Şimdi Ara

Malphite Önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba son zamanlarda top tanklara merak saldim. Sion,maokai falan oynadim. Bunlardan sıkıldım. En son malphite aldim ve oynuyorum. Yalniz sorunum var. Karsima hasar odakli şampiyon çikinca (darius, yasuo, fiora...) erken oyunda hiçbir şey yapamiyorum. Hele 2 q atinca mana da bitiyor. Malphite'da iyiyseniz tavsiyelerinizi alirim. Bu arada yüksek elo degil. Karsima en iyi altin1 falan çikiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ilk base atana kadar kule altı farm yapmanızı tavsiye ederim.. doran kalkanı ile başlamanız dürtmelere karşı iyi oluyor.. ilk item bambi alevi, ikinci item buzdoğan eldivenin parçaları.. buzdoğanın parçalarından birini alınca mana sıkıntısını bir nebze gidermiş olacaksın.. oynanış: lane safhasında Q ile rakibi dürt geri çık.. canı azalan rakibe daha sonra R-Q-E-W kombosu ile alabilirsiniz.. tabi arada düz vuruş yaparak buzdoğanın pasifini etkinleştirebilirsiniz.. malp ile solo çok oynadıktan sonra şunu söyleyebilirim daha iyi tank/hasar heroları var.. poppy, darius, shen, singed, garen.. malp dürtme konusunda iyi ama sürekli hasar çıkarmada sıkıntılı... özelliklede şu son 10 yamadır tanklar çok çabuk eriyorlar tf'lerde
  • Ben son zamanlarda op olduğunu düşünüyorum.Euw Diamond 5te 8 maçtır üst üste kazanıyorum.Kda 4.5

İlk e açıyorum çünkü ilk minyonlar gelip karşılıklı dövüştüklerinde ilk 3 ünün de canı azalıyor o anda basıp ilk 3 minyonu alıp geri çekiliyorum.Sonra karşıdaki ittirince kule altı kesebildiğini kes minyonu.Ap de ad de olsa ilk baminin alevi, pot veya totem parası yani 1100 veya 1200 birikince base atıyorum tercihen tp ile dönüyorum.Adamla levelde geri değilsen rahat dövüşülüyor o base dönmediyse.Bu arada e kasıyorum.20 minyondan fazla geri düşmeyip ölmezsen sıkıntı yok.Ben lanede daha ölmedim karşılıklı gereksiz q atma e at.Sizin jungle gank atarken q at.

Karşısı ad ise sonra w kasıyorum.Günateşi ilk bitiriyorum sonra cehennem maskesi alıyorum.(Karşı mid ap ise)Karşı mid ap değilse Ölü adamın zırhı alıyorum 2.item.Ayakkabıyı 2. itemi almadan yavaştan al.(Ninja veya merkür)

Karşısı ap ise ikinci q kasıp,Bamiden sonra cehennem maskesine(Bizim takımda bir de ap varsa oh süper) başlıyorum.İlk 1200 lük olan pelerini alıp geliyorum sonra itemi bitiriyorum.Sonra günateşi tamamlıyorum.

7-8-9 levellerde karşıdaki zorlamaz fazla itemlerle tanklaşıyoruz bir de hep kalkanın dolması için bekle çalıda falan.Minyonlar geldiği zaman bami ile beraber aralarına gir w ile vur canları %50 iken e at hepsini alırsın.Hızlıca temizlediğin için vaktin var demektir mide koş rakip görmediyse çalıdan ultiyi bam yapıştır.(Midin arkasından da dolanabilirsin var ya orada mavini arkasındaki çalıdan sonra dar koridor)

Sonra canın iyiyse topa yürü adam daha yeni itmiştir farmla dene bunu ulti geldikçe.

Takım savaşları senin işin bu dakikadan sonra iyi bir ulti at ve takımın vurmasını bekle.

Son build:

1-Günateşi

2-Ninja veya merkür ayakkabı

3 ve 4-önce Cehennem Maskesi veya önce Ölü adamın zırhı

5-Adcleri kasmışsa çak bir Çivili kasmamışsa Banshee(Hayvan gibi damage oluyor)çak.

6.iteme uzadıysa iş iyi değildir o zaman çak bir Banshee görsünler Malp'ın gücünü.Ama sen kötü durumda olduğun için uzadıysa çak bir Warmog savaşlarda gir çık yap.

Kabiliyet:

12-0-18

12 olan

Büyücülük

Taze kan

Doğuştan yetenekli

Savaş transı % 3 extra damage veriyor 3 saniye savaştıkça

18 olan

Can yenileme

Ortadaki 2 damage azaltma

Yine can yenileme

%15 summoner spell cooldown

Rakip başına +3 zırh ve mr

En son keystone olarak %5 can veren.Malphite sıkıntı can zaten onu da süper destekliyor.Q skili ile de güzel etkileşimi var hem ganklerde hem de takım savaşında adcmizin can çalması artar.

RÜNLER

Sarılar 9 seviye başına can +216 can 18 levelde( Dediğim gibi sıkıntı can.Malphite zırh topu olur genelde ama aplerden damage çok yer.Ama benim buildle ap ad demeden hepsine dirençli ve hepsine çok vuran bir malp var.)

Maviler Seviye başına Büyü direnci(mr) +27 mr 18 levelde

Kırmızılar 9 tane zırh=8.2 zırh

Büyükler 3 tane ap=15 ap

• İlk item pırıltı.

