Şimdi Ara

Malphite

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • solotop jungle build tavsiyesi istiyorum. jungle ı yavaş mı temizler ? solotopta hangi champlara karşı picklenmemeli.

• Jax'ı güzel counterlıyor. Jungle gitme solo top bana göre daha iyi.
  • Malphite ana jungle karakterlerimden biri, cevap vereyim.

Öncelikle Malphite jungleyi çok hızlı temizliyor çünkü 2. skillden gelen splash damage bonusu var, yani sen bir canavara vurduğunda yanındaki canavarlar 25-30 hasar alıyor. Ayrıca 3. skili fullersen çok seri jungle yapabiliyorsun.

İtem konusunda açıkcası Malphite'nin hiçbir iteme ihtiyacı yok, çünkü jungle yaparken canı gitmiyor. Ben Health Regen + 1 pot ile başlıyorum, bunu ileride mana sıkıntısı çekmemek ve extra gold için Phylo'ya çeviriyorum. Jungle çok rahat olduğu için runelerinden bazılarını AP seçebilirsin. Malphite'nin AP ratiosu bayağı yüksek, mid lane oynayanlar bile var.

Malphite alırsan early gankların fazla etkili olmaz, çünkü sana kill getirecek kadar DPS yada CC yok. O yüzden earlyde hemen exp kasıp 6 olmaya bak. Level 6 olduktan sonra ulti ile çok rahat killer/asistler alabilirsin. Eğer earlyde gank atmak istiyorsan ilk önce Q skilini fulle ve bot + 3 pot alarak başla.

Late game'de Malphite çok etkili bir karakter. Yanlış hatırlamıyorsam 400'ün üzerinde armorun olunca karşı takımın ad carryleri sana en fazla 5-10 damage vurabiliyor. Biraz da MR itemleri aldınmı bildiğin ölümsüz oluyorsun.

Teamfightlarda ise Malphite diğer junglerler ile kıyaslanamayacak kadar etkili. W + Ulti + E + randuin aktif + Q (teker) + sunfire = gg Malphite oyundaki en iyi TF initiator bana kalırsa.

Malphite'nin bir diğer avantajı ise, kuleleri çok rahat tanklıyor. Çoğu zaman pasiften gelen kalkanını bile kıramıyorlar. Yani olası bir ACE'den sonra minionları beklemeden tüm kuleleri tanklayabilirsin, yada kolayca towerdive yapabilirsin.

Malphite'yi solo top oynamadım, ama solo top oynayıp ulti açıldıkça mid laneyi ganklarsan karşı takımı canından bezdirirsin. Karşı takımın junglesi zaten seni kolay kolay ganklamaz. Ganklasa bile Q attığın zaman onlar yavaşlayıp sen hız kazanacağın için rahatça kurtulursun.

Malphite'nin tek sıkıntısı skillerin mana costlarının yüksek olması. W + Ulti + E + Q combosunu yaptığın zaman mananın %70'i gidiyor. Eskiden solotop malphiteler clarity alırdı, şuan durum nedir bilmiyorum, sanırım TP + Flash/Ghost kullanıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aristona_

Malphite ana jungle karakterlerimden biri, cevap vereyim.

Öncelikle Malphite jungleyi çok hızlı temizliyor çünkü 2. skillden gelen splash damage bonusu var, yani sen bir canavara vurduğunda yanındaki canavarlar 25-30 hasar alıyor. Ayrıca 3. skili fullersen çok seri jungle yapabiliyorsun.

İtem konusunda açıkcası Malphite'nin hiçbir iteme ihtiyacı yok, çünkü jungle yaparken canı gitmiyor. Ben Health Regen + 1 pot ile başlıyorum, bunu ileride mana sıkıntısı çekmemek ve extra gold için Phylo'ya çeviriyorum. Jungle çok rahat olduğu için runelerinden bazılarını AP seçebilirsin. Malphite'nin AP ratiosu bayağı yüksek, mid lane oynayanlar bile var.

Malphite alırsan early gankların fazla etkili olmaz, çünkü sana kill getirecek kadar DPS yada CC yok. O yüzden earlyde hemen exp kasıp 6 olmaya bak. Level 6 olduktan sonra ulti ile çok rahat killer/asistler alabilirsin. Eğer earlyde gank atmak istiyorsan ilk önce Q skilini fulle ve bot + 3 pot alarak başla.

Late game'de Malphite çok etkili bir karakter. Yanlış hatırlamıyorsam 400'ün üzerinde armorun olunca karşı takımın ad carryleri sana en fazla 5-10 damage vurabiliyor. Biraz da MR itemleri aldınmı bildiğin ölümsüz oluyorsun.

Teamfightlarda ise Malphite diğer junglerler ile kıyaslanamayacak kadar etkili. W + Ulti + E + randuin aktif + Q (teker) + sunfire = gg Malphite oyundaki en iyi TF initiator bana kalırsa.

Malphite'nin bir diğer avantajı ise, kuleleri çok rahat tanklıyor. Çoğu zaman pasiften gelen kalkanını bile kıramıyorlar. Yani olası bir ACE'den sonra minionları beklemeden tüm kuleleri tanklayabilirsin, yada kolayca towerdive yapabilirsin.

