Şimdi Ara

MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.073
Cevap
29
Favori
240.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Giriş
  • 1997 yılında Dayım 0 km Fiat Tipo 1,4 SX almıştı Babam aynı paraya İzmir Çandarlıda yazlık aldı
    Şimdi Tipo kaç lira eder? ancak bu hesabın sonu yok
    İyiki zamanında bu Corsa 1,0 aracımı almışım ucuz, ekonomik,güvenli
    quando dava comida aos pobres, me chamavam de santo. quando perguntava por que os pobres nada tinham para comer, me chamavam de comunista.Yoksullara yemek verdiğimde bana aziz diyorlar,Yoksulların "niye yemeği yok" diye sorduğumda ise Komünist!!!dom helder camara (1909-1999)
  • arkadaşlar 1.3 mj g.puntomu az yakar 1.0corsa+lpg mi ? hangisini kiralamalıyım ?

Chery kimo 1.3 lusso
  • Dkerem2 eşimin iş arkadaşında 1.3cdti corsa var benim aracımın aynı kasası 3 aşağı 5 yukarı aynı güzergahlarda kullanıyoruz onun ortalama tüketimi 5 litre dizel benimki ise 7 litre lpg bu sana bir veri olabilir ben lpg yi genelde ucuz satan yerlerden aldığım için kuruş bazında fark biraz daha açılıyor. Tabi kullanım şartlarına göre bu farkı dahada açmak yada dizele daha az yaktırmakta olasıdır.Ama kiralayacaksan ve kiralama maliyetleri denkse bence 1.3 dizel kirala ben olsam öyle yapardım.
  • Eğer kiralıcaksan bencede dizeli kirala yolda daha keyifli olur.daha atak en azından rampalarda bayılmazsın diye düşünüyorum.
  • arkadaşlar ben de yaklaşık 2 hafta önce corsa 1.0 2003 model aldım.ilk arabam fazlada tecrübem yoktu easytronik aldım o yüzden gayet memnunum.istanbul da şehiriçi kullanımda 250 kuruş civarı yakıyor.arkadaşım lpg taktırdı 1.6 focusa 300 kurustan 190 kurusa indi maliyeti.bende şimdi lpg bakıyorum.lavota diye bişey 1200 tl kampanyası varmış.bide bizim araçlar 3 silindirli olunca lpg dönüşümü ekstra bi maliyet ve maharet gerektirirmi.benim 250 kuruş 150 ye inermi taktırsammı ne dersiniz.

Orijinalden alıntı: revachol

arkadaşlar ben de yaklaşık 2 hafta önce corsa 1.0 2003 model aldım.ilk arabam fazlada tecrübem yoktu easytronik aldım o yüzden gayet memnunum.istanbul da şehiriçi kullanımda 250 kuruş civarı yakıyor.arkadaşım lpg taktırdı 1.6 focusa 300 kurustan 190 kurusa indi maliyeti.bende şimdi lpg bakıyorum.lavota diye bişey 1200 tl kampanyası varmış.bide bizim araçlar 3 silindirli olunca lpg dönüşümü ekstra bi maliyet ve maharet gerektirirmi.benim 250 kuruş 150 ye inermi taktırsammı ne dersiniz.

Arkadaşım hayırlı olsun güle güle kulan
    Forumda LPG yaptırıp sorusuz kullanan çok arkadaş var güncel yakıt verilerini sana en dogru biçimde vereceklerdir bence hiç düşünmeden yaptır
    Bizim 3 silindirli araçlarımıza ekstra bir montaj ücreti niye olsunki hatta bence montajın daha ucuz olması lazım çünkü 3 ve 4 silindirli araçlar aynı ücreti
    ödüyorlar ama bizim araçlar daha az en azından 1 LPG enjektörü az kullanıyorlar.Lovato gerçekten kaliteli bir marka fiyatı yerli kitlere oranla biraz fazla
    ancak kalitesi bu farka değer
    Kardeşimde de Focus 1,6 16 V araba var BRC LPG ile uzun yolda 7,5 LT/100 km yapıyor daha dogrusu ben kullanınca böyle yaptı yani 15 kuruş/1 km yakıyor
    Sizin arkadaşın LPG li 19 kuruş şehir içi anladıgım kadarıyla gayet güzel değer Tahminimce sizin LPG ile şehir içi 15 16 kuruşa kadar düşer ama dediğim gibi LPG kullanan arkadaşlar özelliklede otomobilci_x sana güncel LPG değerlerini verir
    Birde sorması ayıp olmazsa aracınızı kaça aldıgınızıda paylaşırsanız sevinirim
    quando dava comida aos pobres, me chamavam de santo. quando perguntava por que os pobres nada tinham para comer, me chamavam de comunista.Yoksullara yemek verdiğimde bana aziz diyorlar,Yoksulların "niye yemeği yok" diye sorduğumda ise Komünist!!!dom helder camara (1909-1999)

