Şimdi Ara

Malum arabirimi kapatmanın yasal boyutu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • T-R- 0. 6 . 9 arabiriminin kapatılmasının yasal olmadığını söyleyenler var. İşin dogrusu nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TR069 sayesinde ttnet internet ağınızdaki hareketlerinizi kaydedip saklayabilir. Daha önce kapatılmasının yasal olmadığını hiç duymadım ki zaten isterseniz kendi satın aldığınız modemi kullanabiliyorsunuz. TTNET evinize gelip baskın yapacak değil ya :D Zaten müşteri hizmetlerine bununla ilgili soru sorsanız salak gibi kalacaklar. TR069 ne diyecekler. Geçenlerde VOIP hesabını kapatıp kapatamayacaklarını sordum kadın neredeyse VOIP ne demek diyecekti. Hebele hübele bişeyler dedi ben de üstelemedim. Modem üzerinden kendim kaldırdım root şifresi ile. İnternete erişimimde hiçbir değişiklik olmadı hızım halen aynı ve stabil. Router loglarında şöyle bir satır çıkmaya başladı, voip tamamiyle kapatmayı deneyeceğim.

13:53:52 VOIP Information can not find any account for the incoming call (Gelen çağrı için kullanıcı hesabı bulunamadı)

Şüpheleriniz varsa sözleşmenin örneğini indirip okuyabilirsiniz. Ben şahsen saniye bile harcamam öyle bişey varsa gelip alsınlar modemi de hizmetlerini de :)

• TR069 ne hakkaten? Zaten kendi serverinde kayıt ediyor ttnet herşeyi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @alibaba Bu öyle bir şey değil, direk modeminizin ayar bölümünü servis sağlayıcı yönetiyor, kablosuz ağ şifrelerinizi görebiliyor, modeminize yeni yazılıp yükleyip istediği şeyleri kısıtlayabiliyor. Yani sizin modem web arayüzünde gördüklerinizin çok daha fazlasını bile görebiliyorlar. Hatta modem içerisinde PCAP dosyası gördüm ve aklıma servis sağlayıcıların çevremdeki internet trafiğini kayıt altına alıp inceleyebilecekleri bile geldi. Yapmaları için bir sebep yok ama yapabilecek yetkiye sahip olmaları benim hoşuma gitmiyor. O yüzden modemime erişmelerine karşıyım.
  • Sağ olun hocam cevabınız için. Ben sizin archer c5v için çektiğiniz root videosunu izleyerek root hesabını aktif ettim ve Tr 069 protokolünü sildim :D. İnternette olumlu değişiklikler yaşadım özellikle oyun ping değerlerinde. Size tekrardan teşekkür ediyorum böyle bir rehber hazırlayıp sunduğunuz için. Videonuzun altında sizden telegram isteyen kişi bendim ama burdan cevabımı aldım.

Bu arada voip kapatmanın bize ne gibi faydaları dokunur hocam?

Şuanda modemde root yetkisiyle yapabileceğimiz internete olumlu etkisi olabilecek bir ayar var mıdır?

• devocator kullanıcısına yanıt
    Anladım. Sanırım kendi modemini kullananları ilgilendirmeyen bir durum. Tşk

• Michael Giacchino kullanıcısına yanıt
    Performansınızı ne kadar etkiler bilmiyorum ama ben şunları yaptım: CWMP kapattım(modem web arayüzü açıkken chrome geliştirici sekmesinden console kısmında şu kodu yazarak erişebilirsiniz: $.loadMain("/cwmp.htm");), WAN menüsünden Internet dışındaki VOIP vs ne varsa kapattım. Voice kısmından VOIP telefon numaramı da kaldırdım. Daha sonra telnet'den giriş yapıp arka planda çalışan yada uyku modunda olan uygulamaları kill komutuyla kapattım. Arka planda çalışan ya da uyuyan uygulamaları root yetkisiyle web arayüzünden, Sistem Araçları > Uygulama listesi menüsünden ya da telnette PS komutu ile öğrenebilirsiniz. PID değerlerini öğrenip bu uygulamaları KİLL komutuyla kapatabilirsiniz. Ör: ps yazdığımda web arayüzündeki applistin aynısı telnette görünüyor

1491 admin 3136 S cwmp
    2001 admin 3006 S dyndns
    9700 admin 4562 S voip_server

şeklinde kapatmak istediğim iki uygulamanın pid değerlerini kill komutuna ekleyip kapatıyorum.

kill 1491 2001 9700

Bu üstteki kod ile 3 tane uygulamayı örnek olarak kapattım. voip_server'i kapattıktan sonra loglarımda görünen hata artık çıkmıyor.

Yazıcı kullanmıyorsanız yazdırma sunucusunu kapatabilirsiniz :http://192.168.1.1/#__printSrv.htm

Dediğim gibi performansı çok etkiler mi bilmiyorum fakat ben memnunum. Kontrol ettiğimde CPU yani işlemci kullanımı ortalama olarak %5 civarında.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • masal uydurmuşlar yok öyle bir şey hatta TR-069 desteklemeyen modemler var... kapatma seçeneğini direkt kullanım kılavuzunda göstermişler bile...
  • "masal uydurmuşlar yok öyle bir şey" ne demek? cehalet böyle bir şey işte. Konu hakkında fikrin yoksa boş yapma git araştır google denen bir şey var.
    tr.wikipedia.org
    TR-069 - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/TR-069

https://www.broadband-forum.org/download/TR-069_Amendment-2.pdf
    TP-Link TÜRKİYEyoutube
    TP-Link Agile ACS server CWMP (TR069) Ayarları
    https://www.youtube.com/watch?v=_lXMpz_l0BM

imzan da güzelmiş...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.