Şimdi Ara

Markafoni ya da Bkm dolandırcılığı dikkat (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
3
Favori
3.401
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

mail order'a kapatınca karta tanımlı otomatik ödemeler de etkileniyor mu ? Etkilenmiyorsa kapattıracağım kartı yurt dışı ve mail ordera

Otomatik ödemelerde sıkıntı olmaz.
  • BKM'den niye şüpheleniyorsunuz anlamadım
    oraya kart eklerken numaraların yarısını bile girmiyoruz
    orayı patlatsalar bile kart numaralarının tamamını ele geçirememiş olurlar :)
    bence alışveriş yapılan sitelerde sıkıntı olabilir
  • Yıl olacak 2017, hala kart bilgilerini bir yerlere kayıt edenler var.
  • enorton E kullanıcısına yanıt
    Ben buradan şunu anlıyorum.
    Mevzu markofoni, n11, bkm, gg v.s site bazlı değil.

Geçtiğimiz aylarda, hatırlayanınız vardı.
    Ruslar siber saldırı düzenlemiş, bir çok bankacılık işlemleri çökmüştü.
    Yine bir güvenlik zafiyeti nedeniyle, malasef ki kk bilgileri ellerine geçmiş gibi gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maestro26 -- 1 Aralık 2016; 8:57:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maestro26

Ben buradan şunu anlıyorum.
    Mevzu markofoni, n11 v.s siteler değil.

Geçtiğimiz aylarda, hatırlayanınız vardı.
    Ruslar siber saldırı düzenlemiş, bir çok bankacılık işlemleri çökmüştü.
    Yine bir güvenlik zafiyeti nedeniyle, malasef ki kk bilgileri ellerine geçmiş gibi gözüküyor.

aynen ben de bu şekilde düşünüyorum olay daha büyük. benimde geçenlerde karttan izinsiz alışveriş yaptılar. 10 yıldır internetten alışveriş yaparım ilk defa bu şekilde bir olay başıma geldi.
  • morhipodan bank kartıma iade vardı 10 gündür yatmadı...banka kartlarına iade uzun sürüyo diyorlar doğrumu acaba? kredi kartlarına 2 günde oluyo iade
  • https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=122209875

kartı kapatınca taksitli alışverişler etkilenmiyor. Fakat otomatik ödeme talimatı ile ödenen fatura yada talimatlar o karta numarasına tanımlı olduğu için direk iptal oluyor
    ödeme gerçekleşmiyor.
    mesela elektirik faturası var talimat olarak akşam eve geldiniz elektirik yok hoopaaa yani ters köşe olmamak için bu detaya dikkat edin derim
  • Arkadaşlar;
    İşlemlerimizde kolaylık olsun diye kart numaralarımızı her yere kaydettiriyoruz... ilgili firmanın güvenlik altyapısı ne kadar güvenilir bilemiyoruz ki. Siber saldırıların bu kadar yaygınlaştığı, kartların bu kadar kolay kopyalandığı bir ortamda bunu yapmak ne kadar güvenli acaba???
    Örnek...
    Uzun zamandır HB' den alışveriş yapıyorum. Bir ara kart numaramı kayıt etmişti. Tabi adreslerde aynı şekilde... Dün yeni bir alışveriş için siteye girdim ve alışverişi sonuçlandırırken otomatik olarak kartımdan bedeli çekti.Buraya kadar herşey normal değilmi. Şimdi birisi HB' deki benim sayfama bir şekilde girse teslimat adresini değiştirip alışveriş yapsa ne olacak..Alın size dolandırıcılık.
    O zaman neler yapmalıyız...
    1-Bankadaki sanal alışveriş limitini sıfırlamalıyız. İnternet bankacılığından girip yeniden limit belirleyip alışverişi tamamlamalıyız. Alışveriş bitince yeniden sıfırlamalıyız.
    2-Çok fazla güvendiğimiz alışveriş sitelerine kredi kartı bilgilerini kayıt ettirmemeliyiz.
    3-Hiç üşenmeden her alışverişte kart bilgilerini yazıp 3D ile ödeme yapmalıyız.
    diye düşünüyorum. Belki eksiklerim vardır. Eğer varsa sizde bu eksikleri tamamlayıp bizleri bilgilendirirseniz herhalde alşverişlerimiz daha güvenli olur.
    Herkese iyi forumlar...

• quote:

mail order'a kapatınca karta tanımlı otomatik ödemeler de etkileniyor mu ? Etkilenmiyorsa kapattıracağım kartı yurt dışı ve mail ordera

Bireysel Emeklilik ödemeniz varsa o etkileniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: numberone2000

quote:

Otomatik ödemelerde sıkıntı olmaz.

