Şimdi Ara

MANTOLAMA ÜZERİNE KLİMA DIŞ ÜNİTE MONTAJI OLUR MU ????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
2
Favori
60.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. Bir tanıdığım benimde tavsiyem üzerine samsung boracay 12000 btu klima almayı düşünüyor.Ancak yeni taşınmış olduğu binada dış cephesinde mantolama mevcut(bina yeni sonradan mantolama yapılmadı). Dış üniteyi balkon içindeki dış cephe duvarına monte etmeyi düşünüyor ,Bu klimayı alırsa sorun çıkmadan servis bu mantolama üzerine montajını yapabilir mi? Bildiğiniz üzere mantolama duvarların yük taşıma kapasiteleri düşük oluyor ayrıca delindiğinde delinen yer ufalanıp delik dahada genişliyor. varmıdır bu klima kompresörünü mantolama duvara montajlamanın bir çözümü?? şimdiden yardımlarınız için teşekkürler..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mantolama Üzerine Klima Dış Ünite Montajı

Mantolama, binaların dış cephelerini yalıtmak için kullanılan bir yöntemdir. Mantolama yapılmış duvarlara klima dış ünitelerinin montajı, bazı özel hususların dikkate alınmasını gerektirir.

Mantolama Üzerine Klima Dış Ünitesi Montajı

Mantolama üzerine klima dış üniteleri monte etmek için özel olarak tasarlanmış, mantolama yapılmış duvarlara uygun dübeller kullanılmalıdır. Bu dübeller, mantolama malzemesini zarar vermeden sabitlemek üzere tasarlanmıştır.

Mantolama Yapılmış Duvara Vida Nasıl Yapılır

Mantolama yapılmış duvarlara vida yaparken, mantolama malzemesinin türünü dikkate almak gerekir. Strafor gibi yumuşak mantolama malzemelerine vidalar doğrudan takılabilirken, daha sert malzemeler için özel dübeller kullanılmalıdır.

Mantolama Üzerine Montaj

Klima dış ünitelerini mantolama üzerine monte ederken, ünitelerin ağırlığını taşıyabilecek uygun bir destek sistemi kullanılmalıdır. Bu destek sistemi, duvarın yük taşıma kapasitesine göre seçilmelidir.

Mantolama Yapılmış Duvara Dübel

Mantolama yapılmış duvarlara dübel takarken, dübellerin mantolama malzemesinin kalınlığına uygun uzunlukta olması gerekir. Dübeller, mantolama malzemesine zarar vermeden ve güvenli bir şekilde sabitlenmelidir.

Klima Dış Ünite Çatıya Konur Mu

Klima dış üniteleri, uygun destek ve erişim sağlanabildiği sürece çatıya monte edilebilir. Ancak, çatının yük taşıma kapasitesi ve diğer güvenlik faktörleri dikkatle değerlendirilmelidir.

Mantolama Üzeri Montaj Dübeli

Mantolama üzerine klima dış ünitelerini monte etmek için özel olarak tasarlanmış mantolama üzeri montaj dübelleri mevcuttur. Bu dübeller, mantolama malzemesinin yapısına zarar vermeden güvenli ve sağlam bir montaj sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sanırım arkadaşım söylemek istediğiniz bu biz de site yönetimi olarak mantolama yapılan sitelerde servisler tarafından klimalar zamanla dış cephe kaplamasına zarar verdiği ve klimayı taşıma drenci kırılarak düşme sorunlarına karşı ön cephe balkonlarının iç kısmına arka cephe balkon yan taraflarına montajlarının yapılmasına gene kurul kararı ile taktırılmasına karar verdik.Fakat bazı işgüzar servisler hala bina ön cephelerine klima montajını ısrarla yapmakta bu arada klimalar Samsung Boracay 12 BTU ön ve arkada olmak üzere 2 adettir.

