Şimdi Ara

Marvel vs Capcom 3 Video İnceleme (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
14.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yenil nesil katili olucak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lincourt

quote:

Orijinalden alıntı: KarpuzcuTR

PracticeMan

İyi dileklerin için çok sağolasın.

İncelemeyi yapan arkadaşın eline sağlık.

İncelemede bir kaç yere değinmek istiyorum.

Rastgele ataklarla bilen bilmeyenin ayrılmadığını söylemişsiniz.

Rastgele ataklarla bilen birini bu oyunda yenmenize imkan yok. Merak edenler psn veya live verip öğrenebilirler

Oyundaki karakter sayısına + verip, oyunun klasikleşmiş genel dinamiklerine - vermeniz benim dikkatimi çekti. Oyundaki kamera sistemi, ve kombo+asist+süper gibi kombinasyonlara yani karmaşıklık dediğiniz oyunun ilk serisinden beri var. Oyunun stili bu şekilde. Bence özünü koruyarak, fanlarını üzmemişler.

Eğer psn den oynayacak arkadaş bulamassam, xbox360 ile devam edecem bu gidişle Xbox360 Joypadi ile oynamak zor valla

Bu arada oyundaki tek eksik, karakter sayısının azlığı hele hele zevkle oynanacak karakterlerde az olunca, daha da bi aza düşüyor karakter sayısı.

Daha önceden Marvel vs Capcom serilerini oynanamış arkadaşlar, oyunu denemelerini tavsiye etmem, sıkılacaklardır. Stil olarak ne SF ye ne de başka bir oyuna benzer.

Merhaba, Street Fighter serisini fena oynamam, çokta severim. SF ustası olan birçok arkadaşımda var. Tek bir tuşla beni yenebilen arkadaşlarım da var mesela..... Onları MvC3'te paldır küldür yendiğimi söyleyebilirim.

Oyunda karakter sayısı bana göre yeterli düzeyde. Ha MvC 2'de çok daha fazlaydı ama 38 karakter bir dövüş oyunu için çok iyi bir sayıdır. Oyunun klasikleşmiş dinamiklerine ise eksi vermiyorum. Oyun fazlasıyla MvC ve SF arasında kalmış. Bu beni olduğu kadar ve oyunu oynayan birçok kişiyi memnun etmemiş. Zira eski MvC serilerinde bu denli bir karmaşa yoktu. Çünkü grafik stili çok farklıydı. Hız konusuna gelir isek, serinin her oyunda oynanış olarak eksiye gittiğini düşünüyorum. Oynanış temellerine sadık kalınmış ama bu temeller yeni grafik stiline göre iyi uyarlanamamış ve bu durum bana göre oynanışı baltalayan en büyük usnurlardan birisi.

Bu serinin atası olan X-Men vs SF bana göre bu konuda en iyisi idi. Bilmiyorum oynadınız mı? Oynadıysanız eminim ne demek istediğimi anlayacaksınızdır. Bu oyunun temellerine sadık kalmak yerine, yapımcıların oyunu SF'ye benzetmeye çalıştıkları ama beceremediklerini düşünüyorum.

Teşekkürler.

Marvel, SF, VS serilerini ilk günden beri oynarım 27 yaşındayım, atari salonların çok sağlam marvelci arkadaşlarla oynardık bu oyunları. Serinin her oyunu fazlasıyla iyi oynarım. X-Men vs SF serileri halan mame emülatörü ile pc de canım sıkıldıkça takılırım

Öncelikle SF yi iyi oynayan biri bu oyunu çok iyi oynayabilecek diye bir şey yok. Çünkü oyun dinamikleri çok farklı. Hatta Sf de beni pataklayan arkadaşları MvsC 2 ye çağırdığımda kendileri tuşlara bile basacak zaman bulamadılar.

Bilmeyen birinin bilen birini bu oyunda yenmesine imkan yok. Tek bu oyun için değil her oyunda geçerli bir şey bu. Arkadaşlar arasında sallar herkes, süperler falan bir şeyler çıkartır. En fazla olacak o dur.

Şahsen, oyun bana hızlı gelmiyor. Ama kullanılan yeni grafik tekniğinden dolayı, daha çok karmaşa varmış gibi görünüyor. Sizin dediğiniz gibi.

