Şimdi Ara

MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.073
Cevap
29
Favori
240.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Giriş
  • orheen arabanın şanzıman oranlarını bir türlü bulamıyoruz diğerlerini bulabilirim ama şanzıman oranları muamma.
    quote:

Orjinalden alıntı: orheen

otomobilci bana motorunun güç - tork eğrisini ver. Lastik ölçülerini ver. arabanın ağırlığını ver. Vites oranlarını ver. hava sürtünme direnç katsayısını ver. bende sana arabanın en az yaktığı hızı ve en kuvetli olduğu hızları vereyim

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.
  • Yeni Yaris 1.0 ın en büyük avantajı düşük devirde maximum tork vermesi. Yazın 5 kişi istanbul gidiş geliş. istanbul şehir içi de dahil ortalama 100 ile kullanmıştım o ara 4.7 yaktı. Düşünün 5 kişi araba dopdolu 100 le kullanıyorum ve araç 4.7 litre yakıyor. 2007 2008 yılında en iy 1.0 ve altı motor seçilmişti. Bu arada rekorum gidş geliş 3.9 litre / 100 km Önümüzdeki yaz çok uzun yolculuklara çıkmayı planlıyorum.

Aracımın eğim - karşıdan esen rüzgar gibi durumlarda nasıl kullanmam gerektiğini analizlerle çıkartıyorum. Bazı genel kurallara şimdiden ulaştım bunu sizlerle de paylaşacağım. Bu püf noktaları iyice bi toparlayayım yeni bir konu açarak tüm 1.0 1.2 gibi araçların daha az benzini nasıl yakacağı konusunda çok somut örnekler vereceğim. Çokta tekniğe inip kafa karıştırmadan!

Bu arada 1.0 araç aldığım için okadar memnunumki anlatamam ilerde maddi olarak çokta rahat olsam yine 1.0 dan vazgeçmem

• kir-pi seninde bana teknik değerlerini vermen gerek. Motorunun güç tork grafiğini buldum. Ekte. Şanzıman oranını da arıyorum ama daha bulamadım. Aracın ağırlığı ile hava sürtünme katsayısı kitapçığında vardır senin.

MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ

Orjinalden alıntı: kir-pi

Şanzıman oranları ktapçıkta maalesef yok ağırlık 935 kg (MMT için) 920kg (manuel için) hava sürtünme katsayısı da yok kitapçıkta ama 0.30 olduğunu hatırlıyorum

Peki şunu söylesen fikir edinirim. Maximum tork devrinde 4100 dev/dak da 5. viteste hızın kaç? ordan birkaç yorum yaparım

quote:

Şanzıman oranları ktapçıkta maalesef yok ağırlık 935 kg (MMT için) 920kg (manuel için) hava sürtünme katsayısı da yok kitapçıkta ama 0.30 olduğunu hatırlıyorum

Peki şunu söylesen fikir edinirim. Maximum tork devrinde 4100 dev/dak da 5. viteste hızın kaç? ordan birkaç yorum yaparım

bunu ancak ölçerek söyleyebilirim kesin olarak bilmiyorum çünkü, Şehir içinde de bu hızlara çıkmam mümkün değil yarın falan şehirler arası yolda denerim artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 17 Ocak 2009; 9:06:44 >

Yeni Yaris 1.0 ın en büyük avantajı düşük devirde maximum tork vermesi. Yazın 5 kişi istanbul gidiş geliş. istanbul şehir içi de dahil ortalama 100 ile kullanmıştım o ara 4.7 yaktı. Düşünün 5 kişi araba dopdolu 100 le kullanıyorum ve araç 4.7 litre yakıyor. 2007 2008 yılında en iy 1.0 ve altı motor seçilmişti. Bu arada rekorum gidş geliş 3.9 litre / 100 km Önümüzdeki yaz çok uzun yolculuklara çıkmayı planlıyorum.

Aracımın eğim - karşıdan esen rüzgar gibi durumlarda nasıl kullanmam gerektiğini analizlerle çıkartıyorum. Bazı genel kurallara şimdiden ulaştım bunu sizlerle de paylaşacağım. Bu püf noktaları iyice bi toparlayayım yeni bir konu açarak tüm 1.0 1.2 gibi araçların daha az benzini nasıl yakacağı konusunda çok somut örnekler vereceğim. Çokta tekniğe inip kafa karıştırmadan!

