Şimdi Ara

Maksimum 550₺ PSU’suz Kasa önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet konu başlıktan anlaşılacağı üzere kasa tavsiyesi lazım. Yardımlarınızı bekliyorum :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• para saçmaya yer aramıyorsanız bütçenizi diğer bileşenlerde değerlendirmenizi öneririm..

paraya yazık..

yer arıyorsanız kasa fetişi arkadaşlar tavsiye de bulunacaktır.

güncel kasalar hiç ilgimi çekmiyor..(yok argibi yok tamperli)

kasa dediniz mi en son bunu bilirim..:)

http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00000091
  • MasterBox 5T - MasterBox Lite 5 RGB - MasterBox 5 MSI Edition modellerimizden birini tercih edebilirsiniz.
  • Hava akışı ve kablolaması iyi olan kasa önerileri bekliyorum. Cooler Master’ın Lite ve Masterbox serileri bek iyi değil. MasterCase Pro 5 tarzı bir kasa önerisi bekliyorum.

• Thermaltake view 31 alabilirsin. Uygun olsun diyorsan Dark n10 advanced.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    850-1000W PSU önerisi olan?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu fiyata bitmeden al.

• Rokie T kullanıcısına yanıt
    Bu kasa mATX. Aslında Enthoo Pro M tarzı bir kasa arıyorum.

• İkinci elden temiz 780t al keyfine bak hocam :)

• normal şartlarda 10 yıl kullanılacak ekipmana "para saçma" demek saçma esas... Birkaç sorum olacak;

1. Kasa nerede kullanılacak (ev, ofis, vs...)?
    2. Bulunduğu ortamda toz miktarı ne kadar?
    3. Görsellik ne kadar önemli?
    4. Soğutma sistemi olarak CPU ve GPU için ne kullanılacak?
    5. Kaç adet kasa içi fanı kullanacaksın ve ses düzeyi senin için ne kadar önemli?

Genel olarak Thermaltake Core V ve Core X serisi önerebilirim ama ortam tozlu vs değilse P3 gibi güzel kasalar da mevcut.
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    1- Evde kullanılacak
    2- Her hafta evde toz temizliği yapıyorum cam falan açıyorum vs
    3- Görsellikten ziyade hava akışı ve kablolama kalitesi lazım
    4- CPU soğutma için stok fan, ileride EVGA CLC 280 düşünüyorum. Ekran kartı normal fan zaten
    5- Fan sayısını zamanla arttıracağım

Şu anda Sinerjide 400C, 425₺. Ne dersiniz?

• Toz derdi yoksa ben olabildiğince ızgara tasarım kasalardan yanayım. Hatta açık kasalar benim daha çok hoşuma gidiyor. Özellikle de önü kapalı kasalar ileride almayı düşündüğün kapalı devre sıvı soğutma sistemlerinin radyatörü için hava girişini maalesef azaltıyor.

Fan sayısını da zamanla artıracaksan ilk mesajda da bahsettiğim Thermaltake Core V serisi ya da X serisi kasalara bakabilirsin. Core V51 ve Core X31 kasaları 2 arkadaş kullanıyoruz. Kasaların hem içinin geniş olması hem de tasarımı gereği içeri çok rahat hava alabildikleri için içerisindeki komponentleri serin tutmak çok rahat. Hem fazla sayıda fan takma opsiyonu da var.

Lakin şöyle bir baktım fiyatlarına 3-3.5 sene önce 750W 80+ Bronze PSU ile aldığım kasa tek başına 800TL falan olmuş. Ama X31 temperli cam olmayan versiyonu 550TL'ye yakın fiyata alınabiliyor gibi.

https://www.sinerji.gen.tr/thermaltake-core-x31-mid-tower-kasa-pmu404968

Peki, 400C veya P400S alıp yukarıdaki ve arkadaki fanlardan içeriye hava verip, ön taraftan radyatör ile sıcak havayı tahliye etsem nasıl olur? Biraz sıradışı bir yöntem ama kullananlar varmış galiba. Mantıklı geldi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ein ausländer -- 1 Haziran 2018; 13:12:0 >
  • Hocam bir radyatör yerleşimi konusu var 6-7 sayfa olan. Orada da bir arkadaşımla belirtmeye çalıştığımız ama inatla insanların inanmak istemediği bir nokta var. Radyatör olabildiğince altta ve mümkünse önde olmalı. Ayrıca radyatöre bağlanan fanlar kasanın içinde, radyatörün arkasında, dışarıdan temiz havayı radyatörün üzerinden geçirip çekecek şekilde olmalı. Konu sahibi arkadaşın emeğine ve bilgisine saygı duymakla beraber bu site ve diğer birkaç sitede yapılan 30-40 incelemeye karşılık tüm otomotiv sanayinin on binlerce yaptığı test sonucunda bu yerleşim daha mantıklı çıkıyor. Kaldı ki benim ve bahsettiğim arkadaşımın kasaları gibi ızgara ön kapağı olan büyük kasalarda belirgin şekilde bu fark ediyor. Başka birinin fark ettiremiyor olması sonucun bu olduğu anlamına gelmez. Ek olarak bu şekilde daha da sessiz çalışıyor.

