Şimdi Ara

Marmarada Büyük Deprem yakın olabilir...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://forum.donanimhaber.com/m_84097753/f_//tm.htm#84097753
    hatırlarsanız burda konu açmıştım bir kaç gün gecikmeyle tuttu diyebiliriz batı kaf kısmında oldukça gerilme var ab ve iran-ırak üçlemindeki deprem oğullaşmasındada belli oluyor hatta deprem nerden nereye kırılcağını bile haber veriyor
    deprem kırılma marmara ereğlisinden başlayıp-büyükçekmece(bakırköy) açıklarına kadar uzayabilir yaklaşık 60-80 km lik fay 2013 haziranından beri oğullaşma oldukça fazla......tahminen 1766 benzeri olucak...
    ince bir ip gibi aynı düzlemde...zaten uydurcak değilim harita onunuzde..
    http://www.deprem.gov.tr/sarbis/DepremBilgi/Ozet.aspx?param=20131127041341.5132

http://www.deprem.gov.tr/Sarbis/DepremBilgi/Ozet.aspx?param=20131122235237.3783

şu sıralar tetikte olmakta fayda var.... kuzey marmara oldukça aktif....diğer donemlere gore..2013 ortasından beri..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Kasım 2013; 17:45:18 >

• Ne yapmamızı önerirsin ? Ve ortalama ne zaman olur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: osuruktanmadalya

Ne yapmamızı önerirsin ? Ve ortalama ne zaman olur ?

işte orası zor ama 2012 ortasından de beri bir gerilme olduğu açık afadda çalışan akrabamda yani şu an bir gerginlik var yapabilceğimiz çok birşey yok sadece bilinçli olalım yeter ben yarın deprem olur diye bir konu açmadım ama 2014-5 biraz bana sakat gelmeye başladı depremin olcağı hat bile belli diyebilirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Kasım 2013; 17:43:10 >
  • Hangi şehirleri vuracağını düşünüyorsun? Silivri ne durumda ?
  • Hangi ilçeler göçer ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Josepth

Hangi şehirleri vuracağını düşünüyorsun? Silivri ne durumda ?

tekirdağ ist başta tabi fay marmara ereğlisinden başlıycak büyükçekmeceye hatta bakırköye kadar uzayabilir...
    ama tekrar ediyorum bu yakınlık derecesini yarın 1 hafta gibi belirtmedim sadece gerilimden yola çıkarak yapılmış bir öngörü sadece....2013 ortasından beri var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Kasım 2013; 17:42:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Josepth

Hangi şehirleri vuracağını düşünüyorsun? Silivri ne durumda ?

7.0 civarlarında olucaksa, Edirne'ye kadar bi önemi yok, çok ağır hasarlar alabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne olacak bu deprem korkusu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hepiniz öleceksiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: osuruktanmadalya

Ne yapmamızı önerirsin ? Ve ortalama ne zaman olur ?

bir video vardı adam geleceği biliyorum diyor, diğer adamka şaplağı yapıştırıyor. hani biliyordun diyor. buda o hesap
  • Tamam tetikte olalım bilinçli olalım da nasıl? Dışından baktığınızda bile güven vermeyen evlerde yaşamak zorunda kalıyoruz 1999 depreminden cok az ders alınmış. Başımıza gelecek şeyler yine aynı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oy vermeyi düşünmüyorum.

Tamam tetikte olalım bilinçli olalım da nasıl? Dışından baktığınızda bile güven vermeyen evlerde yaşamak zorunda kalıyoruz 1999 depreminden cok az ders alınmış. Başımıza gelecek şeyler yine aynı.

