Şimdi Ara

Marshmallow nasıl pişiriliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çizgifilmlerde yabancu filmlerde kampların vazgeçilmezi bu zımbırtı. Uzun süredir merak ediyorum da evde ateş yakamayacağıma göre ocak kalıyor geriye.

Bu zımbırtıyı ateşe değdirerek mi pişircem üstündeki sıcak kısımda mı bekletçem? Mikrodalga yok ufak fırın görür mü

• Yapay Zekanın Yanıtı

Marshmallow Pişirme Rehberi

Marshmallow, kamp ateşleri ve mutfak sanatlarıyla ilişkilendirilen popüler bir şekerlemedir. Bu kabarık ikramlar, çeşitli şekillerde pişirilebilir. Evde marshmallow pişirmenin en yaygın yollarından biri ocaktır.

Ocakta Marshmallow Pişirme

1. Ocağı Orta Ateşte Yakın: Uygun büyüklükte bir tencereyi orta ateşte ısıtın.
    2. Marshmallow'ları Ekleyin: Tencereye dilediğiniz kadar marshmallow ekleyin.
    3. Sık Sık Karıştırın: Marshmallow'lar erimeye başlayana kadar sık sık karıştırın.
    4. İstediğiniz Kıvama Gelince Kaldırın: Marshmallow'lar desired kıvamınıza geldiğinde ocaktan alın.
    5. Soğutun ve Afiyetle Yiyin: Marshmallow'ları bir tabağa alın ve servis yapmadan önce soğumaya bırakın.

Ocakta Marshmallow Pişirmeyle İlgili Önemli Notlar:

• Marshmallow'ları Yakmayın: Marshmallow'ları çok yüksek ateşte pişirmekten kaçının. Aksi takdirde yanabilirler.
    • Sürekli Gözetim Gerektirir: Marshmallow'ları pişerken sürekli olarak gözetin. Aksi takdirde köpürebilir ve tencereden taşabilirler.
    • Haribo Marshmallow Pişirme: Haribo marshmallow'lar diğer markalara göre daha hızlı eriyebileceğinden, pişirme süresine dikkat edin.
    • Marşmelov Pişirme: "Marşmelov" kelimesi, "marshmallow" kelimesinin Türkçeleştirilmiş halidir.

Marshmallow Pişirmenin Diğer Yolları:

• Kamp Ateşi: Marshmallow'ları çubuklara takın ve kamp ateşi üzerinde ısıtın.
    • Mikrodalga: Marshmallow'ları mikrodalgaya dayanıklı bir tabağa koyun ve yüksek güçte 10-15 saniye pişirin.
    • Fırın: Marshmallow'ları fırın tepsisine dizin ve 180°C'de 5-10 dakika pişirin.

Sağlıkla İlgili Kaygılar:

• Ocakta Marshmallow Pişirmenin Zararları: Marshmallow'ları çok yüksek ateşte pişirmek, akrilamid adı verilen zararlı bir kimyasalın oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle, ızgara veya kızartma yerine daha ılımlı pişirme yöntemleri tercih etmek önemlidir.
    • Alerjiler: Marshmallow'lar genellikle jelatin içerir. Jelatin, bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Malzeme listesini dikkatlice okuyun ve alerjiniz varsa marshmallow tüketmekten kaçının.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ateşte

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ocakta yapabilirsin.
  • Çakmakta yap
  • Cidden mi?
  • Onu genellikle filmlerdeki kamplarda , çadırlarda , izcilik sahnelerinde görüyorum bende. Pişirince bir şey olmuyor sadece yumuşuyor ve üzeri kararıyor.
  • Ateşte pişmiş,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • a101 deki haribo marshmallow lardan olur mu?
  • bimde satılıyor aldım yaptım hiçbir nanesi yok sadece tavayı mahvediyor mangalda falan yaparsan değişebilir
  • pişince daha karamelize bir tat oluyor.
  • Ben elektrikli izgarada pisirdirm evde yaniniza bir de cikolata sosu alin normalinden 100 kat guzel oluyor ama haribo falan degil amerikan uretimi bulun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha gecen denedim. sandigin gibi guzel bir sey olmadigini gordum. atesin ustunde 10-15 sn pisirdim. karardi.
    isirdim ici eridiginden kasar gibi uzadi.
    sicakti birde. hemen cope attim. cig yemek daha guzel. ama dene derim. belki begenirsin.
    gavur filmlerinde bunu eppek arasi da yiyorlar. iyk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ocakta yapabilirsin eger evde petibörde varsa ocakta marshmallowları yapıp 2 petibör arasına koyup yiyebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurb3 -- 7 Nisan 2013; 18:56:32 >
  • Birazdan denicem hadi bakalım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.