Şimdi Ara

Laptop Şarjda İken Çok Kasıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
10.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi laptopumu 2 ay öncesine kadar sorunsuz bir şekilde çalışıyordu.Laptopumu yaklaşık 1 sene önce aldım.Birden garip bir şekilde oyunlarda kasmaya başladı.Kasmayı sadece şarjdan kesince giderebiliyorum o zamanda batarya çok çabuk bitiyor ve oynayamıyorum adam gibi.Laptopumun özellikleri bunlar.(i7 / Full hd model)

Bataryayı çıkartıp denediğim(Direk şarj aletinden) aynı kasma devam ediyor , batarya ve şarj aleti takınca yine kasma devam ediyor , sadece direk batarya üzerinden oynayınca kasmıyor ondada 1 saat ya yetiyor yada bulmuyor 1 saati.Bu denemelerimde kesinlikle yüksek performans seçili ve gelişmiş ayarlarda işlemci yönetimi resimdeki gibi

Denemediğim yol kalmadı önceden full ayarlarda 125 fps aldığım fifa 13 şimdi açtığımda 1-2 dakika çok güzel , sonra donmaktan oynanmıyor.Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gaming54 -- 25 Eylül 2013; 18:08:45 >

• Pili kalibrasyon yapıp tamamen sıfırladıktan sonra tekrar doldurup deneyin.olmadı başka bir pil ile deneyin eğer sorun olmazsa(başka pil ile)sorun eski pildedir.

Orijinalden alıntı: spanyol12

Pili kalibrasyon yapıp tamamen sıfırladıktan sonra tekrar doldurup deneyin.olmadı başka bir pil ile deneyin eğer sorun olmazsa(başka pil ile)sorun eski pildedir.

Dostum önerin için teşekkürler ama bataryadan çıkartıncada dediğim problem oluyor
  • quote:

demek istediğim pili tamamen bitirip tekekrar doldurmanız

Bu gecede kalibrasyonu yaparım dostum ama sıkıntım pilin çok gitmemesi değil , kalibrasyonda pil kullanımı bi derece düzelirde , kasmayan pcnin bir anda kasmaya başlaması can sıkıcı yardımın için tekrardan teşekkürler.
  • güç pilanınnı ne olarak kullanıyorsun mesela dengeli yada güç tasarrufu biri yada yanlışlıkla sen bu ayarlarla oynamış olabilirmisin çünkü şarj olmuyorken kasması lazım normalde biraz ter bi durum

güç pilanınnı ne olarak kullanıyorsun mesela dengeli yada güç tasarrufu biri yada yanlışlıkla sen bu ayarlarla oynamış olabilirmisin çünkü şarj olmuyorken kasması lazım normalde biraz ter bi durum

Kesinlikle yüksek performansta zaten attığım ayarlardada belli oluyor , dengeliyide o ayarlara alsam yüksek performans gibi çalışır.

Ben ondan olduğunu düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Friedrich0 -- 25 Eylül 2013; 19:25:47 >

EDIT: Çift mesaj için özür dilerim... Silinebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Friedrich0 -- 25 Eylül 2013; 19:25:22 >

Orijinalden alıntı: agbdlcs81

Hocam laptop kullanmıyorum fakat prizdeki en düşük işlemci durumu neden %1? %100 yapın son performansta çalışsın?

Yok hocam aldım %100e öyle denedim aynı hem öyle yapınca boşu boşuna işlemci ısınıyor sanırım.

Orijinalden alıntı: gaming54

quote:

Hocam laptop kullanmıyorum fakat prizdeki en düşük işlemci durumu neden %1? %100 yapın son performansta çalışsın?

Yok hocam aldım %100e öyle denedim aynı hem öyle yapınca boşu boşuna işlemci ısınıyor sanırım.

Hani %1'de kilitliyorsa diye dedim. Ama ihtiyacı kadar kullanıyormuş. Benimki tahmindi

Umarım çözersiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: Friedrich0

quote:

Orijinalden alıntı: gaming54

quote:

Hani %1'de kilitliyorsa diye dedim. Ama ihtiyacı kadar kullanıyormuş. Benimki tahmindi

Umarım çözersiniz...

Alıntıları Göster
    İnşallah hocamda çözülecek gibi durmuyor bakalım artık denemediğim yol kalmadı.Yinede teşekkürler.
    @agbdlcs81

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gaming54 -- 25 Eylül 2013; 20:24:31 >

• gaming54 kullanıcısına yanıt
    Bu tür sorunlar burda çözülemiyor genelde teknik servervise götürüp baktırmak en iyi çözüm yolu :)

Bizimkisi ilk kurulumdan sonra sıkıntısız çalışırken kullanıcı biostan diskleri silip biosu anlayamadığım derecede karıştırdıktan sonra önce wifi bağlı online oyunlarda kasma şeklinde göründü yetkili serviste wifi kart değişti.
    şimdi ise en basit oyunda bile bataryada sorunsuz kullanılırken şarja takınca ( harici karta geçince) cihaz iki dk içerisinde kasılıyor kilitleniyor kullanılmaz hale geliyor.
    Wifi/ kablolu/ online / pc üzerinden / bataryalı şarjda / bataryasız şarjda her bir denemeden önce restart edilerek denendi.
    Bu gün yine servise bıraktık bakalım ne olacak.

KnightOnline ı Bırakanlar Kulubü ve bırakmaya niyeti olanlar...
    TIKLA
  • pc0576 P kullanıcısına yanıt
    Biraz geç cevap veriyorum kusura bakmayın ama benim sorun tamamen fandanmış.Fanda biriken tozları temizlettikten sonra eski performansına döndü
    K2Network u daha fazla zengileştirip , popüler hale getirmeyin

KnightOnline ı Bırakanlar Kulubü ve bırakmaya niyeti olanlar...
    TIKLA
  • Bendede var aynı sorun fanı daha dün temizledik hala kasıyor ve laptop aşırı sıcak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baya zaman geçtikten sonra yazıyorum ama aynı sorunu bende yaşıyorum. şarjdan çıkarınca kasmıyor ama şarjda 200 fps gördüğüm oyun birden 10 fps ye düşüyor ve fanlardan olamaz çünkü bilgisayarı daha yeni aldım. çok kötü bir şey. umarım yardımcı olursunuz. ayriyeten de laptop soğutucu aldım ama sorun hala devam ediyor. lütfen cevap verin

• Hala yazan olduğu için yazmak istedim forumda da alternatif bir çözüm bulamadım. Aynı şekilde şarjda iken saniyelik 4-5 fpslere kadar düşen bir fps drop yiyorum ancak şarjdan çıkardıktan 10 saniye sonra düzeliyor kalibrasyon, windows pil ayarları ve bataryayı çıkarmak prizi değiştirmek gibi her türlü çözümü denedim yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.