Bana göre, hızı gayet yerinde.

Oyunun sf ye benzetilmeye çalışıldığına pek katılmıyorum. İkisini farklı tarzlar.

Karakter sayısı benim için çok az, 2 gündür aralıksız oynuyorum diyebilirim. Karakterlerin kullanacak pek bir şeyi kalmadı. Marvel ve Capcom kadar geniş bir evren için bu kadar az karakterin olması da ayrıca saçma. Hele hele olan karakterin bazılarında oyun zevki sıfır. Şahsen Modok ile zorluyorum zorluyorum ama gerçekten anlam veremiyorum o karaktere.

İncelemenizde değinmediğiniz bir kaç noktada var ayrıca.

Yeni gelen rage mode tarzı X mode. Oyun boyunca sadece 1 kez kullanılabiliyor. Tuşlara aynı anda basınca, karakterin etrafında kırmızı, aura çıkıyor. Bazı karakterlere extra hız veriyor ayrıca karakterlerin kırmızı olan can barını dolduruyor. X modun en güzel özelliği, bi karakter ile aralıksız 2 süper çekebilir yada değişmeli 5 süper çekebilmeniz. Bence bu oyuna değişik bir hava katmış.

X mode için, şöyle bir kombinasyon yapıyorum. Yer kombosu + süper + 2.adam süper + 3.adam süper + X mode + 3.adam süper + tekrar 1.adam süper.

Ayrıca oyunda havada kombo breaker var. Hava kombolarını hemen kesiyor. Oyunu yerde oynamanız için zorluyor resmen.

Yer kombosu+ hava kombosu+ değişmeli kombo + süper yapmak imkansız. Çünkü pat diye kombo breaker ile, havada yarım kalıyor. Bu yönünü hiç sevmedim. Oyunun hızının kesilmesine neden olmuş.

İncelemeniz için tekrardan emeğinize sağlık diyorum. Bir çok inceleme yazan biri olarak, inceleme yazmak gerçekten zor bir iş. Ufak tefek aksaklıklar olabiliyor, bazı noktalar kaçabiliyor. Tabi karşılığında gelen eleştirlerde insanı üzebilir. Bende fazlasıyla karşılaştım.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karpuzcu. -- 13 Şubat 2011; 1:56:40 >

• Demin üç maç yaptım iki tanesini kazandım, alıştım yavaş yavaş diyeceğim ama iyi oynayan biri gelirse resmen oyunu okutuyor öyle böyle değil.

Oynamak isteyenler varsa sabahlara kadar oynayabiliriz. Zaten gece 4-5 gibi yatıp sabah işe 8 gibi gidiyorum. Bünye alıştı. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Affliction

Parayla satma durumu olmaz finish'leri ama extra karakter falan gelirse belki onlar ücretli olabilir.

Bazı nostaljik fatality'ler pre-order bonus olarak gelebilecek sadece, ileride özellikle fatality'ler parayla satılır mı bilemiyorum, ama ilk etapta ön sipraiş edenler normal oyunculara açık olmayan fatality'lere erişebilecekler...Üzücü, evet...
  • quote:

Orijinalden alıntı: stormoffdarkness

Malesef görüntüsü var sesi yok sıradan bir dövüş oyunu,eksiği bol bir oyun,özellikle olması gereken karakterler yerine çok gereksiz tipleri koymuşlar.Online 1 2 hafta değişiklik arayanlar için bu ara gider ama Bulletstorm(inanılmaz bir hınçla bekliyorum) çıkınca gideceği yer belli ''BELEDİYE ÇÖPLÜĞÜ!''.Bu neslin kral dövüş oyunu rakipsiz Mortal Kombat olacaktır.İyi oyunlar.

Bulletstormla MvC3 karşılaştırmak ne kadar akıl karı tartışılır..
    Niye kimse kendi zevklerine uymadığı birşeyi direk eleştirme ihtiyacı duyuyorlar.
    Çünkü kendileri de gerçekten neyi benimseyip benimsemediklerinin farkında değiller birkaç yandaş çekebilirlerse kendi vicdanlarını rahatlatıcaklarını düşünüyorlar.

