Şimdi Ara

Bilgisayar kapaliyken psudan ses geliyo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar kapali iken psudan ince bir ses geliyo usb felan takinca ses artiyo nedeni nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

//ASUS RTX 5080 TUF OC 16 GB GDDR7//MSI MPG Z690 EDGE WIFI DDR4//İNTEL RAPTOR LAKE CORE İ7 14700K 20 CORE 28 THREAD 5.8 GHZ//GSKILL RİPJAWS V 32(4X8)GB DDR4 4000 MHz CL18//NZXT KRAKEN X62 280 MM AIO//KİNGSTON KC3000 1 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON FURY RENEGADE 2 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON KC3000 2 TB PCIe 4.0 NVMex2//SAMSUNG 850 EVO 250 GB//SAMSUNG 860 EVO 500 GB//ASUS ROG STRİX XG27AQDMG 27" W-OLED 240 Hz 2K G-SYNC HDR//CORSAİR AİR 540 WHİTE EDİTİON//SEASONIC 1000W PLATINUM//ASUS ROG STRİX SCOPE II ROG NX SNOW SWİTCH RGB//LOGİTECH G502 HERO LIGHTSYNC 25600 DPI RGB//RAZER BLACKSHARK V2 PRO 2023 WİRELESS 7.1 SURROUND//WİNDOWS 11 X64 PRO 23H2///
  • Corsair'se normal. Corsair lerin üretim kalitesi öyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fener_1996 -- 31 Ekim 2013; 18:55:30 >

Orijinalden alıntı: fener_1996

Pc açık kapali farketmiyo hep ses cıkıyo fişi cekiyom mecburen.kulal cımlaması gibi tiz bi ses

Açıktan kastım şuydu mesela pc kapalı ama fişte bağlı yani kasaya elektrik gidiyor bu durumda psuyada elektrik gidiyor ancak psunun anahtarını kapatınca yani tüm sistemin gücünü kesince bu sesin çıkması imkansız gibi bir şey başka bir adaptörden bu tür bir ses gelebilir belki.Psu dışında aynı prizde şarz cihazı,monitör adaptörü gibi ek bağlantılarınız var mı?

Birde diğer sistem bileşenleriniz nedir psunuzun gücüde yetmeyebilir yada gerçek 430 w lık bir psu değildir ve sisteminizin gereken güç ihtiyacını sağlıyamıyordur yada en son düşüncem psunuz ömrünü tamamlamıştır.Bu şekilde bence kullanmayın psunuzun koruması yoksa sisteminiz tehlike altında demektir.
    //ASUS RTX 5080 TUF OC 16 GB GDDR7//MSI MPG Z690 EDGE WIFI DDR4//İNTEL RAPTOR LAKE CORE İ7 14700K 20 CORE 28 THREAD 5.8 GHZ//GSKILL RİPJAWS V 32(4X8)GB DDR4 4000 MHz CL18//NZXT KRAKEN X62 280 MM AIO//KİNGSTON KC3000 1 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON FURY RENEGADE 2 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON KC3000 2 TB PCIe 4.0 NVMex2//SAMSUNG 850 EVO 250 GB//SAMSUNG 860 EVO 500 GB//ASUS ROG STRİX XG27AQDMG 27" W-OLED 240 Hz 2K G-SYNC HDR//CORSAİR AİR 540 WHİTE EDİTİON//SEASONIC 1000W PLATINUM//ASUS ROG STRİX SCOPE II ROG NX SNOW SWİTCH RGB//LOGİTECH G502 HERO LIGHTSYNC 25600 DPI RGB//RAZER BLACKSHARK V2 PRO 2023 WİRELESS 7.1 SURROUND//WİNDOWS 11 X64 PRO 23H2///

• Abi elektriği verince ses cıkıyo.Windows kapalıyken bile ses cıkartıyo.Daha demin nerden geliyo ses diye söktüm büyik bi ihtimal bobinden geliyo ses.Haftasonu bobin alıp lehimliycem.

• aynı sorun bende de var, bilgisayar kapalıyken çok tiz bir ses geliyor ancak çok sessiz ortamda ve kulağını yaklaştırdığınızda sesi alabiliyorsunuz, kasanın arkasındaki anahtarı kapatınca ses kesiliyor...
    kasa COOLER MASTER
  • Hocam o sesin ismi Coil Whine olarak geçiyor. Forumda çokça açıklaması var araştırıp biraz bulabilirsiniz. PSU ların kronik hastalığıdır. Üretim kaynaklı olabileceği gibi şehir elektriğinin kalitesi ve dalgalanması ile de ilgili olabiliyor. Muhtamelen bilgisayar yüke girdiği zaman biraz artıyordur. Şans meselesi. Açıkçası kulak konforu dışında bir zararı bulunmuyor. Eğer oturduğunuz yerden fazla duyulmuyor da PSU ya iyice yaklaşınca duyuluyorsa çok da takılmayın derim. Ben Corsair 400R kasa ile birlikte gelen CX750 PSU kullanıyorum. İlginçtir ama ilk ay bende de aynı sorun yaşandı. Daha sonra bir adet de UPS alıp bağladım ve ses kesildi. Dediğim gibi ses aşırı değilse önemsenecek bir durum değil diye biliyorum. Yine üstadlar daha iyi yorum yapacaklardır. "Coil Whine" ı forumdan araştırın...
    Kasa: Deepcool CH160 | Güç Kaynağı: Asus ROG Strix Loki SFX-L 850W Platinum | İşlemci: AMD 7800x3D @4.2GHz | Anakart: Asus ROG Strix B650E-I Gaming Wifi | Ekran Kartı: Asus Dual AMD Radeon RX-7800XT OC Edition | Ram: Gskill TridentZ EXPO (2*16) 32Gb 6000 Mhz | SSD: Samsung 990 Pro 2TB | İşlemci Soğutucu: Deepcool Assassin IV Premium | Monitör: Xiaomi Mi IPS 34" Ultrawide | Klavye: Logitech G915 TKL | Mouse: Logitech G502 X Plus | Headset: HyperX Cloud III | Gamepad: Xbox One Elite II |Ses Sistemi: Focal Alpha 65" |
    UPS: Powersonic 1000VA |
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.