Şimdi Ara

Marka Tescil konusunda yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
47
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni kurduğum bir şirketim var. Marka tescil yaptıracağım sektörümle alakalı 5 maddeyi içeriyor. Sektörüm niş bir sektör olduğu için özel tanım yapsam mı diye düşünüyorum ama aklımda şöyle bir soru var mesela 7. Maddeyi ekledim ve özel tanım girmedim zaten benle aynı isimde olup 7. maddeyi birisi yapamaz diye düşünüyorum. Özel tanım yaptığım zaman hem süreç uzayacak hem de niş bir sektör olduğu için başvuru inceleme süresi uzayacak. Bu özel tanım konusu çok önemli mi. Şuan maddiyatım yeterli olmadığı için marka tescil vekili ile çalışamıyorum ama tescil sonrası takip için birisi ile anlaşacağım. Bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum. Direkt ilgili maddeleri yazmam yeterli mi yoksa özel tanım niş bir sektör olduğu için gerekli mi ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Marka tescilinde Nice Sınıflandırması’ndaki ilgili sınıf (örneğin 7. madde olarak belirttiğiniz sınıf) kapsamında doğrudan standart tanımı seçmeniz, başvurunun hızla ilerlemesini sağlar; özel tanım eklemek ise yalnızca o tanıma giren mal ve hizmetler için koruma sağlayacağından, hem koruma kapsamını daraltabilir hem de TÜRKPATENT nezdinde ek inceleme süreci doğurabilir. Niş bir sektörde olmanız, sınıfın standart tanımındaki tüm mal ve hizmetleri kapsamanız halinde size geniş bir koruma sağlar ve aynı sınıfta sizinle aynı ibareyi başkası tescil ettiremez; ancak sınıf kapsamı dışındaki mallar/hizmetler için koruma sağlanmaz. Dolayısıyla, bütçe kısıtınız da dikkate alındığında, şimdilik doğrudan ilgili sınıfların standart tanımlarını seçip başvuruyu yapmak, ileride kullanım alanınız netleştikçe veya genişledikçe ek başvurularla özel tanımlar eklemek daha pratik ve hızlı olur

• Merhaba yanıtınız için çok teşekkür ederim. Emin olamamıştım dediğiniz gibi yapacağım. Tekrardan teşekkürler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.