Şimdi Ara

Mantar led lamba yardım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5 mm mantar, 5 renk led aldım ebaydan. mavi, beyaz, sarı, kırmızı, yeşil renkler var. elimde ayarlı adaptor var. 3 ile volt arası en dusuk volt olan 3 voltta birkaç lamba denedim farklı renkler de hepsi ilk yanmadan sonra yanmadı galiba patladı. ( Adaptır 300mah veriyormus. )

yapmak istedigim ise tum renkleri kullanarak aynı hat üzerinde tum rnkleri çalıştırmak elimdeki ayarlı adaptor ile. nasıl bir yol izlemeliyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mondschein66 -- 12 Ağustos 2015; 20:13:14 >

• Ledler renklerine göre 2 ile 3 volt arasında çalışır. Mesela kırmızının yanması için 2 volt yeterlidir. Ancak beyaz led için 3 volt gerekir.
    Ledlere biraz fazla gerilim(volt) vermişsiniz. Bu ledlere kısmen hasar verir ama yanmaya devam eder. Sizin ledlerin hiç yanmaması biraz ilginç.
    Kullandığınız ayarlı adaptör ucuz, dandik bir şey ise 3 voltluk kademede belkide 5 volt verdi haberiniz yok.

Ledleri aynı hat üzerinde çalıştırmak derken seri bağlantı demek istediniz galiba.
    Bu şekilde bağlayabilirsiniz ama farklı renk ledleri seri bağlarsanız sorun olabilir. Mesela kırmızı parlak yanarken, beyaz çok az yanabilir. Aynı renk ledlerde sorun olmaz. Mesela 3 tane kırmızı ledi seri bağlıyacaksınız. Ledin tanesi 2 volt ise 2+2+2=6 volt vermeniz gerekir.

Kusura bakmayın uzun oldu biraz. Kolay gelsin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anladım hocam illaki direnc mi kullanmalıyım o zaman.
  • Evet direnç kullanın. Direnç kullanmazsanız ledlerin ömrü kısa olur. Renklere göre 220, 330, 470 ohm direnç kullanabilirsiniz.
    Aşağıdaki adresi de kullanabilirsiniz.

http://320volt.com/led-calistirmak-icin-seri-direnc-hesaplari/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    led ışık ve akü
    2 yıl önce açıldı
    Sensörlü Lamba Yardım...
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.