Bu arada 1.0 araç aldığım için okadar memnunumki anlatamam ilerde maddi olarak çokta rahat olsam yine 1.0 dan vazgeçmem

• quote:

quote:

quote:

bunu ancak ölçerek söyleyebilirim kesin olarak bilmiyorum çünkü, Şehir içinde de bu hızlara çıkmam mümkün değil yarın falan şehirler arası yolda denerim artık

5. Viteste motor devrini 4100 e getir bakalım hızın kaç olacak. Ordan benim araca da oranlama yaparak yaklaşık birşeyler söylerim sana. Birde senin aracının genişliği yüksekliği kaçtı?

• boy:3640, en:1660, yükseklik:1500 mm olarak verilmiş kitapçıkta, birde bizim araçlar dijital gösterge olduğundan tam 4100 tutturmak mümkün değil ama 4000-4200 arasını hesaplar bildiririm

boy:3640, en:1660, yükseklik:1500 mm olarak verilmiş kitapçıkta, birde bizim araçlar dijital gösterge olduğundan tam 4100 tutturmak mümkün değil ama 4000-4200 arasını hesaplar bildiririm

Aracın yeni yarislerden daha alçak, dolayısıyla hava sürtünme kuvvetin de, ağırlıktan dolayı lastik yuvarlanma direncin de yeni yarislerden iyi. Tahminimce 4100 devrin 105 - 110 km arasıdır, yabancı sitelere de bi bakayım.

@otomobilci sende bulabildiğin değerleri yazmaya başla, hem araçları teknik olarak ta karşılaştırmış oluruz. İlerde araç satın alırken daha bilinçli oluruz.
    Gerçi ben bundan sonraki aracım hem 1.0 olsun hemde hız sabitleme ve 6 ileri vites olsun isterim ama ilerde öyle bi araç çıkarsa tabi

• otomobilci senin araba 2004 te üretilen Corsa Eco 1.0 Easytronic mi? 60 beygir mi?

http://www.worldofmotorsports.com/car/tech_spec.asp?specID=11668&make=Toyota sitesinde arabanı buldum. Vitesler oranları yazmıyo gerçi ama diğer herşey var. Birtek vites oranı kaldı.

otomobilci

http://www.worldofmotorsports.com/car/tech_spec.asp?specID=20886&make=Opel sende buna bak.

• @ kir-pi vites oranlarını da buldum Top gear ratio: 0.81 Final drive ratio: 4.05 Hemen hesaplara başlıyorum!

@ kir-pi vites oranlarını da buldum Top gear ratio: 0.81 Final drive ratio: 4.05 Hemen hesaplara başlıyorum!

bu vites oranları tanıdık geliyor kitapda olmasa da alacağım zaman opel corsa ECO ile çok karşılaştırmışım herşeyini oradan az bçuk hatırladım sen oranları yazınca hatta 4 ile 5 arasında çok fark yoktu gibi hatırlıyorum ve oranlanınca benim scenic e çok benzer oranlar vardı şanzımanda (son vites olarak) birde o dönemde Corsa ECO ların (easytronic olanların) vites oranları daha uzundu diye hatırlıyorum, vites oaranlarını bulduğun yer linkini verdiğin yer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 17 Ocak 2009; 17:52:54 >

Bu corsa eco easy için dediğim gibi vites oranları yaristen uzun
    http://www.globalcar.com/datasheet/Opel/2001_Opel_Corsa_Eco_1.0_Easytronic.htm

bu da normal 1.0 corsa için
    http://www.globalcar.com/datasheet/Opel/2000_Opel_Corsa_1.0.htm

• Kir-pi bana lastik ölçülerini söylermisin. 165/70 R 14 bilgisi doğrumu hepsini farklı farklı yerlerden buluyorum.

Kir-pi bana lastik ölçülerini söylermisin. 165/70 R 14 bilgisi doğrumu hepsini farklı farklı yerlerden buluyorum.

175/65/14 diye hatırlıyorum kitapda da öyle yazıyor

Araçta sadece sürücü varken en verimli olduğu hız 65-70

Araçta 5 kişi varken en verimli hızı 75 km/sa

Otobanda 122 km/sa ti geçme.

