Şimdi Ara

Masaüstü PC uyku modu hakkında yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun bir aradan sonra laptopı söküp masaüstünü kurdum.laptopı uyku moduna alıyordum sadece.fanlar,ekran falan çalışmıyordu mouse u oynatarak tekrar açıyordum.yani uzun uzun açılmasını beklemek istemiyordum.masaüstündede aynısını yapabilirmiyim yani uyku hazırda beklet gibi seçeneklerle yapamadım.güç seçenekleri ayarlarınıda pek anlamam.hiç yoktan pc kapalıyken güç düğmesine bastığımda tekrar çalışsa ve direk şifre ekranında başlasa böyle bir ayarlama yapabilirmiyim.



  • İki türlü uyku modu vardır, birincisi hafif uyku(tavşan uykusuna benzetebileceğimiz ) S1 modu, özellikle anakartın birazcık eski ise default olarak bu mod aktiftir. Anakartın çok çok eski ise başka mod yoktur zaten. Bu modda işlemci hala güç alır, dolayısı ile PSU da açıktır, ve tüm fanlar da haliyle döner ve rahatsız eder. En önemli avantajı açılma süresinin s3 e göre çok daha hızlı olması.

    Bir de s3 modu var. Laptoplarda varsayılan olarak bu veya daha üstü bir mod aktiftir, pil ömrü için s1 tercih edilmez. Sadece RAMe içindeki verileri tutacak kadar düşük bir güç verilir, PSU da bekleme moduna geçmiştir dolayısı ile fanlar falan her şey durur. Bilgisayarın uykuda olduğu önündeki ışıktan anlaşılır.

    Hangi modun aktif olduğunu ve kullanılabilir diğer modları görmek için cmd ekranında powercfg -a yazmak gerekir. Burada görünmeyen bir mod varsa ilgili modu bios un güç seçeneklerinden aktif edip tekrar denerseniz görebilirsiniz.




  • Yani laptopımdaki gibi ışıklar gözükse fanlar çalışmasa mouse hareketiyle açmam için s3 olması lazım.benim kasa 10 yıllık Foxconn muhtemelen dediğiniz yoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrekrhsr E kullanıcısına yanıt
    10 yıllıksa vardır. Biosa bir göz atın. Power (güç) seçeneklerinde olması lazım. genelde varsayılan s1 oluyor, onu s3 yapınca istediğiniz olur. Hemen karamsarlığa kapılmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 19 Eylül 2017; 14:47:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usta baktım cmd dende biostanda s3 seçili gözüküyor.ama uykuya aldığımda tamam kapanıyor açmak istediğimde gene güç düğmesine basmam gerekiyor.bunu klavye veya mouse hareketiyle açmaya atayabilirmiyim.fare ve klavye kablosuz bu arada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrekrhsr E kullanıcısına yanıt
    Aygıt yoneticisinde Klavye ve farenin özelliklerinde güç sekmesinde bu aygıt bilgisayarı başlatsın diye bir seçenek var onu işaretlemeniz gerekecek. Yalnız bu olayı anakartın da desteklemesi gerekebilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen dediğniz seçenek işaretli ama heralde anakart desteklemiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.