Şimdi Ara

masaüstü+ups mi? gaming laptop mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba. bir bilgisayar alacağım. bütçem 5000 tl. ancak mahallemde 2-3 günde bir elektrik kesintisi oluyor. bu elektrik kesintilerinin bilgisayar kullanmama engel olmamasını istiyorum. en azından elektrik gittikten sonra yarım saat daha vaktim olsun.

bilgisayarımın taşınabilir olması çok önemli değil. hassas olduğum tek nokta elektrik kesintisi. ancak her nedense laptop daha mantıklı geliyor. şimdi masaüstü almanın cazip tarafı fiyatlarının laptoplara göre daha uygun olması değil mi? fakat ups almaya kalkışsak, sistemin diğer yerlerinden kısacağız.. bari aynı paraya aynı özellikleri taşıyan bir laptop alıp taşınabilirliğinden faydalanalım değil mi? hem elektrik kesintilerinden de etkilenmez.

ya siz ne düşünüyorsunuz?

not: bilgisayar render, photoshop, film, sörf, oyun, kısacası her şeyden biraz biraz için lazım.

• 5000 liraya 1080p 144hz, 2k 75hz sistem kurabilirken 5000 liraya alacağın laptoplarda 1050ti ekran kartı olacak. amacın oyunculuksa cevabımı verdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Decent

5000 liraya 1080p 144hz, 2k 75hz sistem kurabilirken 5000 liraya alacağın laptoplarda 1050ti ekran kartı olacak. amacın oyunculuksa cevabımı verdim
    yani ups alsak dahi sistemimizin laptopla arasında hala büyük bir fark olur mu? aslında hata ettim, ups piyasasını araştırıp konu açacaktım ama olan oldu. bazıları monitörü de upsye takmak lazım, iyi sistemler için iyi upsler almak lazım gibi şeyler yazmış forumda. aklımda birden upslerin çok pahalı olduğu fikri oluştu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 250 tl ye ups dolu
    Biraz bilginiz varsa ucuz bi ikinci el alıp 0 akü alırsınız
    0 ups niz olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Technical.assistance

250 tl ye ups dolu
    Biraz bilginiz varsa ucuz bi ikinci el alıp 0 akü alırsınız
    0 ups niz olur
    o kadar bilgim yok valla. daha hayatımda canlı şekilde ups bile görmedim.

• Hocam senini ilacın laptop. Mobilite konusunda tartışmasız tercih sebebidir ve elektrik kesintilerinden etkilenmezsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: gul.dari

Hocam senini ilacın laptop. Mobilite konusunda tartışmasız tercih sebebidir ve elektrik kesintilerinden etkilenmezsin.

https://www.hepsiburada.com/msi-gf63-thin-8sc-252xtr-intel-core-i5-8300h-8gb-256gb-ssd-gtx1650-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV00000KE491?magaza=Hepsiburada
    hocam ups almak da bir çözüm olmaz mı? riskli midir elektrik kesintilerinde? ben aslında laptopların biraz riskli olduğunu duymuştum. bataryaları falan yanabiliyormuş.

bu arada bu laptopa bakmıştım. oyunlarda performansı pek iyi değil, tek fanlı olduğu için çabuk ısınıyormuş. zaten şu an masaüstü almaya bir adım daha yakınım laptoptan. diğer forumlarda da konusunu açtım herkes masaüstü dedi. ister istemez masaüstüne yakınlaştım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Razer Laptop mu MSI Laptop mu?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tabi ki masaüstü. Bir de 2 akülü ONLİNE UPS bulursan tadından yenmez.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oyun icin tabii ki masaustu daha iyi secim olacaktir. 5.500 liraya GTX 1650 li laptop alinirken 6.000 liraya RTX 2060 li canavar gibi masaustu bilgisayar alinabiliyor.

Kesintisiz guc kaynaklari ile ilgili biraz okuma yaptim, guclu bir sistemi oyun oynarken en fazla 10-15 dk acik tutabilir gibi gozukuyor acikcasi. Yuksek kapasiteli bir cihaz almaniz gerekiyor 30dklari gorebilmek icin.
  • ek kart gibi şeyler olmayacaksa artık leptoplar her iş için yeterli.şahsen dolar oynamasaydı laptop alacaktım.
  • Laptop alma bence. Laptopların bataryaları eğer sadece chrome da takılmıyorsan 1 saat zor gidiyor. UPS al senin ihtiyacın olan o

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bseeek

Laptop alma bence. Laptopların bataryaları eğer sadece chrome da takılmıyorsan 1 saat zor gidiyor. UPS al senin ihtiyacın olan o
    benimki 3 saat gidiyor işin gücün sallamak atmak tutmak bos atma :D
  • oyun için laptoptan kaçının küçücük alana sahip olduğundan ısınıyor ve isterse rtx 2080 olsun bir türlü soğutamadığından o beklentide performans veremiyorlar ve fanın 2yıl içinde bozulması olası masaüstü çok daha konfigüre edilebilir fan bozulursa sıkıntı değil hemen teknoloji marketinden alınıp yenisi takılabilir vs. vs. (masaüstünde fanın bozulduğunu görmedim)
  • UPS ile oyun oynamanız pek mümkün değil. Sistem boştayken dahi bu gibi bir sistem en fazla 10-15dakika dayanabilir 1000-1200VA bir UPS kullanarak. Sadece bilgisayarı güvenli bir şekilde kapatmanıza yardımcı olur.

masaüstü+ups mi? gaming laptop mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 2 Eylül 2019; 9:26:3 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.