Şimdi Ara

masaüstü bilgisayarım aşırı derecede ısınıyor ve donuyor şuanda masaüstü pc'den yazıyorum yinedeaynı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar lütfen bilen yardım etsin bilgisayarım çok kasıyor son 3.5 4 aydır bu yaz sıcaklarından beridir böyle anakart asus f2-a85-m-le,amd a8 5600k apu cpu+gpu=apu,ram 4 gb ddr3 1600mhz,harddiisk 1 tb western digital 7200rpm caviar blue,psu yani güç kaynağım da 600w high power Model/ HPE-600-A12SP ,Kasa TX LASER Midi tower Oyuncu kasası şimdi gel gelelim uzun süredir yasşadığım sorunuma dostlar arkadaşlar termal macun apu için defalarca değiştim olmadı bütün parçaları aldığım yer olan eksenbilgisayar'dan da yeni ve güzel bir Xilence fan aldım taktım ama sorun aynı devam etti daha gerekirse alacağım da la tdp değeri 89w ama benim apu 100w yazıyor bu sıkıntı olurmu sizlerce bilen birileri cevaplarsa sorun şuki en küçük işlemde bile durmadan yanacak gibi çalışıyor sistem bu arada hiç biryerde konu açmadım bu arada ne bu forumda ne de başka herhangs bir forumda ilk defa bu sorun ile ilgili burada açtığımı yanlış hatırlamıyorsam açtım bu arada konuyu kendi fikri olanlarda yazabilir beklerim ama hiç bilgisi olmayıp cahilce yorum yapıp konuyu baltalayanları görmek istemem yardımcı olan herkese bütün arkadaşlara teşekkürler şimdiden,son olarak şunlarıda söyliyim,diğer küçük erzavatlar vardı zaten klavye a4tech mouse genius hoparlör frisby led monitörde aldım eksen'den 1920x1080p full hd exper marka monitör gayet iyi fakat bu kasadaki sorunla ilgili uzun zamandır dikkatimi çektiğim birşey daha var,arkadaşlar kardeşlerim kasanın önündeki ön paneldeki mavi mavi 2 tane ışık yanması gerekirken bunların ikiside şuan ve halen yani sorun devam ediyorken 2'side kırmızı yanıyor,bunla nasıl bir bağlantısı oölabilir hiç overclock yapmadım,sorun ney arkadaşlar yardım yoksa kafayı yiycem zaten yedim tam sıyırcam kafayı hiç boşuna da aldığın yere git servise gönder gibi boş şeyler de söylemeyin yani söyleyen olursa diye gidemem çünkü evim çok uzak onlar ya mecidiyeköy'de ya da kadiköyde araba taşıtım falan da yok kasayı aldığım gün zar zor getirdim zaten eve :) bilen biri bu konuda uzman olan birileri lütfen cevap versin vardır,herhalde koca forumda,umarım derdimi anlatabilmişimdir tam olarak teşekürler tekrar tekrar yardımcı olacak herkese.

• 2 defa okudum yok anlamadim sorunu.Özet olarak neden mı çok ısınıyor diyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YäV HεHε

2 defa okudum yok anlamadim sorunu.Özet olarak neden mı çok ısınıyor diyorsunuz.

yav vay arkadaş anlamadıysan ve tam olarak bilmiyorsan böyle arkadaşlar konuya yazmasın lütfen,burası çok önemli bura'da senin için de söylemiyorum sadece bundan sonra da böyle acayip cevaplar verilmesin konumda diye neyse genede saol he bu arada cevabını da verim sadece ısınma sorunu değil ama en önemlisi de o evet neden çok ısınıyor,dedim akşam akşam zaten moralim bozuk biraz daha bozuldu sayende neyse saol sağlık olsun.

• erkan94 E kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarın ısınması bilgisayara her yönden etkiler.Isınmanın sebebi sistemin uyumlu olmamasıdır.Everest diye bir program var.Ordan Ram vb. bilgisayar parçlarının hızına bakabilirsin.Isınmaya engel olamıyorsan fan al derim.
  • Sisteme format attınız mı?

Kaynak izleyici den cpu ve hdd hareketlerini gözlemlediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tenerife

Bilgisayarın ısınması bilgisayara her yönden etkiler.Isınmanın sebebi sistemin uyumlu olmamasıdır.Everest diye bir program var.Ordan Ram vb. bilgisayar parçlarının hızına bakabilirsin.Isınmaya engel olamıyorsan fan al derim.

fan aldım yeni bir tane xilence üstünde kırmızı pervaneli içinden termal macun da çıktı sürdüm düz ve ince bir tabaka olarak ama ne çare gene olmadı everest aida64 bunlarıda denedim önceden ve baktım 64dereceden düşük hiç çıkmıyorP:
  • quote:

Orijinalden alıntı: soqo

Sisteme format attınız mı?