• quote:

arkadaşlar ben de yaklaşık 2 hafta önce corsa 1.0 2003 model aldım.ilk arabam fazlada tecrübem yoktu easytronik aldım o yüzden gayet memnunum.istanbul da şehiriçi kullanımda 250 kuruş civarı yakıyor.arkadaşım lpg taktırdı 1.6 focusa 300 kurustan 190 kurusa indi maliyeti.bende şimdi lpg bakıyorum.lavota diye bişey 1200 tl kampanyası varmış.bide bizim araçlar 3 silindirli olunca lpg dönüşümü ekstra bi maliyet ve maharet gerektirirmi.benim 250 kuruş 150 ye inermi taktırsammı ne dersiniz.

ilk veri paylaşımını ben yapayım.40tl lik gaz ile şehir içinde 260km yaptım arkadaşım.buda ortalama 15kuruşa tekamül ediyor.uzun yolda ise tıka basa dolu iken ve klima açıkken 12kuruş yakıyor.otomobilci abi benden daha iii değerler elde ediyor gerçi oda seni aydınlatır.ama en başında şunu söyliyeyim eğer yılda 10bin kmnin altında yol yapıyorsan ve 1sene sonra satıcam dersen taktırmanı tawsiye etmem.ben lpg yi mimgas taktırdım 900/10ay haberin olsun.hayırlı günlerde kullan.allah kaza bela vermez inşallah.

• iyi dilekleriniz için teşekkürler.2003 89 bin km de 13.5 a aldım
    direksiyon kutusu arızalı o ışık yanıyo.tamircide değişmesi gerekiyo dedi 220 tl tutuyomuş.lpg yide taktıracam ya zaten öle satmak gibi bi niyetim yok

arkadasım aracın hayırlı uğurlu olsun.
    öncelikle yakıt tüketimin şu anki kullanımınla 165 kuruş civarına gelir şehir içerisinde diye tahmin ediyorum.
    lpg dönüşümünde ise ekstra bir maharet veya maliyet yok.
    aldığın fiyat ise otomatik vites için gerçekten güzel fiyat güle güle bin

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.

• quote:

iyi dilekleriniz için teşekkürler.2003 89 bin km de 13.5 a aldım
    direksiyon kutusu arızalı o ışık yanıyo.tamircide değişmesi gerekiyo dedi 220 tl tutuyomuş.lpg yide taktıracam ya zaten öle satmak gibi bi niyetim yok

Direksiyon kutusu arızasını hangi ışık gösteriyor?
    Bir de direksiyok kutusunun nasıl bir arızası var, belirtisi neler?
    Benim direksiyon da dönerken cır cır diye ses yapıyor ama çok hafif.
  • corsalardaki klasik direksiyon kutusu arızasını ışık gösterirmi bilmiyorum mutemelende göstermez diye tahmin ediyorum bence ışık o nedenle yanmıyordur ama yinede %100 emin olarak söylemiyorum bunu.
    klasik direksiyon kutusu arızasında (aslında tam arıza sayılmaz ses yapar) direksiyon kutusu kötü zeminde tangur tungur ses yapar
    belirtisi budur.

• son yakıt verisini paylaşıyorum
    dün lpg bitti ve 47.5 lira ile şehir içi sakin kullanımla 411 km yol yapıldı.
    ve tüketim 11.5 kuruş şehir içi (lpg 1.69) litre olarakta 6.8 litre.
    411 km nin 45 kmsi şehir dışı kalanı şehir içi ancak malüm hanım artık fazla sallanmaya ve ani hareketlere daha duyarlı o yüzden biraz daha dikkatli araba kullanıyorum.
    cuma günüde yine bir konya yapacağız dönüşte yine yakıt verilerinide paylaşırım .

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

corsalardaki klasik direksiyon kutusu arızasını ışık gösterirmi bilmiyorum mutemelende göstermez diye tahmin ediyorum bence ışık o nedenle yanmıyordur ama yinede %100 emin olarak söylemiyorum bunu.
    klasik direksiyon kutusu arızasında (aslında tam arıza sayılmaz ses yapar) direksiyon kutusu kötü zeminde tangur tungur ses yapar
    belirtisi budur.

Teşekkür ediyorum Otomobilci_x.
    Bende tangırtı tungurtu yok.
    Direksiyonu sola çevirirken sanki bir yay gerilirken gırç diye bir ses çıkar ya öyle bir ses.

