Şimdi Ara

MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ (154. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.073
Cevap
29
Favori
240.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: sencer33

quote:

Orijinalden alıntı: erkinov

bugün geziniyordum 2002 Corsa Eco 1.0 bir araç buldum, fotoğrafını da çektim;

http://imageshack.us/photo/my-images/263/imag0349do.jpg/

Sizce nasıl bir araç dersiniz? 110bin KM yapmış, triptonik vites. Şehir dışında çok mu performansı düşük?

İlk kalkış dışında performans problemi yaşamazsın.
    Kalkışları da manuel yaparsan problem kalmıyor.
    Ama gaza yüklenince de tüketimi arttırıyor tabi ki.
    Araç sollamalarında mesafeyi biraz uzun tutman gerek tabi.
    Gerçi artık yollarımızın çoğu duble olduğu için o hususta da çok fazla problem yaşamazsınız.
    Sanırım galeri aracı.
    Ne fiyat çekiyor?

araba temize benziyor diri .

• Bizim corsa'nın benzin pompası arızalnmış, iki gün çalıştıramadık.
    Dün zorlarken zorlarken çalıştı, hemen sanayiye götürdüm. Usta benzin pompası dedi, benzin filtresiyle birlikte 250 TL'ye hallettik. Araç çalışmaz olmadan önce arka taraftan "uzakta çim biçme makinası çalışıyormuş" gibi ses gelmeye başlamıştı. Pompadan geliyormuş demek ki. Değiştirilince ses de gitti. Pompa değiştirilince aracın ilk kalkışta daha atak olduğunu da gözlemledim. Bizim hantallığın bir kısmı benzin pompasındanmış demek ki. Eksoz da neredeyse delik, yakın zamanda onu da değiştirmeyi düşünüyorum. Eksozu değiştirince hantallığı biraz daha azalacaktır sanırım.

Bu arada arka tekerlerden gelen gacırtılar kışın gelmesiyle arttı.
    Bu kroniği düzeltebilen var mı arkadaşlar. Kasislerden geçerken insan utanıyor.

• quote:

Bizim corsa'nın benzin pompası arızalnmış, iki gün çalıştıramadık.
    Dün zorlarken zorlarken çalıştı, hemen sanayiye götürdüm. Usta benzin pompası dedi, benzin filtresiyle birlikte 250 TL'ye hallettik. Araç çalışmaz olmadan önce arka taraftan "uzakta çim biçme makinası çalışıyormuş" gibi ses gelmeye başlamıştı. Pompadan geliyormuş demek ki. Değiştirilince ses de gitti. Pompa değiştirilince aracın ilk kalkışta daha atak olduğunu da gözlemledim. Bizim hantallığın bir kısmı benzin pompasındanmış demek ki. Eksoz da neredeyse delik, yakın zamanda onu da değiştirmeyi düşünüyorum. Eksozu değiştirince hantallığı biraz daha azalacaktır sanırım.

Bu arada arka tekerlerden gelen gacırtılar kışın gelmesiyle arttı.
    Bu kroniği düzeltebilen var mı arkadaşlar. Kasislerden geçerken insan utanıyor.

Otomobilci_x'e özelden verdiği cevap için teşekkür ederim.

• Dostlar merhaba;

Hayatımdaki ilk arabayı almaya niyetlendim.Zar zor güç bela kredi çekip bu işi de halledeyim diyorum tabi ki uzun bir sürede kullanmak istiyorum en azından 5-6 sene. Ve uzun süren araştırmalarımdan sonra 1.0 Eco üzerinde yoğunlaştım çünkü hız yapmayı sevmediğim gibi ekonomikte olmasını istiyorum,ve siz engin bilgili kişilerle bunu paylaşıp biraz da cahilliğime son vermek için rahatsız ettim burayı.
    Ondan önce 1.0 Eco'yu forumdan incelediğimde ve bu konuda çok fikir beyan etmiş ve beni aydınlatmış otomobil_x 'i de atlamadan ;
    Sahibinden.com üzerinden incelediğimde aklıma yatan 1-2 araç var.Ben bunların birine göz koydum.2003 model 1.0 Eco 114.000 km'de triptonik 15.000TL ve görünüşte temiz bir araç.Kaza sorgulama yaptığımda 940 TL'lik bana göre çok olmayan tabi son aşamada kontrol ettirmemiz gereken bir çarpma olayının mevcut olduğunu gördüm.Sizlerle paylaşmak istediğim şeyler;

1) Km ve satış fiyatı açısından makul mudur?
    2) Malum konumuz yokuş.Triptonik vitesi genelde otomatik kullanacağımdan soruyorum.Yokuşlarda otomatik vites bana sıkıntı yaratır mı?
    3) Hız yapmayı sevmeyen biri olarak normal şehir içi kullanımda yakıt tüketimi şu anda ne civardadır?(Forumda güncel bilgi göremediğim için bu konuda soruyorum)