Senin eğrinin benim araçtan farklı çıkmasının sebebi motorunun max. tork devri 122 km de, benimki 105 te idi.

Gerçi çok hafif yokuş yukarı giderken 122 km hız daha mantıklı olacaktır.

Yalnız sürücü ile düz yolda 160 ı görebilirsin. Şimdilik sana bunları söyleyebilirim

MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ

• Çok teşekkürler ben düz yolda tek kişi 170 i gördüm ama tabi bu ekranda görünen sapmanın nekedar olduğunu bilmiyorum tahminen 155-160 arası birşey olması lazım diye düşünüyorum çünkü şehir içindeki hız kontrol panellerine göre 60-70 km lik bir hızda 5 km lik bir sapma gösteriyor.
    ayrıca 5 vites 3000 devirde 93 km hız yapıyor
    max torku 3800 devirde ve bu devirde aşağı yukarı 115-118 arası bir sürate tekabül ediyor.

Üretim Yılı 2004
    Karoser Tipi 4/5S HBK
    Dingil Mesafesi 2491 mm (98.1 in)
    Ön İz Genişliği 1435 mm (56.5 in)
    Arka İz Genişliği 1426 mm (56.1 in)
    Uzunluk 3839 mm (151.1 in)
    Genişlik 1646 mm (64.8 in)
    Yükseklik 1440 mm (56.7 in)
    Uzunluk / Dingil Mesafesi Oranı 1.54
    Ağırlık 980 kg (2158.6 lb)
    Ağırlık Dağılımı (ön/arka)
    Yakıt Kapasitesi 44 litre (9.7 Imp gal , 11.6 US gal)
    Hava Sürtünme Katsayısı 0.32
    Ön Kesit Alanı 2.01
    Cx 0.64
    Motor Üreticisi Opel
    Motor Yeri Ön
    Motor Yerleşimi Enlemesine
    Soğutma Türü Su
    Motor Tipi DOHC
    Silindir Sayısı ve Yerleşimi S-3
    Silindir Başına Subap Sayısı 4 (toplam 12 adet)
    Motor Hacmi 998 cc (60.9 cu in)
    Çap 73.4 mm (2.89 in)
    Strok 78.6 mm (3.09 in)
    Çap / Strok Oranı 0.93
    Silindir Başına Düşen Hacim 332.67 cc/silindir (20.3 cu in/silindir)
    Krank Ana Yatak Sayısı 4
    Sıkıştırma Oranı 10.5 : 1
    yakıt Besleme Tipi Motronic MPFi
    Hava Besleme Türü Normal
    Kompresör Tipi -
    İntercooler Türü Yok
    Katalitik Konvertör Var
    Maksimum Motor Gücü 59 HP (44 kW)
    Maksimum Güç Devri 5600 d/d
    Maksimum Tork 88 N.m (64.9 lb.ft , 9 kg.m)
    Maksimum Tork Devri 3800 d/d
    Maksimum Güç Devrinde Tork 75 N.m (5600 d/d)
    Güç / Ağırlık Oranı 60.2 HP/ton (44.9 W/kg)
    Güç / Motor Hacmi Oranı 59.1 HP/litre (44.1 kW/litre)
    CO2 Emisyonu 127 g/km
    Yakıt Tüketimi 6.9/4.4/5.3 l/100km urban/extra-urban/combined
    0 - 100 km/h 16 s
    Son Sürat 156 km/h (97 mph)
    Şanzıman Türü 5M
    Son Vites Dişlisi Oranı 0.89 : 1
    Son Dişli Oranı 3.94 : 1
    Direksiyon Türü rack & pinion PAS
    Direksiyon Turu 2.72
    Dönüş Çapı 10.5 m (34.5 ft)
    Süspansiyon (ön) I.MS.W.ARB.
    Süspansiyon (arka) TwBeam.CS.ARB.
    Fren Türü (ön/arka) VeDi/Dr-S-ABS
    Disk Çapı (ön) 240 mm
    Disk Çapı (arka) 200 mm
    Jantlar (ön) 5J x 13
    Jantlar (arka) 5J x 13
    Lastikler (ön) 155/80 R 13 T
    Lastikler (arka) 155/80 R 13 T

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 19 Ocak 2009; 12:34:34 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.