Q ile adam dürtülmez saçmalık. Ultini lane safhasında kombo yapmak için kullanma. Zaten kim Malphite ile lanede kill alayım diye oynar ki ?

Uygun pozisyondaysan Q attıktan sonra W açarak adama giriş. Takastan illaki üstün çıkarsın. W açtığında çok fazla vuruyor.

Ormancın geldiğinde uygun bir ulti atarsın kill garantilenir.

Karşındaki rakip AD/AP bimiyorum. İtemleri ona göre çıkarsın ama Pırıltı, bami esastır.

Ben ZZ'rot çıkıyorum. Geri kalanı haritada geziyorum. Karşıda saldırı hızına dayalı rakip şampiyon varsa Yürek çıkabilirsin. BSA ve AS azaltma çok iyi. Ultilerini iyi kullandığında oyun garanti.
  • BEYLER :( kullanıcısına yanıt
    valla ben alıyorum malp ile kill yeterki q ile biraz dürt adamın canını biraz düşür sonra ulti kombo alıyorum killi ! mana sıkıntısı olduğundan oyun başı safe oynamalı sadece...
  • Malpha 3 doran buildi yapıp olabildiğince az q at hatta gerekmiyorsa hiç atma.E fulle ve spamla.Sonra da W. Q önemli bir yetenek değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prengator

Ben son zamanlarda op olduğunu düşünüyorum.Euw Diamond 5te 8 maçtır üst üste kazanıyorum.Kda 4.5

İlk e açıyorum çünkü ilk minyonlar gelip karşılıklı dövüştüklerinde ilk 3 ünün de canı azalıyor o anda basıp ilk 3 minyonu alıp geri çekiliyorum.Sonra karşıdaki ittirince kule altı kesebildiğini kes minyonu.Ap de ad de olsa ilk baminin alevi, pot veya totem parası yani 1100 veya 1200 birikince base atıyorum tercihen tp ile dönüyorum.Adamla levelde geri değilsen rahat dövüşülüyor o base dönmediyse.Bu arada e kasıyorum.20 minyondan fazla geri düşmeyip ölmezsen sıkıntı yok.Ben lanede daha ölmedim karşılıklı gereksiz q atma e at.Sizin jungle gank atarken q at.

Karşısı ad ise sonra w kasıyorum.Günateşi ilk bitiriyorum sonra cehennem maskesi alıyorum.(Karşı mid ap ise)Karşı mid ap değilse Ölü adamın zırhı alıyorum 2.item.Ayakkabıyı 2. itemi almadan yavaştan al.(Ninja veya merkür)

Karşısı ap ise ikinci q kasıp,Bamiden sonra cehennem maskesine(Bizim takımda bir de ap varsa oh süper) başlıyorum.İlk 1200 lük olan pelerini alıp geliyorum sonra itemi bitiriyorum.Sonra günateşi tamamlıyorum.

7-8-9 levellerde karşıdaki zorlamaz fazla itemlerle tanklaşıyoruz bir de hep kalkanın dolması için bekle çalıda falan.Minyonlar geldiği zaman bami ile beraber aralarına gir w ile vur canları %50 iken e at hepsini alırsın.Hızlıca temizlediğin için vaktin var demektir mide koş rakip görmediyse çalıdan ultiyi bam yapıştır.(Midin arkasından da dolanabilirsin var ya orada mavini arkasındaki çalıdan sonra dar koridor)

Sonra canın iyiyse topa yürü adam daha yeni itmiştir farmla dene bunu ulti geldikçe.

Takım savaşları senin işin bu dakikadan sonra iyi bir ulti at ve takımın vurmasını bekle.

Son build:

1-Günateşi

2-Ninja veya merkür ayakkabı

3 ve 4-önce Cehennem Maskesi veya önce Ölü adamın zırhı

5-Adcleri kasmışsa çak bir Çivili kasmamışsa Banshee(Hayvan gibi damage oluyor)çak.

6.iteme uzadıysa iş iyi değildir o zaman çak bir Banshee görsünler Malp'ın gücünü.Ama sen kötü durumda olduğun için uzadıysa çak bir Warmog savaşlarda gir çık yap.

Kabiliyet:

12-0-18

12 olan

Büyücülük

Taze kan

Doğuştan yetenekli

Savaş transı % 3 extra damage veriyor 3 saniye savaştıkça

18 olan

Can yenileme

Ortadaki 2 damage azaltma

Yine can yenileme

%15 summoner spell cooldown

Rakip başına +3 zırh ve mr

En son keystone olarak %5 can veren.Malphite sıkıntı can zaten onu da süper destekliyor.Q skili ile de güzel etkileşimi var hem ganklerde hem de takım savaşında adcmizin can çalması artar.

RÜNLER

Sarılar 9 seviye başına can +216 can 18 levelde( Dediğim gibi sıkıntı can.Malphite zırh topu olur genelde ama aplerden damage çok yer.Ama benim buildle ap ad demeden hepsine dirençli ve hepsine çok vuran bir malp var.)

Maviler Seviye başına Büyü direnci(mr) +27 mr 18 levelde

Kırmızılar 9 tane zırh=8.2 zırh

Büyükler 3 tane ap=15 ap

Teşekkür ederim. Emek verip yazmişsın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sup Önerisi?
    5 yıl önce açıldı
    Yeni Ryze Komboları?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Pankreasına Talibim kullanıcısına yanıt
    Yararlı olduysa ne mutlu bana.Sabah kalkıp yataktan çıkamıyordum yazıyım uykum açılsın dedim.İyi günler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.