• quote:

Orijinalden alıntı: T.HAWK

merhaba arkadaşlar. Bir tanıdığım benimde tavsiyem üzerine samsung boracay 12000 btu klima almayı düşünüyor.Ancak yeni taşınmış olduğu binada dış cephesinde mantolama mevcut(bina yeni sonradan mantolama yapılmadı). Dış üniteyi balkon içindeki dış cephe duvarına monte etmeyi düşünüyor ,Bu klimayı alırsa sorun çıkmadan servis bu mantolama üzerine montajını yapabilir mi? Bildiğiniz üzere mantolama duvarların yük taşıma kapasiteleri düşük oluyor ayrıca delindiğinde delinen yer ufalanıp delik dahada genişliyor. varmıdır bu klima kompresörünü mantolama duvara montajlamanın bir çözümü?? şimdiden yardımlarınız için teşekkürler..

mantolama üzerine uzun çelik dübelle vida ile konsol takılır arkadaşım yeterki klimacınız iyi olsun kesinlikle mantolamayada zarar vermez iyi usta. duvarınız zayıfsada tij mi deniyor doğru ismine tam olarak bilmiyorum ama daha çok saplama ismi kullanılıyor. isterse bunu evinizin içinden bile çıkartmadan yapabilir ustanın elinde bu durum.

bakınız bu duvar dıştan 3cm mantolama yapılmış.

bu balkon içi duvarsa 4cm mantolama yapılmış ve emniyette kalmak için servis tij attı buraya. içeridende bağlama felan yok. asılsamda çok sağlam. dikkat edin zedelenme vs yok her ikisindede.

• quote:

Orijinalden alıntı: arsenelupin

Sanırım arkadaşım söylemek istediğiniz bu biz de site yönetimi olarak mantolama yapılan sitelerde servisler tarafından klimalar zamanla dış cephe kaplamasına zarar verdiği ve klimayı taşıma drenci kırılarak düşme sorunlarına karşı ön cephe balkonlarının iç kısmına arka cephe balkon yan taraflarına montajlarının yapılmasına gene kurul kararı ile taktırılmasına karar verdik.Fakat bazı işgüzar servisler hala bina ön cephelerine klima montajını ısrarla yapmakta bu arada klimalar Samsung Boracay 12 BTU ön ve arkada olmak üzere 2 adettir.

kardeş sizin bu montajınızda balon içlerinde mantolama olmadığındanmı oralar için karaa aldını anlıyamdım bunu.

ayrıca bina ön cephesine klima asılmayacak diye bir kanunda yokmuş hocam. ben bunu bir savcılık şikayetim sırasında şikayetimin print edlmesini beklerken. bir bayan vatandaş (esnafmış) savcıya derdini anlatırken kulak mişsafiri oldum. üstündeki komşusunun klimasıdan damlayan su tabelasını paslandırıyormuş.

savcı bayan dediki hiç bir şey yapamam şikayetinizide boşuna almış olurum. çünkü kanun vs bir şey yok kapınıza bir miktar su damlasa dahii şırıl şırıl su akmadıkça yapabileceğimiz ilgili bir madde yok dedi. bende mantık olarak düşününce takılacak başka yer olmayınca demekki ihtiyaç görüldüğünden belli bir madde olmayabilir diye düşündüm. not: bizdeki klimalar ön cephede değil. ama gerekli görsem çekinmeden taktırırım kimseye zarar vermemek kaydıyla.

• arsenelupin kullanıcısına yanıt
    merhaba arkadaşım teşekkür ederim cevap için ancak sizin site balkonu gibi değil maalesef balkonun da binanın dış cephesinden farkı yok çünkü balkonunda heryerine mantolama yapılmış..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi INSURG3NT -- 12 Temmuz 2013; 19:14:10 >
  • 9köy kullanıcısına yanıt
    merhaba üstadım teşekkür ederim yardımınız için. saplama yöntemini yaparsak balkonun arka tarafı salon olduğu için salondan 4 saplama vida ucu çıkması çirkin bir görüntü oluşturur sanırım en iyi yöntem bahsettiğiniz uzun çelik dübel yöntemi. bu yöntemi yaparsak bu çelik dübelin uzunluğu ne olmalı yani mantolamayı kaç santim geçmesini tavsiye edersiniz bu konuda bir fikriniz var mı acaba? bahsettiğiniz çelik dübel bu değil mi?
    teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi INSURG3NT -- 12 Temmuz 2013; 19:12:34 >

• Ben size tiyo vereyim,bak çoştum yine...Lavobo askı vidaları vardır hırdavatçılarda,bir ucu trifon lu,bir ucu metrik 10 dişli.Trifonlu tarafı duvara tuğla dubeli ile atacaksın,m10 lu ilede konsolu sabitleyeceksin...

