Şimdi Ara

Maliye ekipleri Uber sürücülerine ceza kesmek için harekete geçti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • millet tezgahı kurmuş.
  • uber geleceğin taşıma sektörü olucak ama bizim için taksi plakası satıp yüzbinlerce lirayı almak daha karlı :D

  • Araba kiralamak (gerekli izinleri almak kaydiyla) yasal mi? Yasal. Soforlu araba kiralamak ( gerekli izinleri almak kaydiyla) yasal mi? Yasal. E kanunda soforlu arabayi illa gunluk kiralayacaksin mi diyor? Adam saatlik kiraliyor soforlu araci.
  • Taksiye indi bindi 8,75 uber ve benzerleri tum ulkeye yayilmali..

  • Beni ilgilendirmiyor bu konu ben Uber de kullanmıyorum Takside...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: joker-38

    Benim anlamadığım böyle büyük şirketler dalga geçer gibi vergi kaçırmaya çalışırken bunları savunan forumdakiler kıt kanaat geçinen taksicileri hiç konuşmuyor. Kral dan çok kralcı bunlar işte

    Hahahah kıt kanaat geçinen taksiciler mi? Şimdi de duygu sömürüsüne başladınız galiba . Taksici dediğiniz şahısların yüzde 90 ı trafikte terör estiren, olur olmadık yerde önüne kıran , korna çaldıgında hemen yaninda bitip camını açıp küfreden (daha bugün yaşadim) , yakin mesafe almayan, yağmurda almayan, bomba patlayan bir ortamda bile firsatçılık peşine düşen , turist kaziklayan haysiyetsiz şerefsiz insanlardır. İnşallah bu yüzde 90 taksici daha da beter olur evine ekmek gotüremez duruma düşer. Siz de artik korumaktan vazgeçin bu haysiyetsizleri. Ne zaman kendilerine çeki düzen verirler o zaman haklarını savunurum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Haberin son paragrafını herkes çıktısını alıp taksi duraklarına asmalı. başka türlü bunlar adam olmaz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali222

    Araba kiralamak (gerekli izinleri almak kaydiyla) yasal mi? Yasal. Soforlu araba kiralamak ( gerekli izinleri almak kaydiyla) yasal mi? Yasal. E kanunda soforlu arabayi illa gunluk kiralayacaksin mi diyor? Adam saatlik kiraliyor soforlu araci.

    Çok doğru, tebrik ederim avukat gözüyle bi yaklaşım olmuş ama
  • Doğru, taksiciler her binen yolcuya fiş/fatura kesiyolar ya onun için bütün kazançlarının vergisini ödüyolar.

    Çocukluğumda bakkaldan çıktığımızda vergi memurları durdurur, fiş yoksa gider cezayı keserlerdi. Aynı denetimleri bugün taksicilere yapsınlar bakalım günde ne kadar ceza kesiliyo.
  • Şimdi düşünelim. Ali, Veli ve Mahmut aynı ilde 3 farklı mahallede oturan arkadaşlar. Üçünün de iş yeri birbirlerine yakın yerlerde. Mahmut refah seviyesi yüksek bir insan, zamanında iyi okullardan mezun olup kendini geliştirmiş, 3 dil biliyor. Aracı da var. Mahmut işine aracıyla giderken, Ali ve Veli'nin iş yerlerinin önünden geçiyor. Mahmut, Ali ve Veli'ye diyor ki: "Beyler aylık 50 TL ateşleyin, (Uber'in mantığına uyması amacıyla, yoksa ben arkadaşlarımdan para talep etmezdim. :D ) otobüslerde taksilerde kahrolacağınıza, hep beraber benim arabayla gidelim. Hem böylece ben de aracımda tek gitmemiş olurum." Ali ve Veli: "Hay Allah razı olsun senden Mahmut kardeş, çok makbul olur." dediler.


