Şimdi Ara

Masaüstü Taktığım PSU'ları Bozuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 hafta öncesine kadar High Power 850'lik PSU vardı. Arada bi bilgisayarı açtığımda sürekli açıp 3 4 SN sonra kapanıyordu ve bunu tekrarlıyordu. En sonunda bir gün bi yanık kokusu geldi ve hiç çalışmadı. Bilgisayarcıda denedim aynı sorun vardı ekran kartını çıkardım onboard denedim 2 saniyede bir kapanıyor açılıyor. 300'lük gibi bir şey denedim yarım saat çalıştı. Ben de tamirciye verdim bir şeyler deniyor fakat bu esnada arkadaşımdan aldığım 750'lik PSU'yu taktım çalıştı 20 DK sonra LED patlar gibi çıt sesi geldi ve kapandı hiç açılmadı. Analartta mı sorun var şase mi var nedir bilemedim çıldırıyorum. Forumda başka bir arkadaş VGA kablosunun girişinden geldiğini bulmuş kaçağın prizden, ölçüm cihazı var ama nasıl nerelerini ölçeceğimi bilmiyorum. Yardımcı olursanız harika olur. Projelerim var okula yetiştirmem gereken ay sonuna. Çok zor durumdayım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kasayı başka bir prizde deneyebilirsin, başka bir hatta yani. Bu sayede elektrik meselesi ortadan kaybolur. Farklı bir VGA kablo dene. Baktın durum aynıysa, anakartta problem var demektir, önce BIOS pilini çıkarıp tak, ardından BIOS menüsünden default yap, düzelmezse anakartın üzerindeki lehimler, kondansatörler, kapasitörler, köprüler ve çiplerde problem vardır, gözle görülür ise tamire yollanır, değil ise ya tamirde deneme yanılma ya da kendin bu yolla denemeler yapabilirsin. Anakartı, tümleşik VGA portuyla sadece işlemci ve RAM şeklinde çalıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neutumn -- 14 Mayıs 2017; 19:47:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neutumn

Kasayı başka bir prizde deneyebilirsin, başka bir hatta yani. Bu sayede elektrik meselesi ortadan kaybolur. Farklı bir VGA kablo dene. Baktın durum aynıysa, anakartta problem var demektir, önce BIOS pilini çıkarıp tak, ardından BIOS menüsünden default yap, düzelmezse anakartın üzerindeki lehimler, kondansatörler, kapasitörler, köprüler ve çiplerde problem vardır, gözle görülür ise tamire yollanır, değil ise ya tamirde deneme yanılma ya da kendin bu yolla denemeler yapabilirsin. Anakartı, tümleşik VGA portuyla sadece işlemci ve RAM şeklinde çalıştır.

Başka bir gatta derken ev içinde başka bir prizden olur mu?

Bu sorun için deneme yaparken olmayan psudan olmak var. Sıkıntılı bir durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: omerumuterdinc

quote:

Kasayı başka bir prizde deneyebilirsin, başka bir hatta yani. Bu sayede elektrik meselesi ortadan kaybolur. Farklı bir VGA kablo dene. Baktın durum aynıysa, anakartta problem var demektir, önce BIOS pilini çıkarıp tak, ardından BIOS menüsünden default yap, düzelmezse anakartın üzerindeki lehimler, kondansatörler, kapasitörler, köprüler ve çiplerde problem vardır, gözle görülür ise tamire yollanır, değil ise ya tamirde deneme yanılma ya da kendin bu yolla denemeler yapabilirsin. Anakartı, tümleşik VGA portuyla sadece işlemci ve RAM şeklinde çalıştır.

Farklı prizi çoktan denemiş olman gerekirdi, olmazsa farklı bir evden deneyeceksin, elektrik hattı farklı olan bir ev.

• Cihazı taktığın priz topraklı mı ? gömme şeklinde prizin fişin yanlarındaki demirlere değen iki yayının olması yetmiyor acaba onlarda toprak bağlantısı var mı ?

bunun dışında sisteminde bir montaj hatası var mı iyice kontrol et. anakart üzerinde biryerlere değen kasa metali vida köşesi vida yuvası köşesi var mı iyice kontrol et. özellikle sata elektrik kablosu hard diske takılırken sıkışma yapıp problem çıkarmaya uygun oluyor. sata elektrik kablosu direk mi psu dan geliyor yoksa çevirici ile suplyden gelen elektrik kablolarına mı bağlıyorsun. onlarda problemli olabilir. topraklama kontrolü ve bahsettiğim ne varsa kontrol ettikten sonra ilk anakarttan şüphelenebilirsin.

kasa önündeki usb ve ses çıkışlarına giden kablolarda sorun çıkarabilir. özellikle ön usb kablosu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 14 Mayıs 2017; 22:33:48 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: omerumuterdinc

quote:

Farklı prizi çoktan denemiş olman gerekirdi, olmazsa farklı bir evden deneyeceksin, elektrik hattı farklı olan bir ev.

Az önce power supply'i tamir için götürdüğüm elektronikçinin dediği gibi prizleri ölçtüm ve sarı kablonun olmasına rağmen binada topraklamanın olmadığını gördüm. Onu da şöyle kontrol ettim, ölçü cihazıyla kırmızı ucu faz a siyah ucu nötr uca soktum 230 volt gösterdi fakat kırmızı yine faz a takılı iken siyah ı toprağa soktuğumda yine 230 volt gösterdi ölçüm aleti ve büyük ihtimalle sorun bundandır diyorum ama kesin emin değilim tabi. Ve bundan ayrı dün kasayı anakartına bakması için birisine verdim, her ihtimale karşı bi sıkıntısı varsa bilelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerumuterdinc -- 17 Mayıs 2017; 2:46:12 >

• omerumuterdinc kullanıcısına yanıt
    Düzgün topraklama bilgisayara herzaman lazım. Sorun bundan veya değil ilerde çıkabilecek sorunlara karşı topraklamayı çözmende fayda var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

Düzgün topraklama bilgisayara herzaman lazım. Sorun bundan veya değil ilerde çıkabilecek sorunlara karşı topraklamayı çözmende fayda var.

Şöyle bir soru da var aklımda durdu durdu o kadar zaman kaç senelerce çalıştı da niye şimdi oldu çok merak ettim. Neyse anakartın durumu bu yanmış diyorlar haber bekliyorum değişip değişemiyeceği ile ilgili bknz;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerumuterdinc -- 17 Mayıs 2017; 13:52:9 >

• omerumuterdinc kullanıcısına yanıt
    inşallah değişir hayırlısı olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.