Şimdiden okuduğunuz için teşekkürü bir borç bilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: dorukhan28

Dostlar merhaba;

Hayatımdaki ilk arabayı almaya niyetlendim.Zar zor güç bela kredi çekip bu işi de halledeyim diyorum tabi ki uzun bir sürede kullanmak istiyorum en azından 5-6 sene. Ve uzun süren araştırmalarımdan sonra 1.0 Eco üzerinde yoğunlaştım çünkü hız yapmayı sevmediğim gibi ekonomikte olmasını istiyorum,ve siz engin bilgili kişilerle bunu paylaşıp biraz da cahilliğime son vermek için rahatsız ettim burayı.
    Ondan önce 1.0 Eco'yu forumdan incelediğimde ve bu konuda çok fikir beyan etmiş ve beni aydınlatmış otomobil_x 'i de atlamadan ;
    Sahibinden.com üzerinden incelediğimde aklıma yatan 1-2 araç var.Ben bunların birine göz koydum.2003 model 1.0 Eco 114.000 km'de triptonik 15.000TL ve görünüşte temiz bir araç.Kaza sorgulama yaptığımda 940 TL'lik bana göre çok olmayan tabi son aşamada kontrol ettirmemiz gereken bir çarpma olayının mevcut olduğunu gördüm.Sizlerle paylaşmak istediğim şeyler;

2) Malum konumuz yokuş.Triptonik vitesi genelde otomatik kullanacağımdan soruyorum.Yokuşlarda otomatik vites bana sıkıntı yaratır mı?
    3) Hız yapmayı sevmeyen biri olarak normal şehir içi kullanımda yakıt tüketimi şu anda ne civardadır?(Forumda güncel bilgi göremediğim için bu konuda soruyorum)

ne kadar tutarlı olur bilmiyorum ama 3. soruya cevap vereyim
    bende de pejo 107 var 998cc aynı zaman da öğrenciyim de yani ruh halimi vs. tahmin edersiniz belki diye diyorum
    arabayı bayaa bi devirli kullanıyorum 5binlerde ve hergün cok sık kullanıyorum . her hafta 50tl lik benzin koyuyorum yetiyor normalde ama 50 koyduğum zaman hergün hergün deviri yüksek kullanmıyorum triptonik olduğun 2500lerde de vites atıyorum herneyse genel olarak hızlı kullanıyorum ha devirli ha devirsiz diyeceğim şu ki ay da 200tl yetiyor ama inanılmaz standartımın üstünde yol yaptığım da 250tl oluyor bu.
    Bana şöyle geliyor 1.2 bunlardan daha az yakar gibi benim kullanımım için şimdi araba bazen hız yapıcam vs. diye kendini kasıyor orda da benzini içiyor gibime geliyor Golf bluemotion bu forumda sayfa da okuduklarıma bakınca bayaa az yakıyor geldi bana .
    2. soruya da cevap vereyim suana kadar sıkıntı yasamadım otomatikte en kötüsünü bile cıktı ha 1. viteste cıktı belki ama hatırlamıyorum cıktı yani kesinlikle sıkıntı olmadan .
    1. soru için de fikrim yok :) Kolay Gelsin .

• quote:

Orijinalden alıntı: feyici

quote:

Dostlar merhaba;

ne kadar tutarlı olur bilmiyorum ama 3. soruya cevap vereyim
    bende de pejo 107 var 998cc aynı zaman da öğrenciyim de yani ruh halimi vs. tahmin edersiniz belki diye diyorum
    arabayı bayaa bi devirli kullanıyorum 5binlerde ve hergün cok sık kullanıyorum . her hafta 50tl lik benzin koyuyorum yetiyor normalde ama 50 koyduğum zaman hergün hergün deviri yüksek kullanmıyorum triptonik olduğun 2500lerde de vites atıyorum herneyse genel olarak hızlı kullanıyorum ha devirli ha devirsiz diyeceğim şu ki ay da 200tl yetiyor ama inanılmaz standartımın üstünde yol yaptığım da 250tl oluyor bu.
    Bana şöyle geliyor 1.2 bunlardan daha az yakar gibi benim kullanımım için şimdi araba bazen hız yapıcam vs. diye kendini kasıyor orda da benzini içiyor gibime geliyor Golf bluemotion bu forumda sayfa da okuduklarıma bakınca bayaa az yakıyor geldi bana .
    2. soruya da cevap vereyim suana kadar sıkıntı yasamadım otomatikte en kötüsünü bile cıktı ha 1. viteste cıktı belki ama hatırlamıyorum cıktı yani kesinlikle sıkıntı olmadan .
    1. soru için de fikrim yok :) Kolay Gelsin .

Teşekkürler dostum ellerine sağlık paylaştın yorumunu.

