Şimdi Ara

Manipülasyon etik midir ? Ne zaman yapılmalıdır ? Manipülasyon yapmadan yaşanır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar , son günlerde hayatta nasıl hareket etmem gerektiğini düşünüyorum ve sektöründe olsun ,network yaparken olsun karşındaki kişiyi etkilemeyi , kendini satmayı (bence bu da manipüle etmek) bir zorunluluk olduğunu görüyorum.

Sorun şu , hayatım boyunca bu tür davranışlardan nefret ettim ve bunu uygulayanlara karşıda hep mesafe koydum , fakat şimdi bu düşüncemi sorgulamaya başladım. İnsanların sivri zeka olarak adlandırıp bazen övdükleri şeyin ben sadece empati kuramayan insanlardan ibaret olduğunu düşünüyordum , peki siz ne düşünüyorsunuz ?

Manipülasyon yapılmalı mıdır ?

Manipülasyonun dozu ne olmalıdır ?

Eğer maddi/manevi anlamda zarar/kazanç göreceğinizi bilseniz karşınızdaki kişiyi manipüle eder miydiniz.

İkna etmek ve etkilemek manipülasyona girer mi ?

Manipülasyon yapan insanlara karşı nasıl tepki vermeliyiz ? İyi denemeydi diyip geçmeli miyiz ?

Manipülasyon yapanlara karşı nefret beslemek normal mi ?

• Manipülasyonu o kadar çok abartmayın. Yemek yerken masada tuz var mı diye sormak manipülasyondur mesela. Kimse evet var demez, onun yerine alır tuzu uzatır. Kimseden tuz istemezsin ama insanlar tuza ihtiyacın olduğunu düşünüp sana tuz verir. En basit manipülasyon örneği bu. İstemediğin bir şeyi kimse yaptıramaz yani. Ters davranmak istersen evet var, uzan al dersin. Onun dışında iş hayatında manipülasyon yapılabilecek pek bir şey yok bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

Öyle bir yapılır ki haberin olmadan.

• crux07 kullanıcısına yanıt

Psikolojik olarak zayıf insanlara yapılabilir anca o kadar şiddetli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.