Bütçesi olana söylemesi kolay ama ben 22 yıldır PC kullanıyorum ve biri hazır sistem olarak gelen kasamı 4 sene kullandım. Ondan sonra 2000 senesinde ne bilgi ne de imkan varken gidip Feel diye gerizekalı bir marka aldım ve 3 sene kullandım. Kalan 15 senedeki 2. kasam bu benim ve daha alalı 5 sene olmadı gibi.

Ben size de fikir vermesi açısından son fan düzenimi yazayım aşağıda size fikir vermesi açısından. Üstteki 120mm'lik fan 140mm'lik Akasa ViperR ile alttaki 120mm'lik fan ise Arctic F12 ile değişecek yakın zamanda.
    Ön: 2x140mm yüksek basınçlı radyatör fanı (H110i içerisinden çıkanlar)
    Üst: 2x140mm Akasa ViperR ve 1x120mm Thermaltake standart fan
    Arka: 1x120mm Enermax Cluster
    Alt: 1x120mm Thermaltake standart fan

400C veya P400S gibi ufak kasaları çok tavsiye etmiyorum. Ama bu elbette bütçe meselesi. Ayrıca büyük kasaları şu açıdan da tavsiye ediyorum: 2-3 sene içerisinde özel tasarım sıvı soğutma olayının epey yaygınlaşıp alınabilir düzeylere gelmesini bekliyorum. Nedenini detay isteyene anlatabilirim.

Başka kafana takılan varsa çekinmeden sorabilirsin. Elimden geldiğince cevap vermeye çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 1 Haziran 2018; 15:52:24 >

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ediyorum. Uğraşmışsınız. Sizin dediğiniz yöntem GPU’yu ısıtıyor maalesef. Bu yüzden böyle bir şey düşündüm. Sorum biraz değişik ama radyatör fanlarının içeriye hava verecek şekilde bakınca GPU’nun ısınmasını nasıl engellerim? Ayrıca belirttiğim yöntemle kullanan epey insan var. Mesela Technopat, i7 8700K ile topladığı sistemde üst ve arkadaki fanları içeriye hava verecek, radyayörü de havayı atacak şekilde ayarlamış.

• P400S ya da 400C gibi dış hacmi Core V51'in iç hacminden küçük bir kasa kullanırsan dediğin mümkün. Ama o da kısmen. Şöyle iki şekilde açıklayayım.

1. Radyatörden geçen hava eğer düzgün bir sıvı soğutma ise aşırı ısınmayacaktır. İşlemciyi 4 saat 80°C'de çalşıtırsam dahi içerisindeki sıvının sıcaklığı 40°C'ye ulaşmıyor. Bu nedenle onu soğutmak için üzerinden geçen hava da fizik kanunları gereği 40°C altında olacaktır. Kaldı ki bu bahsettiğim değerler imzamdaki maksimum overclock değerleri için ve geçen yaz İstanbul'da 35°C üzeri sıcaklıklarda klimasız odada, yerde duran kasa için geçerli. Yani normal bir kullanımla ortalama radyatör sıcaklığı 32°C-33°C üzerine çok çıkmayacaktır.

2. Ben üstteki verdiğim bilgiye rağmen takıntımdan dolayı radyatörün hemen üzerine 140mm'lik bir Akasa ViperR taktım. Radyatör üzerindeki fanlar kadar yüksek basınçlı olmasa da ortalama bir fana göre gayet iyi ve 100CFM üzeri bir hava akış değeri var. Bu şekilde renkli dumanla baktığımda radyatörden geçen havanın çok büyük bir kısmı üst sıradaki en öndeki fan tarafından dışarı atılıyor.

Not: Ekran kartına benchmark yaparken işlemci zorlanmadığı için sıcaklığı 45°C altında geziyor ve radyatörü soğutan su sıcaklığı 27°-28°C derece civarında. Bu durumda ben radyatör fanlarını da 100%'e alıyorum ekran kartına temiz hava bassın diye.

Ha bir de teknopat'ı ne olur baz almayın her şeyde. Oradaki insanlardan çok daha fazla konusunda bilgili ve mantıklı olup da böyle bir işe vakit ayıramadığı için adı bilinmeyen var. Duvara dayadığı arka fandan ne temiz havası alacak acaba o sarı tombik...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 1 Haziran 2018; 16:49:7 >

Soğutucu olarak ileride EVGA CLC 280 düşünüyorum. Fan olarak push-pull yapsam soğutmada fark oluşur mu?

• Push-pull sıcaklıkta aşırı bir fark yaratmıyordu ama fanları daha sessiz ve düşük devirde çalıştırma imkanı veriyordu hatırladığım kadarıyla. Kill1033'ün bu konuda çalışması var. Zaten arkadaş araç soğutma sistemleri üzerine çalışıyor ve ARGE'de ekip yönetiyor
    Anladım, çok teşekkürler. İlk etapta stok soğutucu kullanıp ileride EVGA CLC 280’e yükselteceğim, ardından push-pull. 400C seçsem ve EVGA GTX 1080 FTW ebatlarında bir kart kullansam push-pull için yeterli alan olur mu? En kötü ihtimal P400S alırım zaten. Ki P400S daha iyi gibi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.