Şimdi Ara

Malazgirt savaşı nasıl kazanıldı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Malazgirt Savaşının kazanılmasının nedeni Bizans ordusunda savaş paralı Türk askerlerin taraf değiştirip Alparslanın ordusuna girmesi söyleniyor doğru mu?Bide bu iddialı Kürt arkadaşlar ikidebir "20 Bin Kürt süvari yolladık" diyorlar.Böyle bir şey olmadığını biliyoruzda neyin kafasını yaşıyor bunlar?

• Kürtlerin kendilerine tarih yaratma cabalari. 1 tane kürt bile yardima gelmedi. Zaten alparslan kurtlere atinin pisligini bile temizletmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu Kürt olsa bile Anadoluda Romalılar Bugün olduğu gibi her istediklerini yapmaya izin vermezlerdi.Roma Askerlerini Türk askeri gibi merhametli sanıyorlar acımaz öldürürlerdi.
  • tabi ki de kürtler sayesinde kardeşim.kurtulus savaşınıda onların sayesinde kazandık,istanbulun fethi olsun,kıbrısın fethi falan hepsini onların sayesinde kazandık.
  • Kürtler yok mu?
  • Cevap için teşekkür ederim.
  • kamil611 K kullanıcısına yanıt
    Eksik bilgi olmuş. Orta Asya'da Göktürkler kürtlerin desteği olmasaydı Çinlileri yenemezlerdi : ) 10.000 kürt hemen orta asyaya koşup bize yardım etti : )
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KLAN SAVAŞI NASIL OLUYOR
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu savaşta Kürtler vardı. Kürtler yardım etmedi, yardım etmek zorundaydı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Bu savaşta Kürtler vardı. Kürtler yardım etmedi, yardım etmek zorundaydı." Diyeceğine anlat bakalım nasıl vardılar?Neden yardım etmek zorundaydı?Doğrusu ben inanmıyorum zaten savaşda arkadaşın dediği gibi Bizans ordusunun yarısı kaçmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezar312

"Bu savaşta Kürtler vardı. Kürtler yardım etmedi, yardım etmek zorundaydı." Diyeceğine anlat bakalım nasıl vardılar?Neden yardım etmek zorundaydı?Doğrusu ben inanmıyorum zaten savaşda arkadaşın dediği gibi Bizans ordusunun yarısı kaçmış.

Emir kipi vererek küstah bir tavır içinde olmamanı öneririm. Senin inanıp inanmaman bunu değiştirmez.

O dönemki bütün İslam devletleri (Şii Fatimîler hariç) Selçuklular'a bağlıdır. Buna Abbasiler de dahildir.

Zaten Alparslan'ın amacı da amcası Tuğrul Bey gibi Abbasiler'i Fatimîler baskısı altından kurtarmaktır. Alparslan'ın herhangi bir Bizans seferi düşüncesi dahi yoktur.

Ancak şartlar bu iki büyük devletin karşı karşıya gelmesini gerektirir. Bu savaşa Bizans ile aynı toprakları paylaşan ancak Müslüman olan Mervanîler de iştirak eder. Öyle olmak zorundadır. Çünkü Selçuklular Çin'den Fransa'ya kadarki topraklarda ismi bilinen bir devlettir. Üstelik Mervanîler'in mensubu olduğu İslam dünyasının da lideridir.

Selçuklular öyle bir durumdadır ki, Abbasi Halifesinin kızlarını bile kendilerine eş alacak kadar güçlülerdir.

Mervanîler eğer o zaman Selçuklular'a yardım etmeselerdi önlerinde iki seçenek vardı:

1)Bizans savaşı kazanacak ve Mervanîler'i müslüman oldukları için ortadan kaldıracaktı.

2)Selçuklu savaşı kazanacak ve Mervanîler'i islam dünyasına ihanetten dolayı ortadan kaldıracaktı.

Bu durumda Mervanîler'in başka bir şey yapması düşünülemez. Ki zaten dini yönden kendileri Selçuklular'a bağlıdır. Bu sebeple de Selçuklular'a yardım etmişlerdir.

Lakin bu sayının 20 bin olması pek mümkün değil. Çünkü Selçuklu ordusunun 50-75 bin civarında olduğu belirtiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaptan Haddock

quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

Bu savaşta Kürtler vardı. Kürtler yardım etmedi, yardım etmek zorundaydı.

Arada Kürt asıllı askerler olabilir ama bariz bir Kürt paralı asker topluluğu yoktu savaşta.

Peçenek
    Kuman
    Frank
    Ermeni
    İskandinav
    Bulgar
    Anglo-Sakson paralı asker grupları vardı ve hepsinin bir kaptanı ve ulusal "askeri" tipi vardı. Savaşta bulunan Kuzeyli askerler Vanguard veya pikeman tipi askerlerdi.

Bu kadar emin konuştuğuna göre kaynağın Wikipedia'dan fazlası olmalı.

Mervanîler ellerindeki bütün askerleri gönderdiler. Bunun sayısı belli değil zaten bir tartışma konusu hala. Ama sen ısrarla ve kesin bir şekilde öyle Kürtler yoktu diyorsun. Evet muazzam bir kuvvet göndermeleri zaten beklenemez. Ancak destekleri de inkar edilemez.

Ayrıca Bizans'ın rengi mordur. Paralı askerler de kafasına göre ulusal askeri tip olamaz.

