Şimdi Ara

Mars'a gidecek 3 Türk belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mars'a gidecek ilk kolonide sadece 2 kadın ve 2 erkek bulunacak.200 bini aşkın aday başvurmuştu.
    Hollandalı girişimci Bas Lansdorp, en geç 2025’e kadar Mars’ta kalıcı bir insan kolonisi kurma amacıyla “Mars One” adlı kâr amacı gütmeyen bir örgüt kurdu. Mars’a gitmek için geçen nisandan beri hemen her ülke, meslek ve yaş grubundan 200 bini aşkın aday başvurdu.

Kızıl Gezegen’e geri dönüşü olmayan bir yolculuğa çıkmak üzere gönüllü olanların yüzde 99,5’i elendi. İkinci tura kalan 1058 kişi içindeki 6 Türk'ten 3'ü isminin açıklanmasına izin verildi: Dr. Güler Ergun, Yasemin Higgins ve Ece Kabadayı.

2 kadın, 2 erkek

2023 yılında Dünya’dan dört kişi bir daha geri dönmemek üzere Mars’a gidecek. Nobel ödüllü fizikçi Profesör Gerardus’t Hooft’un başında bulunduğu “MarsOne” projesi kapsamında Mars’a gönderilecek iki kadın ve iki erkek, bu gezegende kurulması hedeflenen insan kolonisinin ilk adımlarını atacak.

Mars’a yerleşerek adını tarihe yazacak koloni sakinlerinin Kızıl Gezegen’deki yaşamından bazı ilginç detaylar şöyle:

- Yaşam destek ünitesinde su deposu var ama ilerleyen aşamalarda suyun Mars toprağından çıkartılması hedefleniyor.

- Oksijen suyu bileşenlerine ayırarak sağlanacak.

- Yiyecekler Mars’ta üretilecek

- Üremek koloni projesinin hedefleri arasında. Ama yerçekimi düşük ortamda gebeliğin sonuçları bilinmediğinden başta çocuğa izin yok.

- İsteyenler ibadetlerini sürdürebilecek ama Mars kolonisinin dinle hiçbir ilgisinin bulunmadığının altı ısrarla çiziliyor.

- Ölen astronotların vücutları yakılacak.

- Astronot bir derbi karşılaşmasını seyretmek isterse, bunu önceden bildirecek ve dünyadaki sunucuya yüklenen maçı üç dakika gecikmeyle seyredecek.

http://www.ulkehaber.com/marsa-gidecek-3-turk-belli-oldu_10491.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 1 Ocak 2014; 5:23:28 >

• Keşke ben de gidebilseydim
  • Dünya gibisi var mı be
  • evde takımı desteklerken ürün çıkar ağzıma yüzüme gelir ya da tavana falan yapışır sonra uğraş dur. gerek yok böyle aksiyonlara
  • - Üremek koloni projesinin hedefleri arasında. Ama yerçekimi düşük ortamda gebeliğin sonuçları bilinmediğinden başta çocuğa izin yok.

Üremeye katkı yaparım beni alsınlar
  • Yiyecekler nasıl yetiştilecek mars'da ? sadece çöl kaya ve taştan ibaret olan bi gezegende nasıl bitki yetişecek yetişebilirmi ? bildiğim kadarı ile marsda hava şartlarıda çok ağır.
  • Ece Kabadayı bu oluyormuş sanırım..

http://www.59saniye.com/mars-one-projesi-gonullusu-ece/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SokemoN

Ece Kabadayı bu oluyormuş sanırım..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SokemoN

Ece Kabadayı bu oluyormuş sanırım..

üremeye katkıda bulunmaktan vazgeçtim

• internet çekiyosa giderim lol atarık
  • ben gitmek isterdim diyeceğim de gittin bi gün sonra sıkılırsın. ne yapacaksın arkadaş orda? hapishaneden farksız olur.
  • Herhangi bir yere bir daha geri dönemeyecek olsam sanırım ayrılmazdım. Marsa gitmek çok güzel olabilir. Lüks bir sistem inşaa edeceklerdir zaten: Bi 200 yıl sonra evrim geçirirler orada. Sonra savaş falan açarlar dünyaya. Güzel olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana boyle bir teklif sunulsa kesinlikle dusunmeden kabul ederdim. Cocukluk hatta bebeklik hayalim. Birdaha donmeyivereyim dunyanin civisi cikti zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar marsa krallik kuracaklar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.