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

son yakıt verisini paylaşıyorum
    dün lpg bitti ve 47.5 lira ile şehir içi sakin kullanımla 411 km yol yapıldı.
    ve tüketim 11.5 kuruş şehir içi (lpg 1.69) litre olarakta 6.8 litre.
    411 km nin 45 kmsi şehir dışı kalanı şehir içi ancak malüm hanım artık fazla sallanmaya ve ani hareketlere daha duyarlı o yüzden biraz daha dikkatli araba kullanıyorum.
    cuma günüde yine bir konya yapacağız dönüşte yine yakıt verilerinide paylaşırım .

Çok çok iyi bir değer seninki.
    Ben 50 TL'lik benzinle 264 km yaptım diye seviniyordum.
    Normal mi benim tüketimim?
    Ben de sakin kullanırım aracı.

• Selamlar...

Sana ayrıca selam otomobilci_x

Sormak ıstedıgım bırsey var;

Su sıralar ıs yerıne kucuk sınıf bır araç ıhtıyacımız var..

1.3 CDTI opel corsamı yoksa 1.000 CC bir opel corsa mı mantıklı olur ?

Hacım kulaga cok hos gelıyor ancak tuketım konusunda zerre fıkrım yok hangısı daha cımrı ve malıyetsız olur ?

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

Selamlar...

Sana ayrıca selam otomobilci_x

Sormak ıstedıgım bırsey var;

Su sıralar ıs yerıne kucuk sınıf bır araç ıhtıyacımız var..

1.3 CDTI opel corsamı yoksa 1.000 CC bir opel corsa mı mantıklı olur ?

Hacım kulaga cok hos gelıyor ancak tuketım konusunda zerre fıkrım yok hangısı daha cımrı ve malıyetsız olur ?

sanada selam attraction.
    sanırım araç ikinci el olacak çünkü 1.0 da sıfır araç yok .
    eğer 1.0 araca lpg takdırırsanız 1.3 cdti den daha ekonomik olur dizelinde bildiğin gibi turbo, enjektör gibi risklerine girmemiş olursunuz.
    ancak 1.0 benzinli olarak kullanılacaksa 1.3 cdti daha ekonomiktir.
    aracı nasıl olsa personel kullanacağından aracın performanstan yana negatif kısımlarınıda o yaşayacağından sadece maliyet bazlı bakarsak 1.0 artı lpg ile daha çok tasarruf sağlamış olursunuz.

• herkese slm arkadaşlar kac gündür yazılarınızı okuyorum ama bitiremeden sonuna geldim en sonunda bende Daewoo Matiz 800 cc ama yazdıklarınıza bakılırsa benim araba cok faz yakıt tüketiyor 0,25 krş tan asagı düşmüyor 0,30 krş oldugu zamanda oluyor araba enjectürlü bir fikri olan arkadasımız varsa paylaşsa cok memnun olurum artık yeni üye aranıza kabul edersiniz sanırım.....

Orijinalden alıntı: cumali4863

herkese slm arkadaşlar kac gündür yazılarınızı okuyorum ama bitiremeden sonuna geldim en sonunda bende Daewoo Matiz 800 cc ama yazdıklarınıza bakılırsa benim araba cok faz yakıt tüketiyor 0,25 krş tan asagı düşmüyor 0,30 krş oldugu zamanda oluyor araba enjectürlü bir fikri olan arkadasımız varsa paylaşsa cok memnun olurum artık yeni üye aranıza kabul edersiniz sanırım.....

dostum aracının teknik verilerine baktım internetten şehir içinde 8.4 litre fabrika verisi var dolaysıyla bizim araçların teknik verilerinin bayağı üzerinde dolaysıyla bu kadar yakıt yakması normal gibi.
    daha öncede sparkın 0.8 modelini biraz incelemiştik o araçta öyleydi yakıt anlamında pek tasarruflu değildi.

• quote:

Orijinalden alıntı: cumali4863

herkese slm arkadaşlar kac gündür yazılarınızı okuyorum ama bitiremeden sonuna geldim en sonunda bende Daewoo Matiz 800 cc ama yazdıklarınıza bakılırsa benim araba cok faz yakıt tüketiyor 0,25 krş tan asagı düşmüyor 0,30 krş oldugu zamanda oluyor araba enjectürlü bir fikri olan arkadasımız varsa paylaşsa cok memnun olurum artık yeni üye aranıza kabul edersiniz sanırım.....

offffffffff, 800 cc ve 300 kuruş.
    Çok fazla gerçekten.
    Ama normal mi değil mi bilemeyeceğim.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.