Şimdi Ara

MASAUSTU KASADAN GELEN CIZIRTI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kıymetli arkadaşlar masustu bilgisayarımda son zamanlarda iyice cızırtı gelmeye başladı işin garibi kasayı sağa sola çevirince kabloyla oynayınca ses gidiyor kasa azıcık sallansin geri geliyor elektrik kaçağı gibi bir ses , ben PSU kablosundan olduğunu dusunsemde kabloyu kablo ağzını vesaire değiştirmeme rağmen ses hala gitmiş değil sıkıntı nered eolabilir sizce yardımcı olursanız sevinirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• hdd den olabilir, disk kullanımı çok artıyorsa oda öyle ses çıkarıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Texassm0ke kullanıcısına yanıt
    Disk kullanımı artıyor evet , ama bilgisayarı hareket ettirince ses kesiliyor bazen, HDD ye hiç dokunmama rağmen o yizden HDD olamaz.diye düşündüm

• Psu nuz eski ise içersindeki kapasitörlerde bulunan elektrolitik sıvı zamanla buharlaşıp kapasite kaybeder ve yakınındaki trafolar üzerinde tiz cızırtı yapmaya başlar bunlar ölçülür kapasitesinin %10 undan fazlasını kaybettiyse uygun muadilleriyle değiştirilmelidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumunuz için teşekkür ederim çok yüksek ihtimal dediğiniz gibi , mecbur PSU yu degistiricem

• ses yapmaya başladıgında yan kapaklara hafıce dokunun ses kesilirse kapaklardan titreşim cızırtı gelebiliyor bazen
  • Büyük ihtimalle psu fanindan geliyor o ses benzer bir dert bendede var pc genellikle boştayken psu fanindan bir ses geliyor sağa sola hafif yatirinca kasayı ses kesiliyor. Ayrıca pc yüke girincede ses kesiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2019daDHyekatilmak -- 10 Aralık 2019; 12:30:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    UPS'den gelen cızırtı sesi
    10 yıl önce açıldı
    Psu'dan gelen çınlama sesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    Evet ayni şekilde benimkisi de, tek çare PSU değişikliği anladım kadarıyla

• OmerGn7 O kullanıcısına yanıt
    Hocam psu değişmek gereklimi bilmiyorum eğer fandan geliyorsa fanı temizleyip yağlayıp denemekte fayda var

• Anladığım kadarı ile bobinlerden geliyor ses psu yada gpu dan olabilir. en doğru kararı yakından dinleyerek verebilirsin. Bir arkadaşından bulabiliyorsan güç kaynağını ve ekran kartını farklı bir pc de dene
  • Kasadaki tüm fanları temizleyip yağlarsanız sorun çözülür hocam büyük ihtimal. Elektronik devrelerden gelen sesler kasayı sallayınca geçmez. Mekanik bir aksamdan geliyordur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.