Şahsi düşüncem; arkadaşlarla wiideki Tatsunoko Vs Capcomda Tatsunoko karakterlerini tanımasam bile deliler gibi eğleniyorum.
    Bu oyunun bi ortamda vereceği zevki tahmin bile edemiyorum.Oyun uğraşıp emek vererek oynamaktan çok, anlık eğlenceye odaklı bir oyun.Zaten bunu, kolayca yapılabilen uzun kombolardan anlayabiliyoruz.

• dövüş oyunlarını bilen birileri yorumlarsa daha çok seviniriz.çok baştan savma olmuş,sonuna 2 resim koymuşlar çünkü arcade kültürünü yaşatmak için yapmışlar bütün marveller vs capcom,xmen vc street figher hepsi öyleydi.oyunun gamespot puanı 8,5 çünkü o adamlar profesyonel kişilere test ettiriyorlar oyunu.ama oyun klasik ve fantastik oynayışını korumuş,mortal kombat la kıyaslamanın da bi alemi yok zaten mortal kombat next gen'le tamamen kendini bitirdi.yıllardır ed boon u izliyoruz.2d ye döndürdü dedi mk armegeddon la dc universe yi birbirine karıştırdı durdu.bize eski oynanışı veremedi,eski mortal kombat'la hiçbir alakası yok gerçekçi değil karakterler mortal kombat gold bile bu oyuna 10000 çeker ve diyceğim bunlarla ancak 12 yaşındaki bebeleri etkilersin ed boon bizim gibi arcade salonlarından çıkan 1. nesil konsolcuları ve arcade'ciler değil.diyceğim şu hem kürtsün hem de DAN FORDEN VE JOHN TOBIAS olmadan sen bir hiçsin
    sitenizin yeni hali güzel değil üyelik girişi yapamıyorum mis

• dövüş oyunlarını bilen birileri yorumlarsa daha çok seviniriz.çok baştan savma olmuş,sonuna 2 resim koymuşlar çünkü arcade kültürünü yaşatmak için yapmışlar bütün marveller vs capcom,xmen vc street figher hepsi öyleydi.oyunun gamespot puanı 8,5 çünkü o adamlar profesyonel kişilere test ettiriyorlar oyunu.ama oyun klasik ve fantastik oynayışını korumuş,mortal kombat la kıyaslamanın da bi alemi yok zaten mortal kombat next gen'le tamamen kendini bitirdi.yıllardır ed boon u izliyoruz.2d ye döndürdü dedi mk armegeddon la dc universe yi birbirine karıştırdı durdu.bize eski oynanışı veremedi,eski mortal kombat'la hiçbir alakası yok gerçekçi değil karakterler mortal kombat gold bile bu oyuna 10000 çeker ve diyceğim bunlarla ancak 12 yaşındaki bebeleri etkilersin ed boon bizim gibi arcade salonlarından çıkan 1. nesil konsolcuları ve arcade'ciler değil.diyceğim şu hem kürtsün hem de DAN FORDEN VE JOHN TOBIAS olmadan sen bir hiçsin
    sitenizin yeni hali güzel değil üyelik girişi yapamıyorum mis

sitenizin yeni hali güzel değil üyelik girişi yapamıyorum

• Trailerini görünce çok umutlanmıştım, bu sefer olacaktı...
    Grafikler yine şahane olmuş ama, videoda söylediğiniz her şey gerçek...
  • Oyunun grafiklerini çok sevdim 10 numara ,klasik marvel vs capcom oyun tarzı oda çok iyi yanlız tek gıcık olduğum şey tüm capcom dövüş oyunlarında olan normal tuş dizilimi yok yani (lp mp hp ,lk mk hk) olayını kaldırmışlar.3 vuruş tuşu birde hava kombosu yapmak için aparkat tuşu var bu olay bence çok şey götürmüş oyunun oynanabilirliğinden hayret yahu alışılır diyorum ama ne gerek vardıki şimi buna ,eski hali süperdi. kötü olmuş bence.Karekter sayısı bir mvc2 kadar yok ama ilk 3 çıkan oyuna göre iyidir gene.