Format attım formattan kastım yeniden usb disk kingston usb bellek var bende 2 tane 1'inede windows 8.1 kurdum zaten ondan öncede windows 8 vardı ona da 4 5 kere format attım ama hala aynı lütfen başka bir çaresi olmalı bunun teşekkürler şimdiden arkadaşlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop Şarjda İken Çok Kasıyor
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Sisteme format attınız mı?

aynen kardeşim de onu nasıl yapıcağım bir bilgim yok o konuda açıkçası kaynak izleyici nedir? nerden ulaşabilirim buna yolunu tam olarak söylersen cpu ve harddisk'in hareketlerini de gözlemliyeyim bir anormal bir durum olursa burdan söylerim.
  • quote:

hocam teşekkür ederim fakat ordan çözümünü bulamadım veya windows 8.1 blue önizleme'de kaynak izleyicisi yok varsa da ben aradım ama bulamadım,ama işlemcim de bir sorun var gibi zira bunun kutusuna şimdi baktım 3.9 ghz turbo yazıyor internette de var en fazla da 3.90 ghz oluyor sanıyorum ve bende 4.3 ghz görünüyor pc'de sanırım yanlışlıkla bir şekilde overclok olmuş çok daha önceden aslında 4.3 ghz'yi biliyordum ama 3.9 ghz fm2'nin a8 5600k'nın herneyse konuya dönelim ben araştırma yapıyorum internetten ama herhangi bir çözüm şuana kadar bulamadım bulabilmiş de değilim fakat tek bir kelime var elimde o da overclok'un tam tersi olan underclocking diye birşey ama benim anakartta sabahtan beri uğraşıyorum olmuyor olmuyor ne yapacağım hiçbir şey bilmiyorum biraz daha böyle kullanırsam pc'yi yanacak gibi bir his uyandırmıyor değil belki de yanacak o yüzden lütfen yardımları esirgemeyelim bu kardeşten

• yani başka birileri veya bilgili bu konuyu bilen birileri lütfen bana underclocking ve undervolting hakkında bilgi verirse çok sevinir ellerinden öper bu kardeşiniz.,teşekkürler
  • Windows 7 veya 8 (8.1) kaynak izleyici aynı şekilde açılır. Kaynak izleyici açamıyorsunuz ama bir "şekilde" overclok yada underclock olmuş olabileceğini düşünüyorsunuz.
    Umarım sorununuzu çözersiniz...
  • dostum kımsenın dıkkat etmedıgı bı sey soracagım benım cok sıklla karsılastıgım olay dır butun parcalarını ınceledım gayet ıyı lakın senın sorunun yuksek olasılıkla bortla alakalı yanı ne programsal nede formatlık bısorun muhtemelen senın bordun uzerındekı kondensator ler sıs mıs tır hıc kontrol ettınız mı bordun uzerınde 15 20 atet mevcut genelde ram slotunun yanındakı kondensator ler sısınce asırı ısınma ve yavaslama mavı ekran hataları asırı derecede performans dusuklulerı yasar sın dıkkalı ıncele derım anlattıgından ben bunu anlıyorum
  • RightMark CPU Clock Utility (RMClock) diye bir program var ben dizüstü bilgisayarımda bunu kullanıyorum.İşlemcim AMD malum bu işlemciler İNTELe göre daha fazla ısınıyor.Programı indirip çalıştırın biraz inceleyin burada CPU çarpanını ve CPU voltajına hükmedebiliyorsunuz üstelik ısı ve saat frekanslarını görev çubuğunda görebilir anlık durum kontrolü yapabilirsiniz.Şu an işyerinde olduğumdan tarif edemiyorum siz biraz inceleyin anlamadığınız noktada akşam yardımcı olmaya çalışırım.
    http://cpu.rightmark.org/download/rmclock_235_bin.rar
  • BIOS u bir sifirlamayi deneyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tecman

RightMark CPU Clock Utility (RMClock) diye bir program var ben dizüstü bilgisayarımda bunu kullanıyorum.İşlemcim AMD malum bu işlemciler İNTELe göre daha fazla ısınıyor.Programı indirip çalıştırın biraz inceleyin burada CPU çarpanını ve CPU voltajına hükmedebiliyorsunuz üstelik ısı ve saat frekanslarını görev çubuğunda görebilir anlık durum kontrolü yapabilirsiniz.Şu an işyerinde olduğumdan tarif edemiyorum siz biraz inceleyin anlamadığınız noktada akşam yardımcı olmaya çalışırım.

hocam bu program bizim apu'ya olmuyor maalesef a85600k'ya hiç olmuyor en azından bende :(

• quote:

Orijinalden alıntı: ozan387

BIOS u bir sifirlamayi deneyin.

bios'u tam 6 kere belirlediğim zaman aralıklarıyla donanımsal yani pil yöntemiyle resetledim evet başka çözüm aranıyor arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkan94

quote:

RightMark CPU Clock Utility (RMClock) diye bir program var ben dizüstü bilgisayarımda bunu kullanıyorum.İşlemcim AMD malum bu işlemciler İNTELe göre daha fazla ısınıyor.Programı indirip çalıştırın biraz inceleyin burada CPU çarpanını ve CPU voltajına hükmedebiliyorsunuz üstelik ısı ve saat frekanslarını görev çubuğunda görebilir anlık durum kontrolü yapabilirsiniz.Şu an işyerinde olduğumdan tarif edemiyorum siz biraz inceleyin anlamadığınız noktada akşam yardımcı olmaya çalışırım.

hocam bu program bizim apu'ya olmuyor maalesef a85600k'ya hiç olmuyor en azından bende :(

Evet maalesef her sisteme olmuyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erkan94

quote:

Evet maalesef her sisteme olmuyor.

yaa hocam peki benim sisteme olan bir program varmı ? yani fm2 a8 5600k apu'ya

• İllaki vardır ama ben yıllardır kullanıyorum çok kullanışlı bir pro.Sisteminize uyumluluğunu ancak siz bilebilirsiniz.Başka pro araştırın derim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.