Şimdi Ara

Marea Kaput Tutacağı,Boğaz Kelebeği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
2.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kaput
    Geçen ay Marea Liberty aracımın "Kaput Tutacağını sabit tutan aparat" elimde kaldı... Temsili bir fotoğraf yüklüyorum alta umarım biri yardımcı olabilir bu parçayı nasıl bulurumda takarım adı nedir? Aslında parçanın nasıl tarif edileceğini bilmiyorum.Adını bilen arkadaşlar söylerse Aksarayda büyük bir ihtimal vardır diye düşünüyorum.

Boğaz Kelebeği Temizliği

Marea sahiplerinin neredeyse tümünün aşina olduğu bir konu rölanti sorunu.Bu konu çok açıldı, çok okudum ancak bir soruya kesin cevap bulamadım...Bu "zamazingonun" temizliğini yaptırıp program attırmadığı halde sorunla karşılaşmayan var mıdır? Zira gaz pedalı sertleşti, kalkarken bayağı bir basmam gerekiyor gaz yedirmek için...Oysaki dayımın 1.3 multijet Paliosuyla kıyasladığımda fark abartı kalıyor, yada bana öyle geliyor...İnşallah derdimi anlatabilmişimdir...

Tecrübe sahibi üyelerden tavsiyelerini bekliyorum.

Edit: Fotoğraf temsilidir galeriyle alakam yoktur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali3424 -- 21 Ekim 2012; 8:10:38 >

• marea da program atmaya gerek yok. çünkü gaz teli kullanılıyor. gaz teli olmayan elektronik olarak bu işi yapan araçlar için, temizlik sonrası sıfırlama gerekiyor.

bir de şunu tam anlayamadım, "Zira gaz pedalı sertleşti, kalkarken bayağı bir basmam gerekiyor gaz yedirmek için...Oysaki dayımın 1.3 multijet Paliosuyla kıyasladığımda fark abartı kalıyor" demişsin. eğer mekanik bir sertlikten bahsediyorsanız, muhtemelen gaz telinine bağlı bulunan yaydan kaynaklanıyordur. yok arabanın gaza bastığındaki hızlanma, açılma, ivmelenme sürecinden bahsediyorsanız, turbo dizel bir araçla atmosferik 1.6 benzinli aracı kıyaslamak yanlış olur. palio her ne kadar 1.3 olsa da birincisi torku yüksek, ikincisi de bu torku 1700/dd gibi düşük devirlerde veriyor. palionun erken açılması, gaza fazla basmanıza gerek kalmaması bundan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamyemez

marea da program atmaya gerek yok. çünkü gaz teli kullanılıyor. gaz teli olmayan elektronik olarak bu işi yapan araçlar için, temizlik sonrası sıfırlama gerekiyor.

bir de şunu tam anlayamadım, "Zira gaz pedalı sertleşti, kalkarken bayağı bir basmam gerekiyor gaz yedirmek için...Oysaki dayımın 1.3 multijet Paliosuyla kıyasladığımda fark abartı kalıyor" demişsin. eğer mekanik bir sertlikten bahsediyorsanız, muhtemelen gaz telinine bağlı bulunan yaydan kaynaklanıyordur. yok arabanın gaza bastığındaki hızlanma, açılma, ivmelenme sürecinden bahsediyorsanız, turbo dizel bir araçla atmosferik 1.6 benzinli aracı kıyaslamak yanlış olur. palio her ne kadar 1.3 olsa da birincisi torku yüksek, ikincisi de bu torku 1700/dd gibi düşük devirlerde veriyor. palionun erken açılması, gaza fazla basmanıza gerek kalmaması bundan.

"eğer mekanik bir sertlikten bahsediyorsanız, muhtemelen gaz telinine bağlı bulunan yaydan kaynaklanıyordur." Cevap için teşekkürler. Bende tam bundan bahsediyordum. Bu işlerden anlamadığım için derdimi de anlatamıyordum.Bu sıfırlamayı basit bir tamirci yapabilir mi? Fiat ın websitesinden baktımda yetkili servis yok bulunduğum yerde?

• quote:

Orijinalden alıntı: kesokulu

marea da program atmaya gerek yok. çünkü gaz teli kullanılıyor. gaz teli olmayan elektronik olarak bu işi yapan araçlar için, temizlik sonrası sıfırlama gerekiyor.

..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali3424 -- 22 Ekim 2012; 13:23:31 >

• kafası çalışan normal bir usta yapar, servis şart değil. yalnız boğaz temizliği ile gaz telindeki sertliğin gideceğini düşünmüyorum. evet dalgalanma stop etme tekleme vs. problemler varsa gider ama gaz pedalındaki mekanik sertlik ayrı bir olay.

gaz telindeki sertlik bahsettiğim yaydan olur, bir de halatı önceden yağlanmış ise ve de halatın içi zamanla toz tutup sertleşmiş ise bundan dolayı olabilir. bakmak lazım. yaydan ise yay gevşetili, pedal yumuşar. yok halatın içi yapışmış yağ toz vb dolmuş ise halat sökülür, selülozik tiner, benzin, gazyağı gibi çözücü maddelerle içi temizlenir. pedal yumuşatılır. yok uğraşmam dersen halat yenilenir :)
  • quote:

kafası çalışan normal bir usta yapar, servis şart değil. yalnız boğaz temizliği ile gaz telindeki sertliğin gideceğini düşünmüyorum. evet dalgalanma stop etme tekleme vs. problemler varsa gider ama gaz pedalındaki mekanik sertlik ayrı bir olay.

gaz telindeki sertlik bahsettiğim yaydan olur, bir de halatı önceden yağlanmış ise ve de halatın içi zamanla toz tutup sertleşmiş ise bundan dolayı olabilir. bakmak lazım. yaydan ise yay gevşetili, pedal yumuşar. yok halatın içi yapışmış yağ toz vb dolmuş ise halat sökülür, selülozik tiner, benzin, gazyağı gibi çözücü maddelerle içi temizlenir. pedal yumuşatılır. yok uğraşmam dersen halat yenilenir :)

Hocam verdiğiniz değerli bilgiler teşekkürler.Yarın kısmetse memleketteyim ilk işim bunlara bakmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: ali3424

Hocam verdiğiniz değerli bilgiler teşekkürler.Yarın kısmetse memleketteyim ilk işim bunlara bakmak.

rica ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesokulu -- 23 Ekim 2012; 10:53:02 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    conta yanık araç
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ali3424

rica ederim.

Forumdaşlara teşekkürler.Ustaya forumda okuduğum bilgileri aktardım ve sorun çözüldü.İyi bayramlar.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.