Yüksek performanslı araclarda 100-200 5 sanıye olanlarda vb ester katkılı yağlar kullanıyoruz. Mannolun bu urunu cok ucuz fıyata 100 bın kmden fazla kullanılabılır dıyor. 300 santıgrat dereceden daha fazlasına dayanıklı bir urun. Mannol'u arastırdım yarıslara da sponsor oluyor bayagı köklu bir fırmaymıs ama turkıyede yenı yenı duyulan bır fırma. Kullanan arkadaslar varsa yorum yazabılırmı? Tesekkurler ![]() Innovative engine protection agent based on synthetic compound ethers – esters (group V oils) and hexagonal boron nitride microparticles h-BN (white graphite) – anti-wear and anti-friction additive for engine oils without oil bath clutches (friction clutches). It is suitable for all types of engines – diesel and petrol, four-stroke and two-stroke and for all types of oils – mineral, semi-synthetic, synthetic, including those containing ether (ester). Ideal product for tuning and high-performance cars. https://www.youtube.com/watch?si=gUOvUS2nIrLjWLY3&v=Xbj24cf8n58&feature=youtu.be< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9F9095222 -- 29 Eylül 2023; 22:1:7 > |
MANNOL 9829 Ceramo Ester kullanan var mı?

-
-
galerıcı boldu forumda onlarda mı kullanmadı?
-
Liqui moly'de benzer ürünler oluyordu. Oradan araştırarak bir fikir edinebilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ınternette testlere baktı lıquıden daha ucuza daha ıyı urunler olarak gozukuyor kullanan olmaması ılgınc forumda coluk cocuk dolu zaten
-
Hocam bor bir mineral sonuçta. Mannol ec ile bor karışımı yaptıysa muhtemelen karbonizasyonu öteleyerek bir karışım yapmış olabilir gibime geliyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ester ve ceramic diyor ama detayını bılemıyorum. Borda zaten motorsilk katkısı motoru sıfır gibi yapıyor ama liqui de ceratec ile gelmişti su ankı durum mannol testlerde cerateci de geçmiş durumda ama yınede motorsılkın gerısınde. Ama burda kı olay daha yuksek basınctakı motoru koruma olayı yanı yaglarda ester katkısı koyuyorlar yarıs otomobıllerıne formula 1 de misal..
-
Hocam işte ester is ester. bor da seramik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 1 Ekim 2023; 20:42:54 >
Bu hafta araçta ki yağı değiştiriyorum. Mannol 10/60 Ester + mannol motor flush aldım. Araç lpg li 4 silindir. Ürünler kargoda.
Hocam flush alarak iyi yapmışsınız. Hatta bana sorarsanız flush sonrası karteri de söküp temizleyin bu yağdan önce. Mannol flush içeriğini bilmiyorum, farklı flushlarların farklı içerikleri mevcut, ancak yağa uyumludur diye tahmin ediyorum. Genelde deterjan ve solvent içeriyorlar. Mazotla kerosenle bile flush yapan var.
Karteri de komple değiştirin motor flush yapılsa bile yinede kartere yapışan çamurlar bir miktar kalıyor ben karteri değiştirdim biraz tuzlu ama :)
Hocam bu arada Cera tec hexagonal boron nitrit tabanlı bkz.
https://www.liquimolyturkey.com/Content/Images/uploaded/7181-CeraTec-46.0-en.pdf
Msds dende diğer içerikleri görebiliyoruz.
https://static.liqui-moly.com/akeneo/20002_US_20211217_112302.pdf
Mannol ester ceramic de h-BN yani hexagonal boron nitrit içeriyor. İngilizce beyaz grafit demişler burada bkz.
www.mannol.de
MANNOL Ceramo Esterhttps://www.mannol.de/products/additives/ester-additives/mannol-ceramo-ester
Ali hocayıda analım bkz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 2 Ekim 2023; 15:34:40 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
kaygan tabaka ıcın mecbur gereklı
-
Hocam 97 model pejo yağ karterini bulamam heralde ya uğraşmam da. Temizlediği kadar yapsın çok kafama takmıyorum. Flush dan sonra en ucuz yağı doldurup motoru biraz çalıştırıp o yağı da boşaltıp asıl kaliteli yağı koymak gerekiyor aslında (kurumlar tam gitsin diye) ama onu da yapmayı düşünmüyorum.
Mannol 75/80 şanziman yağı + rislone şanziman katkısı da aldım aradan o da çıksın dedim. Bakalım mannol yaptık herşeyi, meşhur marka.
Şimdi yağ karterine baktım n11 de varmış çok daha pahalı sayılmaz 1400tl.alsam mı acaba ya fark eder mi bak aklıma soktun şimdi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sioux -- 3 Ekim 2023; 0:54:16 >
Zamanında yağ değişimlerini yapıyorsanız eğer kartere yapışan birşey bulamazsınız.
karter değişmek nedir arkadaşlar sakin olun yav
-
Evham...
Hocam model ve yaşından ziyade motor kondisyonu önemli. Contalar vs sağlamsa motora ne kadar iyi bakarnız o kadar rahat çalışır. Motor gidikse motor yapmadan verim alınmaz zaten pek.
Karter sağlamsa söküp temizleyip yeni conta ile takabilir yeni karter şart değil gibi sanki? Bu arada engine flush karter temizleyici olarak da geçiyor aynı zamanda.
zamanında bıle yapsan ıllakı oluyor cok yuksek sıcaklıklar zamanla metale yapısıyor pislikler. Araclarımız cok eskı cunku trafıktekı ort yas ortalaması 15. 5 olsa temızdır ama o kadar yılda ıllakı yapısıyor. Ha acın bakın gorursunuz zaten
-
O yağlarda ağır kimyasallar ve temizleyiciler var. Öyle çamur yapacak durum olması için yağı 50bin km değistirmemen lazım.
Hocam çamurun tek kaynağı yağ-yakıt değil. Gömlek piston contalar segmanlar hatta sensörler dahil hepsi yüksek basınç, sürtünme ve sıcaklık altında belli limitlerde çalışıyor. Bunlar düzenli yıpranan parçalar. Düzensiz bir yıpranma sonucu oluşabilecek en ufak problem kompresyon kaybı ve dolayısıyla düzensizliğe sebep oluyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- frene basınca ses gelmesi
- izmir cam filmi
- kendi aracımla kargo işi yapılır mı
- siyah araba alınır mı
- radyatör hortumu sertliği nasıl olmalı
- en çok satan suv 2025
- ötv matrah düzenlemesi 2025
- nissan qashqai e-power fiyat
- togg renk
- byd seal fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X