Şimdi Ara

marea yüksek yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar aracım 2001 model 1,6 marea bir süre önce sıralı sistem lpg taktırdım 1 ay kadar kullandım fakat memnun kalmadım ve söktürdüm fakat şimdi arbamın yalıt tüketimi arttı herhangibir arıza ikaz lambası falan yanmıyor hissedilir bir sorun yok ama yakıt tüketimi hemen hemen iki misli artmış durunumda acaba bu nedendir yada belli bir süre sonra normal durumuna gelirmi acaba teşekkürler

• Aracınız öncelikle şehir içi veya dışı ne kadar yakıyor?

Belirttiğiniz gibi 2 katı gibi bir değerlere ulaşıldıysa, mutlaka motorun bazı belirtileri olmalıdır. Egsozunuz, rölantide benzin kokuyor mu? Ani gazlarda araçta kapanmalar veya tıkanmalar oluyor mu? eğer sıralı LPG sistemi takılırken kullanılan ara beyin, ECU sistemini etkilediyse, yazılımının yeniden yüklenmesi gerekli olabilir. Benim marea'nın aküsü bitmişti. Bende aracı zorda kaldığım için vurdurmayı denedim ama yine çalışmadı. Servis geldi. Sadece aküyü değiştirdi. Aracım çalıştı ama rölantisi bir süre 2500 devre çıkıp çıkıp iniyordu. Servise çok zor götürebildim. Yazılımı güncellendi, sorun halloldu. Ayrıca, çıkarılan bir soket, yırtılan bir kablo hep aracın yanlış veri okumasına neden olabilir.
  • evet aynen dediğiniz gibiönceleri sadece motor soğukken kısa bir süre eksozdan koku gelirdi şimdi yoğun şekilde motor sıcakkende eksozdan benzin kokusu geliyor çekiştede az ama biraz çekiş düşüklüğü var hissediyorum acaba sorun oksijen sensörümü yoksa başka bişeymi bilmiyorum
  • bu sorundan önce şehir içi normal kullanımda250 ytl kilometrede yakıyordu şehirdışı 180 ytl falan 90 km renin altında tabiki birde zamlardan önceydi şimdi şehirdışı hiç gitmedim ama şehiriçi sanırım 400 ytl falan yakıyor
  • Kesin çözüm !!!

Başta Lambda sensörü olmak üzere araç üzerindeki tüm sensörlerin bir fiat servisi tarafından
    kontrol edilmesi lazım. Daha sonra aracın eski tüketim değerlerini yakalaması zor değil.
    Şimdiden kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ekek

bu sorundan önce şehir içi normal kullanımda250 ytl kilometrede yakıyordu şehirdışı 180 ytl falan 90 km renin altında tabiki birde zamlardan önceydi şimdi şehirdışı hiç gitmedim ama şehiriçi sanırım 400 ytl falan yakıyor

Bence 200-250 km sonra düzelir. ECU haala lpg ye göre çalıştryosa motoru ondandır. biraz benzinde kullanınca düzelmesse tabii ki servise git ama marea zaten baya ağır kg olarak. ondan olabilir diyecem ama önceden az yakıyodu dediğinize göre.. Aynı şekildemi ölçtünüz yakıtı bu nokta önemli. hava sıcaklığı bile önemli. soğukda kışın marea ş içinde 400 yakar normalde de. 2 Komşumda vardı ordan biliyom.. Yazın şehir dışında da 225 yakarlardı ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aveo Yakıt Tüketimi
    13 yıl önce açıldı
    Mazda 3 yakıt tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    Doblo yakıt tüketimi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.