• Mervaniler Arap veya Kürt olduğu yazıyor.http://tr.wikipedia.org/wiki/Mervaniler Abbasiler araptı zaten.Yardım ettilerse Kurtuluş savaşında yunanlılarla anlaşıp isyan çıkarmasalardı.Tartışmaya gerek yok.http://tr.wikipedia.org/wiki/Abbasiler
  • quote:

Mervaniler Arap veya Kürt olduğu yazıyor.http://tr.wikipedia.org/wiki/Mervaniler Abbasiler araptı zaten.Yardım ettilerse Kurtuluş savaşında yunanlılarla anlaşıp isyan çıkarmasalardı.Tartışmaya gerek yok.http://tr.wikipedia.org/wiki/Abbasiler

Ne diyorsun kardeşim? Abbasiler ile kurtuluş savaşının ne ilgisi var?

Ayrıca Wikipedia ne alaka. Neyse. Sen takıl kendi dünyanda.

• quote:

Okuduğunu anlamıyon galiba?

https://store.donanimhaber.com/9f/58/ff/9f58ff15fe7603e0df2bc554291e8591.jpg
     Malazgirt savaşı nasıl kazanıldı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Eksik bilgi olmuş. Orta Asya'da Göktürkler kürtlerin desteği olmasaydı Çinlileri yenemezlerdi : ) 10.000 kürt hemen orta asyaya koşup bize yardım etti : )

ah kardeşim kusura bakma,eksikliği giderdiğin için teşekkür ederim çin sarayını basan 7 tane çerinin de kürt olduğunu söylüyorlar
  • Beyler amaç nedir ?
    Bu soruya sadece " Savaşarak " cevabı verilir.

Yok Turk bu kadardi,Kurt oraya atladi ne saçmalıktır bu?

Savasta 2 secenek var, Ya kaybedersiniz, yada Kazanırsınız !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bu savaşta Kürtler vardı. Kürtler yardım etmedi, yardım etmek zorundaydı.

Arada Kürt asıllı askerler olabilir ama bariz bir Kürt paralı asker topluluğu yoktu savaşta.

Peçenek
    Kuman
    Frank
    Ermeni
    İskandinav
    Bulgar
    Anglo-Sakson paralı asker grupları vardı ve hepsinin bir kaptanı ve ulusal "askeri" tipi vardı. Savaşta bulunan Kuzeyli askerler Vanguard veya pikeman tipi askerlerdi.

Bu kadar emin konuştuğuna göre kaynağın Wikipedia'dan fazlası olmalı.

Mervanîler ellerindeki bütün askerleri gönderdiler. Bunun sayısı belli değil zaten bir tartışma konusu hala. Ama sen ısrarla ve kesin bir şekilde öyle Kürtler yoktu diyorsun. Evet muazzam bir kuvvet göndermeleri zaten beklenemez. Ancak destekleri de inkar edilemez.

Ayrıca Bizans'ın rengi mordur. Paralı askerler de kafasına göre ulusal askeri tip olamaz.

Okuma ve anlama bozukluğu mu var?

Mevaniler Abbasiler'e bağlı bir emirlik ve bütün askerlerini yolladıklarını birkaç şahıs iddia etmekte. Çok sayıda paralı Kürt asıllı asker ve başlarında bir kaptan olsaydı ve savaşta önemli bir rolleri olsaydı, Lord Kinross, İlber Ortaylı, Halil İnalcık, Atilla İlhan vs bilimum tarihçinin belgelere dayanan tarih kitaplarında haklarında birkaç kelime birşey yazılırdı diye tahmin ediyorum. Allahın kuzeyli İskandinavlar'ın adı bile geçiyor birçok kaynakta ama Kürtler yazılmamış.Önceki mesajımdaki ilk cümlemi tekrardan okuyabilirsin eğer yine anlamıyorsan.

Ulusal asker tipi, askerlerin üniforma rengi değil kullandıkları silahlar ve eğitim şekilleridir. Vanguard, pikeman tipi askerler Kuzeyliler'e özgüdür ve çok uzun kıvrımlı mızrak kullanırlar. Sen gidip paralı asker olarak aldığın Norman'ı deveye bindirip eline küçük ok-yay veya kıvrımlı kılıç veremezsin. Satın aldığın askerler zaten silahı ve zırhı ile hazırdır ve başlarında bir kaptan vardır. Mor bayrağı ve desenide üstlerine almaları çok zor birşey değil.

Offf!

Ne ilberi ne Attila İlhan ı.

Aç da Osman Turan oku.

• Bu konular 5 bin yıllık müthiş kürt tarihi içinde mi geçiyor?Son yıllarda bir tarih olayları gidiyor kürtlerle hepte bizden yürütüyorlar.
  • Indigo I kullanıcısına yanıt
    Bu bir iddia doğruluğu kanıtlanmış bir olay değil.Ama ne zaman bir Kürtle tartışsam yada facebookdaki haber sayfalarının altındaki yorumlra bakarsan çoğu efendim "Kürtler olmasaydı çanakkale savaşı kaybedilirdi." efendim "Malazgirtte Kürtler 20 bin süvari gönderdi yoksa Türkler Anadoluya girmezdi" gibi gibi şeyler söylüyorlar forumdaki Kürt arkadaşlar bilgilensin diye dedim.Ben Kürt düşmanımıyım?Hayır.Ama benim tarihime ekleme-çıkarma yaparlarsa yada çalarlarsa sinirlenirim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.