    Bu durumdan haberdar olan V4LKyR isimli fütüristik insan şöyle düşünür: "Ben internette böyle bir platform kurarak, aracı olan ile bir yerlere gitmek isteyen yolcuyu bu platformda buluşturayım, 3-5 komisyon alırım, ben de mutlu olurum, şoför de mutlu olur, (para kazanıyor) yolcu da mutlu olur (rahat yolculuk yapıyor). Böylece herkes mutlu olur ve trafik, emisyon salınımı da düşer.


    FAKAT O DA NE? DEVLETİN ÇEKİCİ DANK DİYE ÖNÜNE DÜŞER VE ŞU SESİ DUYAR: YAAASSSSAAĞĞHH HEMŞERİM!!!





  • Taksiler(taksiciler) kendini düzeltsin sonra konuşuruz uber korsan mı değil mi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: xchg

    Taksilerin vergilendirilmesinde saçmalık olabilir ama bu Uber'in ülkenin yasalarını hiçe sayıp iş yapmaya çalışmasını aklamaz. Facebook'ta bir yerde yorumlarda biri yazmıştı, diyelim Wuber diye bir fiırma geldi, bu ülkede şirket kurdu, yasak olmasına rağmen esrar satmaya başladı. Ceza verilmek istendiğinde, ama biz vergisini de veriyoruz, savunması veya ülke taleplere, zamana ayak uyduramıyor denmesi ne kadar işe yarar?

    Çok mantıklı örnek.

    Birisi vatandaş lehine hizmet ederken diğeri uyuşturucusu satıcısı. Sen bu ikisini aynı örnekte kullanıp uygulamayı kötü göstermeye çalışman gerçekten çok mantıklı.

    Ben taksiyi çok nadir kullanıyorum bu tarz bir uygulamayı hiç kullanmadım. Fakat eskiden insanlar birbirini tanıyordu ve bu uygulamalara gerek kalmadan işe gidip gelirken mahalledeki kişilerle beraber aynı arabayı kullanıyordu. Şimdi apartmanlar büyüdü, mahalleler kalabalıklaştı insanlar birbirini pek tanımıyor ve bu tarz uygulamalar hayatı kolaylaştırıyor.

    Taksi ile anımı anlatayım. Ankara'da oturuyorum, annem ve babam bizi ziyarete geldiğinde gidip gardan aldım. Daha sonra taksiye bindik, hatta valizleri bagaja koydu taksici. Daha sonra evin adresini söyleyince taksici 2-3 dakika ayak yaptı ve bizi götürmedi. Annem görme özürlü ve kanser hastası, babam 70 yaşlarında 6-7 defa çalışma koşullarından dolayı ameliyat olmak zorunda kalmış bir kişi. Bu taksici insan mı şimdi? Şimdi bu taksilerin ne halt olduğu belliyken ve %99 vergi kaçakçılığı yapıyorken şimdi insanların başına namus bekçisi dikilmişler.

    Ben metro ile işime giderken eşim dolmuş ile gidiyor ve dolmuşta insanlar bir birine yapışık bir şekilde gidiyor. Allah korusun küçük bir kaza olsa içerideki o kalabalıktan dolayı insanlar ölebilir. Sabahları yoğunluk olduğu halde fazladan belediye otobüsü ve dolmuş seferleri bilerek artırılmıyor iken insanlar biraz refah içinde işine gitmesi millete dert olmuş.




  • Uber illegal degil, kapatilamaz veya engellenemez bu sebeple

    Hukumet nereden vergi alacagini şaşırdı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D2914531 -- 30 Aralık 2016; 11:40:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UML

    Doğru, taksiciler her binen yolcuya fiş/fatura kesiyolar ya onun için bütün kazançlarının vergisini ödüyolar.

    Çocukluğumda bakkaldan çıktığımızda vergi memurları durdurur, fiş yoksa gider cezayı keserlerdi. Aynı denetimleri bugün taksicilere yapsınlar bakalım günde ne kadar ceza kesiliyo.