Malphite'yi solo top oynamadım, ama solo top oynayıp ulti açıldıkça mid laneyi ganklarsan karşı takımı canından bezdirirsin. Karşı takımın junglesi zaten seni kolay kolay ganklamaz. Ganklasa bile Q attığın zaman onlar yavaşlayıp sen hız kazanacağın için rahatça kurtulursun.

Malphite'nin tek sıkıntısı skillerin mana costlarının yüksek olması. W + Ulti + E + Q combosunu yaptığın zaman mananın %70'i gidiyor. Eskiden solotop malphiteler clarity alırdı, şuan durum nedir bilmiyorum, sanırım TP + Flash/Ghost kullanıyorlar.

solo top için runes ve mysteries dizilişleri hakkında bilgide verirsen seviniriz cıkılacak ilk itemler olsun paylasabılırmsın ?

• yukarıdaki arkadaş çok güzel yazmış. carrynin üstüne atlarsın ultiyle + e + rauindin aktif + frozen heart pasif = carry gg. malphite tam bi carry düşmanı bence atlayabilirsen oyun bitmiş demektir
  • Dariusu counterlıyor soloda
  • Mid giden Malphiteler var.Kötü de değil hani.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İtfaiyeci Tristana?
    9 yıl önce açıldı
    Malphite Nasıl Counterlanır?
    13 yıl önce açıldı
    Mordenin ultisi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence solotop daha iyi çünkü jungle gittiğinde rakibi fazla slowlayamıyorsun, gankler fail olabiliyor çoğu zaman. İlk skill 5 level olduğunda dahi fazla bir slow vermiyor. Solotop gidip cloth armor 5 pot ile başlıyorum, ignite ve flash alıyorum. Belki şanstır kim bilir, ama jungler ganke gelmeden 4-5 kill çok rahat alıyorum. İtem build farklı olur her oyun ama fikir vermesi açısından şöyle söyleyim. Mercury veya ninja tabi, thornmail, warmog, force of nature, frozen heart. Son slota istersen guardian angel, istersen abyssal scepter alabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben solotop gidiyorum.İgnite ve flash.Bot+3 pot ile başlıyorum ilk e sonra q skilini 5 level yapıyorum.Ganklardan rahat kaçabiliyor.philo ve heart of gold'tan sonra soul shroud->banshee->frozen heart->Randunuins->Frozen mallet->Guardian angel ve fon veya qss alıyorum tflerde carrye ulti ile uçup tüm skillerimi ve ignitimi atıyorum.
  • -

Galio tam işkence ölmüyor ve q ile kalkanı tek atışla çok rahat kırabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dağınık -- 27 Ocak 2018; 16:49:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rockpierce

Mid giden Malphiteler var.Kötü de değil hani.

Midde çok iyi hep mid oynarım karsı tarafı rahat eziyor.
  • Güzel bi konu bende birşeyler yazayım;
    Mid Malphite; Evet karşındaki karakteri çok rahatlıkla öldürebilirsin ve early gamede çok fazla dmg'ın oluyor..Fakat oyunsonlarına doğru Çok fazla AP itemi çıkılmadığından useless kalıyor..İzleyenler bilir M5 vs CLG.EU Maçını Alex Ich Malphite Mid oynadığı için kaybettirdi..Gerçek bi AP Carry olduğunu düşünmüyorum..
    SoloTop Malphite; Eğer karşınızda Melee AD bi karekter varsa laneninizi kaybetceğinizi düşünmüyorum pasif skilli ile lanede çok uzun süre kalabilir 1v1lerde çok iyi iş çıkarırsın ve ayrıcada late gamede ölümsüz oluyorsunuz..Ad Carry'e yapıştığınızda "E(50%)+FrozenHeart(25%)+Raduin(35%) şu komboyu yaptığınızda Ad carry hem CC olarak hemde Attack Speed olarak zor durumda kalıyor..Dün özellikle baktım 0.4 Kadar AttackSpeedi oluyor, buda nerdeyse ad carryi 5 saniye boyunca fight dışında bırakmak demek.
    Jungle Malphite; Açıkcası SoloTop malphite oynayan herkez jungleda oynar pek bi farkı yok aynı build ve aynı skillbuild olduğu için sıkıntı yok..Fakat çoğu jungledan daha hızlı yaptığını söyleyebilirim..LeeSinden daha hızlı yaptığını düşünüyorum.

SoloTop ve Jungle için Rune;
     Malphite

İsterseniz attackspeed yerine armor alabilirsiniz fakat magic penetration önermiyorum..AttackSpeede gayet iyi oluyor adamı pataklıyorsunuz rahat cs alıyorsunuz fakat filan..
    SoloTop ve Jungle için Masteries;
     Malphite

simage tagı çalışmadı o yüzden normalini kullandım
    SkillBuild için;
    R>E>Q>W
    SummonerSpeels;
    Flash+Ignite veya Flash+Teleport

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SchutZ -- 16 Haziran 2012; 16:31:34 >

• Malphite kesinlikle bir Lee Sin olamaz jungle'da o kadar da abartlayalım.

Bence solo topta gayet op Jax'a karşı pickleniyor genelde. Karşı takımda Malphite feedlenirse kesinlikle gg oluyor oyun. Adamın teamfight boyunca kalkanını kırmak için uğraşsan tyine indiremezsin. Yani bir ad carry'i feedleyin fakat Malphite'ı kesinlikle feedlemeyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.