• mbirol kullanıcısına yanıt
    arkadaşım tüyo için teşekkürler ama o dübelin mantolama içinde tutacağına eminmisiniz? çünkü bildiğim ve gördüğüm kadarıyla mantolamaya ağırlık binince matkapla delinen yerde mantolama malzemesi ufalanıp dağılıp genişleme yapıyor ve bi zaman sonra dübel oluşan o boşlukta yerinden çıkıyor..
    eğer mantolamayı geçip sıvaya bu dübeli yerleştirmeyi söylüyorsanız bu yöntem belki etkili olur diyeceğim ama binanın mantolama altında acaba kaba sıvası yapılmışmıdır onu bilemiyorum.çünkü daire içinde tuğla veya ytong herneyse onun üzerine sadece saten veya alçı sıva çekilmiş gibi görünüyor yani kaba kara sıva yok gibi görünüyor.bunu duvarlara vurunca çıkan sesten anlıyorum boş boş ses çıkıyor ve ses izolasyonuda zayıf olduğundan belliki çimentolu kara sıvası yok.direkt tuğla üzerine alçı çekilmiş..
  • quote:

merhaba üstadım teşekkür ederim yardımınız için. saplama yöntemini yaparsak balkonun arka tarafı salon olduğu için salondan 4 saplama vida ucu çıkması çirkin bir görüntü oluşturur sanırım en iyi yöntem bahsettiğiniz uzun çelik dübel yöntemi. bu yöntemi yaparsak bu çelik dübelin uzunluğu ne olmalı yani mantolamayı kaç santim geçmesini tavsiye edersiniz bu konuda bir fikriniz var mı acaba? bahsettiğiniz çelik dübel bu değil mi?
    teşekkürler..

ricaederim kardeşim.

bende ilk etapta aynı sizin gibi düşünmüştüm ama dikkat ederseniz emnşyete almak için yazdım. bu servis çok profesyoneldi bana dedi siz merak etmeyin içeriden vida gerekmeden taş gibi olacak dedi resimde tekrar dikkat ederseniz en üstte bir adet dübel kullanmış. sanırım o saplamalarla durumu sağlama alma durumuda o durum oluyor. inann asılıyorum 100 küsur kilomla okadar sağlam.. küsürunu söylemiyim herkez dalga geçmesin:))

şuda var bu balkondaki resimdeki mantolama sert strafor xps dow marka yapıştırıcısı ve dış sıvası mavi kale. resmen sanki en sağlam hazır beton gibi. mesala diğer resimde pembe boyalı olan köpük yumuşak eps köpük. filli boyanın bir alt markası ismi unuttum şimdi sözde tam karbonluymuş yalan hespi resmen boya onlar.

çelik dübeller evet onlar. uzunluğu tuğla boyutunuzdan biraz kısa olmalıki arka tarafa çıkmasın dübel. gerçi onuda çapraz atıyorlar gördüğüm kadarıyla. bir serseri servis elamanıda o şekilde yapmıştı montajı. hala güvenmiyorum klimanın birisine o yüzden hafifte terazisiz zaten.. şuan bakın dedim hemen bişe olmaz işte orda motor var o açıdan dış tarafta manto olduğundan normal vs palavrası. sırf gazı toplamayı beceremezler korkusyla dokundurtmadım makinede ağır olmadığından öyle duruyor.

sözü kısası işini bilen eleman düzgün iş çıkarır. inşaAllah sizde öylesi denk gelir.

• Arkadasim ic duvarlari artik direk alci siva yapiyorlar ama dis duvqari sivamislardir yahu. Zaten siva yoksa yandin demek oraya ne dubel takilr ne baska bir sey
    Eger ust kisimda kiris varsa oraya uzun arkadan cektirmeli celik dubel kullanilabilir. Dubelleri mutlaka mantolama izalasyonunu gececek sekilde cakilacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Ben size tiyo vereyim,bak çoştum yine...Lavobo askı vidaları vardır hırdavatçılarda,bir ucu trifon lu,bir ucu metrik 10 dişli.Trifonlu tarafı duvara tuğla dubeli ile atacaksın,m10 lu ilede konsolu sabitleyeceksin...

Birol, sanırım senin bu yöntemi kullandı bizim klimaplus serviside. sanki daha iyi hatırlıyorum şimdi. bir çelik dübel kullandı sonrasında bu saplamaları o dübele bağladı.. düşünürsen aynı sistem hemen hemen.. saplama ise daha sağlam sanırım.

