mı? Mesela çok yakın duran bir hoparlör gibi... Hoş bu daha çok eski crt monitörlerde sıkıntı verirdi ama monitörünüzün ne olduğu hakkında bir bilgi yazmadığınız için de aklıma ilk geleni yazdım.
    İkinci olarak da monitörün arkasındaki kabloları da bir kontrol edin. Eğer blendajı yeterince kuvvetli bir kablo değilse civarındaki elektrik kablolarından bile etkileniyor bilginiz olsun...

Bu arada resimde ben de bir şey göremedim hatta oldukça yakın bakmama rağmen...

Saygılar...
    www.indirimkenti.com

Hocam monitörüm lg flatron w2243s, klasik LCD monitörlerden. Evet hoparlör var ama senelerdir var yani şimdi oluyor bu dediğim şey. Şahsen kablo veya elektriksel sorun olduğunu da düşünmüyorum, dediğiniz kablonun olduğu kontrol ettim herhangi bir gevşeme falan da yok. Zaten monitörden kaynaklı bir şey olsa başka türlü sorunlar da verirdi.

Ayrıca sizin için resmi bir daha düzenledim hocam nasıl göremiyorsunuz? Çok fazla saydam olduğu için gözükmesi zor olabilir ama net gözüküyor özellikle de pencereyi hareket ettirirken çok belli oluyor. Buyrun bakın resimde bir daha işaretledim başka bir şekilde. Arkaplan resmi koyu olduğu için en rahat bu şekilde gözüküyor.

Şimdi yeni resim ile konunun 1. mesajındaki resmi karşılaştırın hocam anlarsınız. 2. resimde yerleri gösterdim mesela o iki tane paralel çizginin oldugu beyaz yer daha net gözüküyor gölgede, beyaz olduğu için. 2. resimden yararlanıp 1. resme biraz daha dikkatli bakın.

• aynı sorun bendede vardı pc den ekrana bağlanan kabloyu iyice sıkıştırdım ve oynadım sorunum geçti bi deneyin isterseniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.