Şimdi arkadaşlar ben meslek lisesi okuyodum 11. sınıffta kalınca açıga geçtim şimdi 2 sorum var
birincisi Ortak + Seçmeli derslerimden 96 kredim var bunu 116 ya tamamlamam lazımmış ancak 16 tane ortak yani zorunlu ders var çogu kolay ders ama arasında ingilizce var 6 dönemlik 6 ortak ingilizce yani ingilizceden hiç anlamam çünkü :) şimdi 18 yaşından büyük olanlar için erken bitirsinler diye 3. sınav hakkı tanıyolarmış bu üç sınavada girip ingilizce derslerinden ortak derslerden muaf olabilirmiyim 1 sene içerisinde
ikincisi alan kredim 32 114 krediye tamamlamam lazım staj görüyorum bu yıl 48 kredi oradan gelecekmiş 8 kredi bu yılki yüz yüze egitimden gelicek alttan 38 kredilik alan dersim var hocanın dedigine göre sene sonu ek sınav hakkı veriyolarmış genelde eger çıkarsa alttan kalan o 38 kredilik alan derslerine girersen onları verirsen kredin tamamlanır ve mezun olursun dedi o ek sınav çıktıgında alan dersi seçebiliyormuyum 11. sınıftaki alan derslerimdi 1 yıl boyunca gördüm ama geçemeyince kaldım ve açığga geçmiştim