• eyvallah arkadaşlar konu hakkında bildiklerinizi paylaştığınız için çok sağolun ..
    öyleyse önce kurulumu yapacak samsung servisi geldiğinde durumu anlatırım onlarda yazları günde ortalama 4-5 klima takan elemanlar olarak bu tür durumlarda ne yapılması gerektiği hakkında az çok bilgi sahibidir diye tahmin ediyorum .
    yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara tekrar çok teşekkür eder ,hayırlı ramazanlar dilerim
  • quote:

eyvallah arkadaşlar konu hakkında bildiklerinizi paylaştığınız için çok sağolun ..
    öyleyse önce kurulumu yapacak samsung servisi geldiğinde durumu anlatırım onlarda yazları günde ortalama 4-5 klima takan elemanlar olarak bu tür durumlarda ne yapılması gerektiği hakkında az çok bilgi sahibidir diye tahmin ediyorum .
    yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara tekrar çok teşekkür eder ,hayırlı ramazanlar dilerim

hayırlısı olsun sizede iyi ramazanlar.
  • quote:

teşekkürler..

Resimde gözüken boydaki çekil dübel olmaz mantolu duvara, o çelik dübel çok kısa ben daha önce mutfak dolabı montajında kullandım. Daha uzunu varsa olur.

mbirol' un gösterdiği en uygunu.

Bir de PVC işi yapanların kullandığı uzun sarı renkli T40 başlı vidalar onlarda iş görür.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 13 Temmuz 2013; 0:54:14 >

• Merhaba,
    ben Dış cepheye Mantolama yapmak istedigimde Klimanın Dış ünitesini söktürmüştüm.Yeniden Takmak istedigimde Mantolamanın kalınlıgı kadar (4-5cm uzunlugunda)Demir boru parçasını Duvar ile Dış Ünite Ayaklarının arasına koyduk ve bu şekilde Montajı yaptık.Bu şekil yaparsanız Mantolamayada zarar vermiyorsunuz ve saglamda oluyor.Servisler bunu yapmaz.Ara parçayı siz bulmalı ve kesmelisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Ben size tiyo vereyim,bak çoştum yine...Lavobo askı vidaları vardır hırdavatçılarda,bir ucu trifon lu,bir ucu metrik 10 dişli.Trifonlu tarafı duvara tuğla dubeli ile atacaksın,m10 lu ilede konsolu sabitleyeceksin...

Birol, sanırım senin bu yöntemi kullandı bizim klimaplus serviside. sanki daha iyi hatırlıyorum şimdi. bir çelik dübel kullandı sonrasında bu saplamaları o dübele bağladı.. düşünürsen aynı sistem hemen hemen.. saplama ise daha sağlam sanırım.

Bu yukarıdaki tarzda uzun boylu (satandart kullanılan çelik dubeller 5 cm gömleklidir),bunlarda ise 10 cm lik gibi olanı kullanmak lazım.Duvarda 3-4 cm izolasyon sonuçta.Tabi çelik dubeli kiriş,kolon gibi betona çakarsan olur.Tuğla vs olmaz.Tuğlaya dediğim gibi yukarıdaki trifon en pratik çözüm.

Bu yıldız alyen başlı trifonların uzunlarından kullanarak ta uygulanabilir . Dubeli izalasyon bitene kadar çakacaksın.

Hiç biri olmadı mı? biraz masraflı olur ama??

Kimyasal dubel!!

/>

• teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: loko

Merhaba,
    ben Dış cepheye Mantolama yapmak istedigimde Klimanın Dış ünitesini söktürmüştüm.Yeniden Takmak istedigimde Mantolamanın kalınlıgı kadar (4-5cm uzunlugunda)Demir boru parçasını Duvar ile Dış Ünite Ayaklarının arasına koyduk ve bu şekilde Montajı yaptık.Bu şekil yaparsanız Mantolamayada zarar vermiyorsunuz ve saglamda oluyor.Servisler bunu yapmaz.Ara parçayı siz bulmalı ve kesmelisiniz.

merhaba arkadaşım sizede teşekkür ederim öneriniz için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi INSURG3NT -- 13 Temmuz 2013; 16:27:14 >
  • mbirol kullanıcısına yanıt
    eyvallah mbirol ustam çok teşekkürler değerli bilgilerinizi paylaştığınız için.
    mantolamanın altındaki duvarın durumuna göre bahsettiğiniz uzun çelik dübel veya trifon vida ile montajı yaptırmaya çalışacağım .. tekrar teşekkürler..
  • Bizim Ew mantolma ve usta gayet güzel taktı mitsibushi electirc aldım bende 3 ay oldu cok memnunum ve işçilik çok önemli klimada bilgin olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.