Şimdi Ara

Mantık sorusu? İnverter ve Normal Klima üzerine (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
1
Favori
6.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: .DeDe.
    klimayı alalı 15 sene oldu, ben sadece servislerin bu okuldan mezunları mutlaka çalıştırmalarından yanayım örnek verdim, bire bir yaşadığım olaydır.

Peki kaç BTU luk olanı aldınız? Eskiden çocukken ayakkabı alırken bir kaç numara büyük alırdı anne babalar, büyüyüncede seneyede giyersin hesabı :) Klima işinde de hesabı yapılıp 1 numara büyüğü tavsiye ediliyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-calibur -- 24 Ağustos 2012; 2:31:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

Orijinalden alıntı: stunc63

quote:

Orijinalden alıntı: tutankemon

quote:

Orijinalden alıntı: stunc63

klima5505 arkadaşımız yukarda bir soru sormuş.

inv. klimayı ortam ile aynı sıcaklığa ayarlarsak dış ünite çalışır mı hocam ?

demiş fakat cevap veren olmamış.

bende merak ettim. oda sıcaklığı 28 derece, klimayıda 28 dereceye ayarladık diyelim. inverter klimanın dış ünitesi çalışmaya devammı ediyor. eğer devam ediyorsa ve soğutmaya devam edecek demektir ve içerisi ayarladığımız derecenin altına düşecektir. ustalar cevap verirse bilgilenmiş oluruz.

Çalışmaz

çalışmadığını belirtmişsiniz. fakat okuduğum bazı yazılarda inverter klimaların dış ünitelerinin çalışmalarını durdurmadığını devrini düşürerek çalışmaya devam ettiğini okumuştum. halböyle olunca bir yanlışlık var galiba bu işte.
    peki şöyle diyelim. çok iyi yalıtımlı bir oda. oda sıcaklığı 28 derece ve biz 27 dereceye ayarladık soğutma olarak. inverter klimamızın dış ünitesi çalışacak tır mutlaka ve çabucak 27 dereceye getirecektir ortamın ısısını. daha sonra çalışmaya devammı edermi acaba. cevabınız kısa ve öz değilde açıklayıcı olursa memnun olurum. teşekkürler.

Klimanız egerki istenilen sıcaklık altına inmeye başlarsa,yani 27 dereceye ayarladınız ,yalıtım güzel ısı kaybı yok,egerki min. kap. dahi soğutma fazla gelip 26 derecelere gelmeye başladıysa ortam ve 3-5 dakika böyle devam ederse dış ünite tamamen durur.İnverter durmaz diye bir kavram yanlış aslında,İnverter olabildiğince durmamaya proğramlanmış bir sistemdir.Buradaki ayrıntı doğru kapasite seçimi(pram var büyük olsun yanlışı) ve min. kapasitede makina nerelere geliyor.Min kapasite ne kadar düşükse klima o kadar hassas demektir.

ben de teşekkür ederim (m)birol hocam...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.