    Hocam taksilerin fis kesme zorunlulugu yok ki. Goturu vergiye tabiler. Yani yillik sabit bir vergi veriyorlar cuzi miktar. Devletin gucu taksicilere yetmiyor.
    Mesela Antalya da havalanina geldiniz, otele gideceksiniz. Belediye otobusu yok. Dolmus yok. Mecbur taksiye bililecek. Sebebi belediye taksicilerden cekiniyor. (Belediye Chp de iken de Akp de iken de ayni)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    Şimdi düşünelim. Ali, Veli ve Mahmut aynı ilde 3 farklı mahallede oturan arkadaşlar. Üçünün de iş yeri birbirlerine yakın yerlerde. Mahmut refah seviyesi yüksek bir insan, zamanında iyi okullardan mezun olup kendini geliştirmiş, 3 dil biliyor. Aracı da var. Mahmut işine aracıyla giderken, Ali ve Veli'nin iş yerlerinin önünden geçiyor. Mahmut, Ali ve Veli'ye diyor ki: "Beyler aylık 50 TL ateşleyin, (Uber'in mantığına uyması amacıyla, yoksa ben arkadaşlarımdan para talep etmezdim. :D ) otobüslerde taksilerde kahrolacağınıza, hep beraber benim arabayla gidelim. Hem böylece ben de aracımda tek gitmemiş olurum." Ali ve Veli: "Hay Allah razı olsun senden Mahmut kardeş, çok makbul olur." dediler.


    Bu durumdan haberdar olan V4LKyR isimli fütüristik insan şöyle düşünür: "Ben internette böyle bir platform kurarak, aracı olan ile bir yerlere gitmek isteyen yolcuyu bu platformda buluşturayım, 3-5 komisyon alırım, ben de mutlu olurum, şoför de mutlu olur, (para kazanıyor) yolcu da mutlu olur (rahat yolculuk yapıyor). Böylece herkes mutlu olur ve trafik, emisyon salınımı da düşer.


    FAKAT O DA NE? DEVLETİN ÇEKİCİ DANK DİYE ÖNÜNE DÜŞER VE ŞU SESİ DUYAR: YAAASSSSAAĞĞHH HEMŞERİM!!!

    Hocam bu dediginiz benzeri yasandi. Basinda haber oldu. Kendi cocuguykl beraber komsu cocuklarini (hem de ucretsiz) okula birakan veli, serviscilerin sikayeti uzerine polisten ceza yedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hepsi cakallik pesinde, sen para kazandigin ulkeye yatirim yapmayi gec ofis bile acma, oturdugun yerden yurtdisina paralari hortumla, vergi de odeme, ne guzel hayat..

  • Sultanahmet meydanında 8 aylık hamile esimle beni sırf yerli oldugumuz için ustelik en az 50TL yazacak mesafeye almayan 6 tane taksi surucusunden ve tartismamiz sonrasinda esimin yaninda uzerime yurumelerinden sonra kahrolsun taksicilik sistemi yaşasın uber vb olaylar... Sirf inadina uber kullanicam... siz taksiciler sultanahmette turist kaziklamak icin ağ kuurmuş beklerken birileri vatandaşa nasil alternatif bir hizmet sunariz diye uğraşmış emeğe saygı gerçekten... kahrolun hemi şerefsiz taksiciler... namuslu esnaf taksici abilerimizi bu sozlerimden mustesna tutarim

    Edit;
    Bahsi gecen olay 2016 ortalarinda olmustur
    Bahaneleri de cok komikti ilk ikisi yemek yiyoruz abi aşşadaki arabalara sor dedi ben de inandim tabi
    Aşşadaki arabalarin dordu de demesin mi abi bizim fotograf cekimimiz var o yuzden bekliyoruz.. sonra jeton dustu tabi hani lan kameralar dedim kavga basladi bi ara gozum ilk talip oldugum yukarda bekleyen iki taksiye kaydi ne yemek yiyolar ne bişey baktim birisi turist cifti aldi yola devam digeri de hala yemek yemiyordu... sonra baktilar ben olayi uyandim basladim kavgaya sesler yukselince hemen dediler abi seni birakalim nereye gideceksen... cunku olay cikarsa dumenleri bozulacak... istemez lan deyip saglam kufur salladim suratlarina adamlar gik demedi lan bir insan serefini bu kadar mi satar para icin hala hatirladikca deliriyorum yanimda hanim degilde bir arkadas falan olsa hepsini parcalayacaktim o anda... tabi bu bahsettigim soforlerin irklarini soylememe gerek yok siz tahmin edersiniz... yolunuz sultanahmete dusunce denemek icin yalandan da olsa turkce konusarak binmeye calisin bakalim neler olacak sonra da bir arkadasiniz turist kiliginda binmek istesin ayni taksiye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KötüKediŞero -- 31 Aralık 2016; 1:23:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali222


    quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    Şimdi düşünelim. Ali, Veli ve Mahmut aynı ilde 3 farklı mahallede oturan arkadaşlar. Üçünün de iş yeri birbirlerine yakın yerlerde. Mahmut refah seviyesi yüksek bir insan, zamanında iyi okullardan mezun olup kendini geliştirmiş, 3 dil biliyor. Aracı da var. Mahmut işine aracıyla giderken, Ali ve Veli'nin iş yerlerinin önünden geçiyor. Mahmut, Ali ve Veli'ye diyor ki: "Beyler aylık 50 TL ateşleyin, (Uber'in mantığına uyması amacıyla, yoksa ben arkadaşlarımdan para talep etmezdim. :D ) otobüslerde taksilerde kahrolacağınıza, hep beraber benim arabayla gidelim. Hem böylece ben de aracımda tek gitmemiş olurum." Ali ve Veli: "Hay Allah razı olsun senden Mahmut kardeş, çok makbul olur." dediler.


    Bu durumdan haberdar olan V4LKyR isimli fütüristik insan şöyle düşünür: "Ben internette böyle bir platform kurarak, aracı olan ile bir yerlere gitmek isteyen yolcuyu bu platformda buluşturayım, 3-5 komisyon alırım, ben de mutlu olurum, şoför de mutlu olur, (para kazanıyor) yolcu da mutlu olur (rahat yolculuk yapıyor). Böylece herkes mutlu olur ve trafik, emisyon salınımı da düşer.


    FAKAT O DA NE? DEVLETİN ÇEKİCİ DANK DİYE ÖNÜNE DÜŞER VE ŞU SESİ DUYAR: YAAASSSSAAĞĞHH HEMŞERİM!!!

    Hocam bu dediginiz benzeri yasandi. Basinda haber oldu. Kendi cocuguykl beraber komsu cocuklarini (hem de ucretsiz) okula birakan veli, serviscilerin sikayeti uzerine polisten ceza yedi.

    18 öğrenciyi hafif ticari aracıyla okula taşıyan öğretmene ceza..

    ARACA ALMAYINCA VİCDANSIZ DİYORLAR
    Öğretmen K.Ü. bulundukları yerden okulu öğrenci servisi olmaması ve okullarının belediye aracının güzergahında olmaması nedeniyle öğrencileri aracına aldığını, korsan taşımacılığın söz konusu olmadığını belirterek, "Yağmurlu havada bir iki defa kendi akrabalarımı, öğrencilerimi aracıma aldım. Olay yansıtıldığı gibi değil. Çocukları araca almamın nedeni de nedir? Hem akraba olmam, hem oralı olmam, hem kendi öğrencilerimin olması. Bir keresinde yağmurda ıslanırken almadım diye vicdansız diye nitelendirildim veliler tarafından. Birinin yaptığı asılsız ihbar ile olanlar oldu" diye konuştu...
    ××××××××××××

    Yazilanlari okuyunca, ankaradaki taksicler valla istanbuldakilere gore cok iyiymiş😕

    Not, şuan yaşadığım şehirdeki taksi ücretleri ile isviçre-zug daki taksi ücretleri ayni.!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • demekki taksi plakarı olan millet vekillerimiz var
    anında fişi çekmişler ucu kendine dokununca.
  • taksicileri değil taksi plakasının rantını korumaya çalışanlar milletin hayrına olan bir şeyin daha önünü kesmeye çalışıyorlar.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.