Şimdi Ara

Manuel ile Otamatik skill arasındaki farklılık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben şu zamana kadar League of Legends oyunun hep manuel skillerde oynadım. Bu şekilde alıştım ve bu şekilde oynuyorum. Bu durumun sana zararı var diyor musunuz? arasında bir farklılık var mı. Otamatik öğrenmeye çalışsam daha mı çok işime yarayacak?

• otomatik zaman kazandırır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manuel oynayanda mı varmış lan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çipetpet.

Manuel oynayanda mı varmış lan

Vallahi hep manuel oynadım bana göre pek zararı yok ben skill atarken atacağım alanı görmeliyim ve belirlemiş olduğum alanı tıklayarak hasar vermeliyim gibi bir düşünceye sahip olduğum için hep. Bir keresinde otamatik deneyeyim dedim flash atmıştım 3 kişiden kaçarken lakin karıştırdığım için farenin olduğu yöne doğru flash attı ve maalesef bir anda 3 kişinin arasında buldum kendimi sonuç hüsran.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BR9

quote:

Orijinalden alıntı: Çipetpet.

Manuel oynayanda mı varmış lan

Vallahi hep manuel oynadım bana göre pek zararı yok ben skill atarken atacağım alanı görmeliyim ve belirlemiş olduğum alanı tıklayarak hasar vermeliyim gibi bir düşünceye sahip olduğum için hep. Bir keresinde otamatik deneyeyim dedim flash atmıştım 3 kişiden kaçarken lakin karıştırdığım için farenin olduğu yöne doğru flash attı ve maalesef bir anda 3 kişinin arasında buldum kendimi sonuç hüsran.

Otomatiğe alış farkı görürsün skillerin alanlarını ezberliyorsun zaten

• Herkes manuel oynamanın kötü olduğunu söylüyor bir nevi haklılar çünkü bazı durumlarda sen mousea basana kadar adam tek tuşla atlamış olucak ve bu oyunda saliseler önemli. 1 canla kaçan adam dönüp oyun bitiriyor backdoor ile görüyoruz her zaman turnuvalarda vesaire. Manuel oynamanın kötü olduğunu söyleyenlerin aksine ben ikisinde de oynuyorum ve öyle oynanmasını tavsiye ediyorum. Ayarlardan yetenekler ve sihirdar büyüleri kısmına gel ve göstergeyle otomatik kullan bölümünü kendin doldur. mesela ben shift tuşunu seçtim sırasıyla büyü 1 - shift+Q şeklinde doldura doldura gittim ve orayı doldurup kaydettim. şimdi hem otomatik hem de yarı otomatik yapabiliyorum. örneğin velkoz oynuyorum w bastığımda direk atıyor ama rakibimi yakalayıp yakalayamayacağımı görmek ve menzilini ölçmek adına shift+w ile bastığımda tuşları bırakır bırakmaz skilli atıyor.

• smartcast oyna
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şampiyona göre değişir bence . ben lux oynarken ultisini manuel de diğer skillerini otomatikte oynuyorum mesela.
    Veya blitz oynarken full otomatikte oynuyorum
  • Oyun içerisinde otomatik skill oynarken de skill şekillerini görebileceğiniz bir yer var.

Ayrıca örneğin lux ile e atacaksınız alan görmek istiyorsunuz basılı tuttuğunuz da alanı göstererek siz elinizi çekene kadar yeri belirleyebilirsiniz.

Manuel oynamak 1 sn civarında zaman kaybettirir ki yeri geldiğinde şampiyona göre 3 skill atmaya kadar çıkar.(örn: katarina q/e/w)
  • Bende otomatik kullanıyorum ama gerektiğinde manuel olarak mesafesine bakıyorum

• otomatik olarak ayarlayıp alt kısımdan gösterge ile kullanmayı işaretleyerek hem menzili görmeyi hem otomatik kullanmayı bir arada yapabilirsin. Skill tuşuna basılı tuttuğun sürece menzili görebilirsin. Otomatikte oynamak kesinlikle daha iyi ryze gibi bir champta skilleri spamlamaya çalışırken bir de sol tık yapmak ciddi anlamda vakit kaybettirir. Yine katarina zed gibi şampiyonlarda da öyle.
  • Aynı herolarla biraz fazla oynadığın zaman zaten skill mesafesini vs öğreniyorsun bir süreden sonra. O yüzden smartcast daha avantajlı zaman açısından.
  • Nasıl rahat ediyorsan öyle oyna normal oynayan ama celincir olan arkadaşlarim var izliyorum evet zaman kaybediyorlar ama skilleri çok doğru kullanıyorlar zaten bunu zaman kaybetmeden yapabilseler profesyonel oyuncu olurlar yani skili boşa attıktan sonra 0.1 saniyede atsan ne olur

• Manuel oynayan mı varmış
  • saliselik zamanlar için bile oyuncular mekanik klavye tercih ediyo otomatik de skill tuşuna bastığın anda atıyosa manuel de skill tuşuna basıyosun sonra mouse tuşuna basıyosun ki bide senin skill shotu tutturmak iiçin düşünmen felan hesaplama sürenide katalım otomatik her zaman zaman kazandırır 1v1 lerde 10 canla felan adamı kestiğimiz bile oluyo
  • Bende smartcast kullanmazdım sonra alıştım ama hepsine degil. Sürekli degistiriyorum bütün herolarda farklı kullanıyorum her skillde ayrı.
  • Çok basit örnek vermek gerekirse.
    Ryze'ı manuel olarak oynaman neredeyse imkansız. O komboyu her defasında alan seçerek yapamazsın.

Jarvan ile baskına gittiğini düşün. Sancak kombosu yapacaksın. Orada alan seçebilir misin ?

Tüm şampiyonları ve tüm yetenek atışlarını manuel olarak oynamak biraz sıkıntılı olabilir ama kendi şampiyonunda o özellikleri senin belirlemen gerekecektir.
  • Bazı herolarda manuel kullandığım oluyo mesela Soraka'nın Q sunu otomatikte tutturamıyorum her zaman manuelde tutarım.Lee sin oynarken Q yu hem oto hem manuel kullanıyorum.(alt+Q ekledim otomatiğin yanına).Aynı şekilde Thresh oynarken'de bazen manuel bazen oto kullandığım oluyor.Alışma meselesi tamamen.Kanımca otomatik TF'lerde ya da 1v1 pozisyonlarda avantaj sağlıyor.
  • Manuel oynarken tüm skiller pazara gidiyor be nasıl oynuyon.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.