Talimatı direk bankadan kredi kartı üzerinden verdiyseniz sıkıntı olmuyor.
    Şirketin sitesinden talimat verip kredi kartınızı eklediyseniz otomatik ödeme bitiyor, yenilemek lazım.
    Tecrübeyle sabit (ve makul).
  • numberone2000 kullanıcısına yanıt
    Kapattırayım bari. Gerçi araştırdım biraz mail order da müşteriden mutlaka ıslak imza alınması gerekiyormuş isterse milyarlar çeksin yine de itiraz edebilirsiniz falan yazıyordu nette. Hiç araştırmamıştım bugüne kadar :) Ama uğraşmaktansa kapatalım gitsin mail order sistemi azaldı pek kullanılmıyor herhalde, artık e-tahsilat başladı diye biliyorum.
  • Bkm üzerinden kart bilgilerinin çalınması imkansız. Bkm sistemini hackleseler bile kartınızın tüm numaralarını göremezler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TinyAngel -- 1 Aralık 2016; 23:27:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun ama neden kimse kendisinden kaynaklı olabileceği ihtimalini de göz önünde bulundurmuyor? Belki bilgisayara virüs, keyloger tarzı bir şey bulaştı? Belki eşiniz çocuğunuz muzurluk yapmak istedi? Belki kartınız kopyalandı? Bu şekilde 2 firmayı itham etmek diğer ihtimalleri göz ardı etmek doğru değil. 2 firma ile de yakın zamanda alışverişim oldu hatta bkm yi markafonide kullandım ama bir sıkıntı yaşamadım.
  • Kartın tüm numaralarını görmelerine gerek yok. BKM'den yazan kısmını görseler bile, bazı açıklardan faydalanarak diğer rakamları deneme yanılma yöntemiyle, hem de herkesin pc başından rahatlıkla yapabileceği işlemlerle bulabiliyorlar. BKM'yi savunmayın boşuna, BKM ile ilgili duyduğum/okuduğum yüzlerce olaydan sadece biri bu konu. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. adam senelerce internetten alışveriş yapmıyor, son bkm kampanyasından faydalnıyor ve hooop dolandırıcılar 1 hafta sonra karttan ciddi oranda para çekiyorlar.
  • BKM express'e üye olurken kart bilgilerini giriyor olsan diyeceğim ki bilgi ağ üzerinden çalınmış olabilir fakat değil. Gerçekten şok edici. Maksimum kartımdan 3000 lira alışveriş yapıldıktan sonra kalan üç kredi kartlarımın limitini 300'er liraya düşürdüm. Vakıfbank sanal alışveriş limiti ayarlama seçeneği sunuyor, alışveriş yaparken artırıp yaptıktan sonra 10 liraya çekiyorum. Çok güzel bir çözüm. Paraf'ı zaten sürekli kullandığım için kullanılabilir bakiyye 10 lira olacak şekilde ayarlıyorum. Alışveriş öncesi kasada bir dakka deyip borç ödeme yapıyorum :) Cepteteb'i de internet alışverişlerinde kullanmıyorum. Fakat geçen gün Nuvo kartı ile yurtdışından şifresiz alışveriş yapılan arkadaşın konusunu görünce yine kaygılıyım. Tüm bankamatik kartlarını internet alışverişlerine kapattırmak lazım. Gelecekte bankalar yastık altından daha güvensiz hale gelecek bu gidişle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caslantas -- 2 Aralık 2016; 1:8:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: abdullah345

BKM express'e üye olurken kart bilgilerini giriyor olsan diyeceğim ki bilgi ağ üzerinden çalınmış olabilir fakat değil. Gerçekten şok edici. Maksimum kartımdan 3000 lira alışveriş yapıldıktan sonra kalan üç kredi kartlarımın limitini 300'er liraya düşürdüm. Vakıfbank sanal alışveriş limiti ayarlama seçeneği sunuyor, alışveriş yaparken artırıp yaptıktan sonra 10 liraya çekiyorum. Çok güzel bir çözüm. Paraf'ı zaten sürekli kullandığım için kullanılabilir bakiyye 10 lira olacak şekilde ayarlıyorum. Alışveriş öncesi kasada bir dakka deyip borç ödeme yapıyorum :) Cepteteb'i de internet alışverişlerinde kullanmıyorum. Fakat geçen gün Nuvo kartı ile yurtdışından şifresiz alışveriş yapılan arkadaşın konusunu görünce yine kaygılıyım. Tüm bankamatik kartlarını internet alışverişlerine kapattırmak lazım. Gelecekte bankalar yastık altından daha güvensiz hale gelecek bu gidişle..

Banka kartı kredi kartı vs. farketmeksizin tümünü internete ve mail ordera kapatın.
    sanal kartları da arkadaşın yaptığı gibi işiniz düşünce anlık limitle çözün.

Esas korku yeni başlıyor bence, çipli nüfus cüzdanları dağıtılınca normalde imza istenen, şahsın yada yetilinin bizzat olmadan yapılamayan işlemler nasıl olsa artık herşey şifreli güvenli diye rafa kalkarsa yani güvenlik konusunda zafiyet ve esnekleşme oluşursa vay halimize. Bu durumda sisteme içeriden sızan birileri "herşeyi" yapabilir hale gelebilir, gelecek konusunda aksine karamsarım. Daha önce toplu halde ikametgah nüfus kütük bilgilerinin çalındığını unutmayalım

• Benim bir arkadaşın da yapıkredi kartını koyalamışlar. Kopyalayan şahıs telefon elektrik faturası falan ödemiş Bu ödenenler üzerinden o kamile ulaşılamaz mı?
  • Benzer bir durum yaşadım dün. Kartı sadece belli başlı sitelerde ve bkm masterpass gibi uygulamalarda kullandım. Gecen gün 3 kere üstüste masterpass kayıt onayı için sms gönderdi. Galiba biri kart ile ödeme yapmaya çalışıyordu. Dikkat etmek lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.