Bu oyunları eskiden oynayıpta sevdiyseniz çok büyük ihtimal gene seversiniz ama tarzı bilmeyen adam için bir sf ye göre tabiki çok alakasız ve kötü görünebilir tavsiyem kesinlikle kıyaslamayın sf ile taban tabana zıtlar çünkü.
  • Darkmel ; oyunun sonundaki 2 sayfanın Arcade kültürü ile alakası yok. Yapım ekibi geçtiğimiz yıl sonuna doğru yaptıgı bir açıklamada karakterlere özel bir oyun sonu olmayacağını belirtmişti. Bu açıklama o kadar tepki çekti ki adamlar daha sonra kısa da olsa bir şey ekleyeceklerini açıkladılar ve bu sekilde basit ve savma bir çözüm buldular.

Görüşlerinize saygiliyim fakat karşınizdakini eleştirirken lütfen bunu uslübüne göre yapınız.
  • PS3'de oynayan var ise Lathariel'i ekleyebilir. Dün sabah geldi oyun, bütün gün aralıksız oynamışım. Ellerimi hissetmiyorum şu anda. :D
  • Video için ellerinize ,sağlık güzel ve oyun hakkında fikir verir cinsten olmuş.
    Bazı arkadaşlar yetersiz ve eksik bulmuşlar ama zaten incelemeyi yapanın öyle pro şekilde bir dövüş oyunu tutkunu olması gerekmiyor ki amaç zaten insanların oyun hakkında fikir almaları vs. Ben daha henüz oynayamadım haftaya umarım elimde olacak ama ben zaten bu serinin hastası olarak gözüm kapalı beğeniceğim .(venom olmasada )
    İnceleme, ismini vermek istemediğim yabancı oyun sitelerindeki incelemelerle gayet paralel bir şekilde olmuş (x move unutulmuş olsada) ve zaten yani tutup air combolar şöyle yok akumanın hyper combosunu şöyle yapalım faln diye 2saatlik bir video beklemek yanlış. Bence o tarz videolar için tekkenzaibatsu.com veya wiki.shoryuken.com/Marvel_vs_Capcom_3 uğrak yerimiz olmalı. O tarz videolarla kıyaslayıp buradaki emek sahibi kişinin üzerine yüklenmek bence anlamsız. Video ile ilgili benim eleştirim/eksik bulduğum yön şu olabilir; biraz tekdüze bir anlatım olmuş, biraz daha canlı böyle hafif aralarda esprili farklı bakış açılı videolar yapılabilir ama zaten buda inceleyenin kendi tarzıyla ilgili bir durum, orası ona kalmış ama biraz cizgi dışına çıkılıp farklı tatlar vermek adına bir çalışma yapılabilirmiş. Ellerinize sağlık...

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conerland -- 18 Şubat 2011; 17:38:49 >

• Off gözlerim yanıyor bu ne :S !!!!! Oyun degil renk cehennemi :(
  • bu oyun kaç liraya alınır ?
  • Oyun Çok Kolaymış. Benimde Beklentilerimin Aşağısında. Ve Katılıyorum Mortal Combatın Yeni Bir Oyunu Çıkarsa Street Fighter 4 Bizim İçin Geçmişte Kalacak
  • Yeni editör gözüme girdi.Dead Space 2'yi boşuna aldım çok sevmedim ben tarzım diildi eksik yönlerini söylemiyordu Erdinç İyikul'un yerini dolduramaz dedim vede haklı çıktım :D
    Ve de bu sitenin editörlerinin hatası çok donuk anlatıyolar insan dinlerken uykusu geliyo :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xbox_123

Oyun Çok Kolaymış. Benimde Beklentilerimin Aşağısında. Ve Katılıyorum Mortal Combatın Yeni Bir Oyunu Çıkarsa Street Fighter 4 Bizim İçin Geçmişte Kalacak

O kadar eminmisin? 20 yıldır millet sıkılmadı oooryuken çekmekten aduket atmaktan :) ve eğer mortallar serinin ilk 4 oyunu gibi olmamaya devam ederse ben sana bi 20 yılın daha garantisini verebilirim street fighterı insanların bırakmayacağından:)
  • şöyle oyunları pek sevmiyorum ya ilgimi çekmiyo bi tekken i sevmiştim
  • Beklentim çok büyüktü bu oyundan yahu.Neyse artık MK9'u bekleyeceğiz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.