1766 depremin tahmini büyüklüğü 7.3-7.6 arası 200.000 lik istda 4 bin ölü var hemde kerpiç toprak tek katlı hafif yapılar olmasına rağmen allah inş geçinden verir ist ölü sayısı 1 milyonu bile bulabilir...ama bir gerilme olduğu aşikar hiç bir şekilde hazır değiliz...türkiye yarı yarıya ekonomik olarak batar diyebilirim..allah yaşatmaz inş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Kasım 2013; 18:46:40 >
  • Allah korusun.
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Büyükçekmece de oturuyorum fazla etkilenir mi burası
  • quote:

Orijinalden alıntı: .fatih

Büyükçekmece de oturuyorum fazla etkilenir mi burası

1. derece marmara erğlisi silivri büyükçekmece k.çekmece avcılar bakırköy zeytinburnu deprem esnasında ayakta bile duramıycak diyebilirim gölcük 100km uzaktaydı bu 20 km dibinde....ama tek sevindirici olayı fayın şehrin içinden geçmemesi ama yapılaşma okadar kötüki çok bir + sı olmuycak....
  • iyi de deprem büyüklüğü Türkiye'de sıkça olan büyüklüklerden deprem yıllıkları göz önünde bulundurulduğunda zaten ortalama 2-3 günde bir >4 büyüklüklü deprem meydana gelir. ayrıca istanbul'da herkesin hissedeceği demişsin, ben az önce öğrendim deprem olduğunu, hani beşiktaş'ta oturuyorum şile falan da değil.

konu bilimsel demişsin, saygı duyarım da dayanağı ne? "şu makaleye göre" diybileceğin bir dayanağın var mı? çünkü gerçekten merak ediyorum.

ek: bu sabah olan deprem, beklenen büyük depremin gerçekleşeceği yerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hashus1099 -- 27 Kasım 2013; 19:47:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

iyi de deprem büyüklüğü Türkiye'de sıkça olan büyüklüklerden deprem yıllıkları göz önünde bulundurulduğunda zaten ortalama 2-3 günde bir >4 büyüklüklü deprem meydana gelir. ayrıca istanbul'da herkesin hissedeceği demişsin, ben az önce öğrendim deprem olduğunu, hani beşiktaş'ta oturuyorum şile falan da değil.

konu bilimsel demişsin, saygı duyarım da dayanağı ne? "şu makaleye göre" diybileceğin bir dayanağın var mı? çünkü gerçekten merak ediyorum.

ek: bu sabah olan deprem, beklenen büyük depremin gerçekleşeceği yerde.

ben o konuda türkiye demedim ki ist hissedeceği deprem dedim bolu + marmara erğlisi istdan hissedildi ben yataktan fırladım şahsen uykun ağırdır hissetmezsin o senin problemin ozellikle marmara denizinde olan deprem 4.5+ deprem nerdeyse senede 1 keredir hatta bazen sene bile atlıyor....tr de haftada 1, 4 büyüklüğünde deprem olduğunu bende biliyorum...ben zaten marmara bolgesinin sıkıştığını ifade ettim orda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Kasım 2013; 20:05:24 >

• hashus1099 kullanıcısına yanıt
    .+ bu bilgiyide afadda çalışan uzak akrabamdan almıştım kendi uydurduğum birşey değil yani kuzey blok avrupa depremleri(hırvatistan sırbistan saraybosna gibi) marmaranın şifresi olabiliyor diyordu çoktan beri gözlemliyorum büyük oranda gerçekleşiyor..mesala 5.3 lük sarıoz depremi 5 lik sırbistan depreminin hemen arkasından oldu o blokla marmara bağlı birbirlerine tetikliyolar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Kasım 2013; 20:07:20 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    makale bazında bir kaynak vermiyorsun yani. neyse, görmek isterdik.
    mahalle ağzıyla yazmana gerek yok, insan gibi "bilimsel" kaynağını bilimsel olarak görmek istedik. anladığım kadarıyla bu işin bilimiyle ilgilenmiyorsun, afad'daki akrabanın söylediğini iletiyorsun.

tavsiye vereyim, belirtilen bölgede yaşanan depremlerden kaçının sonrasında, marmara'da deprem meydana geldi? bunu da incelemek gerekiyor.

Marmarada Büyük Deprem yakın olabilir...

mckenzie, anadolu ve ege'nin tektonik mekanizmasını yaklaşık 40 yıl önce açıklamıştır. bölgede olan depremler birbirlerini tetikleyebilir, ancak bu, her depremin bölgedeki diğer depremleri tetikleyeceği anlamına gelmiyor.

• Bursa' yı etkilermi çok
  • Allah hepimizi korusun:(
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.