Şimdi Ara

Mars'taki garip desenlerin gizemi çözüldü: Örümcek veya arı yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mars'taki garip desenlerin gizemi çözüldü: Örümcek veya arı yok



    Mars'taki olağandışı manzara, yörüngeden bakıldığında dantelli bir petek veya örümcek ağı gibi görünüyordu. Ancak elbette Mars arıları veya örümcekleri tarafından yapılmadı. ScienceAlert, bu desenlerin aslında devam eden mevsimsel değişiklikler sürecinin bir sonucu olarak oluştuğunu yazdı.



    Ayrıca Bkz.Uzayda kaza: James Webb Uzay Teleskobu'na mikrometeorit çarptı



    İncelemeler devam ediyor



    HiRISE'deki bilim ekibi, yüksek enlemlerde Kızıl Gezegenin yüzeyini şekillendirmede kuru buzun katı formundaki hem su hem de karbondioksitin önemli bir rol oynadığını söylüyorlar. Olay şöyle gerçekleşiyor: Toprakta donmuş su buzu, zemini çokgen şekillere bölüyor. Daha sonra, ilkbaharda yer ısındığında yüzeyin hemen altından süblimleşen kuru buz, daha da fazla erozyon oluşturarak çokgenlerin sınırları etrafında kanallar oluşturuyor.



    Mars'taki garip desenlerin gizemi çözüldü: Örümcek veya arı yok



    Bilim adamları ayrıca, gezegenin yüzeyini kaplayan yarı saydam kuru buz tabakasında, karbondioksitin sızmasına izin veren delikler oluştuğunu söylüyorlar. Böylece de gazın, yüzeyden ince malzeme parçacıklarını taşıyarak kanalları daha da aşındırdığına dikkat çekiliyor. Uzmanlar, Mars'taki çokgen desenli zemini incelemeye devam ediyorlar. Çünkü bu veriler, sığ yeraltındaki buzların son ve geçmişteki dağılımını anlamalarına yardımcı olmanın yanı sıra, onlara iklim koşulları hakkında da ipuçları sağlıyor.




    Kaynak:https://www.sciencealert.com/this-weird-region-on-mars-is-caused-by-water-ice-and-carbon-dioxide







  • Hayat olmayan bir gezegende hayatın aranması ve orada hayat kurma çabaları.

  • joven kullanıcısına yanıt
    Hayvanlar karnını doyurmak için , insanlar zengin olmak için yaşar ve ölür. Kim bilir orada ne tür ve ne kadar büyük miktarda kaynak var ki insanları bu kadar çekiyor.

  • Bir Sanatkarın fırça izleri gibi.
    Yarı saydam kuru buz tabakasında karbondioksitle çizilen harika desenler

  • joven kullanıcısına yanıt

    Ee oraya gidip ilk kolineleştiren şirket burası benim diyince ortalık karışacak bir gezegen için harcanan milyarlar hiç bir şey.

  • Marslı bir köylü bulup sorun, hikayesi vardır belki. Yüzeye inip test etmeden herşey bir soru işaretidir, bunların haber yapılması gereksiz şuan bana göre..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hepiniz kafayi yemissiniz..

  • Gezegenin her yeri böyle mi acaba yoksa gezegenin sahra çölü tarafına mı indiler dünya gibi düşünürseniz koskoca bir gezegen her yerini keşfetmek çok uzun sürer zaten

  • Delik fobim yüzünden son fotoğraftan iğrendim. Dikkat edin şu fotoğrafları koyarken yahu

  • tobepeople kullanıcısına yanıt

    yav en komiğide inanıyorsunuz adamlar dünyada bir çölü hollywood stüdyolarında montajlayıp mars diye önünüze sunuyor tamamen güç göstergesi tıpkı amerikanın aya gittik yalanı gibi henüz marsa veya aya gidecek hiç bir teknoloji yok insanlıkta bunları montajlamak çok kolay bir sürü film var başka gezegenlerde geçen :)

  • Koks34 kullanıcısına yanıt

    Eskiden yaptıkları zaten yalandı ama yakın zamanda Ay'a Hindistan ve Çin bile yüzeye inmeyi başardı. İnsan veya hayvan göndermediklerine inanmayı reddediyorum. Ayrıca teknolojinin doruğa ulaştığı günümüzde bunun başarılamaması saçma değil mi? Elon Musk'ın roketleri de cabası. Şuan en önemli şey uzayda kazı çalışmaları , bunu insanlı ya da insansız yapmaları önemli değil. Uzaydaki Dünya'da nadir olan kaynakları tespit edip yeterince toplayınca Dünya'ya göndermek. Bir gün uzaydaki özellikle yakın gezegenler için tüm gelişmiş ülkeler kapışacak. Ve hatta tam bir gezegeni kendi bölgeleri ilan edecekler Bazı meteorların üzerindeki kaynaklar bile o kadar göz alıcı ki, yavaş yavaş sömürmektense direk Dünya'ya düşürmek için yörüngesini değiştireceklerini bile düşünüyorum. Zenginler için Uzay seyahati ise zaten başladı , parayı veren aya falan ayak basamasa da uzaya gidip gelebiliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 3 Ağustos 2022; 15:38:54 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.