• quote:

Dostlar merhaba;

Sorularına kısaca cevap vereyim.
    1. Aracı mutlaka çıplak gözle görmen ve bir ustaya göstermen kaydıyla fliyat fena görünmüyor. KM'si de öyle abartılacak yükseklikte değil. Neticede 9 yaşında araç.
    2. Yokuşlarda manuele geçersen daha rahat çıkarsın. Otomatikte vites değişimleri geç olduğu için insanı uyuz ediyor.
    3. En son tüketimim 100 TL'lik benzinle çok sıkışık olmayan şehiriçi trafiğinde (Konya) 350 km yol yaptım. Bu size ortalama bir fikir verir.

• Son zamanlarda eksozunu değiştiren oldu mu arkadaşlar?
    Fiyatları ne durumdadır?

Son zamanlarda eksozunu değiştiren oldu mu arkadaşlar?
    Fiyatları ne durumdadır?

çift egsoz taktırdım dilerseniz foto.da koyarım 55liraya falan taktırdım

quote:

Fiyatları ne durumdadır?

Çift egzos derken? Modifiye olarak mı?
    Ben modifiye değil, egzosun kendisini değiştirmek istiyorum.
    Egzosun kendisi 55 TL'den fazla olsa gerektir.

quote:

quote:

Fiyatları ne durumdadır?

Çift egzos derken? Modifiye olarak mı?
    Ben modifiye değil, egzosun kendisini değiştirmek istiyorum.
    Egzosun kendisi 55 TL'den fazla olsa gerektir.

2side çalışıyor ama sadece o çıkışı işte .

Fiyatları ne durumdadır?

Bugün değiştirdim arkadaşlar.
    Değiştirmek isteyenler için bilgi olması babından paylaşıyorum.
    Orta susturucu 120, son susturucu 150 olmak 270 TL tuttu.
    AĞAR marka susturucular...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 9 Nisan 2012; 10:17:53 >

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.
  • Arkadaşlar benide klübe ekleyin pazartesi 2005 model opel corsa 1.0 essentia mı aldım.

Öncelikle 1.0 eco için olumlu yorumlar yazan arkadaşlara teşekkürler. Bugün itibarıyla 2003 model corsa 1.0 eco sahibi oldum. :) ilk arabam olduğu için de ayrı bir heyecanım var. Performans arayan biri değilim. O ihtiyacımı babamın Astrasında gideriyorum zaten :) derdim az yakan bir araç almaktı. Çok km yapıyoruz. Doğru mu yaptım emin değilim, ama inşallah yanılmam. Benim de 1000 cc'den şüphelerim vardı ama hem kullanıcıların yorumları hem de bizzat test sürüşü bu önyargımı %95 kırdı. %5i de aldıktan sonra tam ikna olacağım sanırım. Dört kişi (eşim 60kg, ben 72kg, kardeşim 70kg, sahibi 80kg=toplam 282 kilo;) ile Topkapı ve Merter'de dolaştık. Tepeleri çıktı. Bazılarının şikayet ettiği gibi yok tepeyi çıkmaz, yok dümdüz yol lazım falan değil. LPG de taktırmayı düşünüyorum. Petrolden nefret ediyorum :) Fiyatı 5e yaklaşmışken hala seven var mı acaba :)

Bugün bir test yaptım 0,30 kuruş yakıyor benim zuzu.

Babamın Astrasını aldıktan iki sene sonra lpg taktırmış ve neden bu kadar geç kaldık diye hayıflanmıştık. Hem az yakıyor, hem performans kaybı %5 oluyor (onu da yalnız yazın klima açıkken yokuşlarda yaşıyorsunuz). Düz yolda hiçbir farkı yok. BMW 3.20 ve Audi A3leri ağlattığımı biliyorum:))
    Bu modele en uyumlu LPG kiti hangisidir. Atiker mi BRC mi Landi Renzo mu? Taktıran ve memnun olan arkadaşlar yazarsa mutlu olurum.

• Arkadaşlar merhaba,
    2004 opel corsa 1.0 essentia arabamızı satmaya ke-arar verdik otomatik bir araç almak istiyoruz eşim hamile doğumdan sonra araç ona gerekli olacakbu nedenle otomatik bir araç almamız gerek. piyasayıda çok ii bilmiyorum.
    araçta NLP marka lpg takılı. aracın yakıt tüketimini anlatmaya çok fgerek yok. bu konuda ne kadar cimri olduğunu biliyorsunuz.
    örnek verecek olursam. yazın 27 lt gaz ile 450 km yol yaptık. 90 ı geçmemek kaydıyla. buda 100 km de 6 lt benzin demek. çok iyi bir rakam. aracın ön kaputu değişti sadece. ışıkta beklerken önümdeki kamyon geri kaçırdı ve üsten baskı yaptı kaput ezildi. değiştirmeyebilirdik aslında ama ystanın azizliğine uğradım yenisini alın takalım dedi. başka bir sorun yok. 4 lastik yeni. gri renkli, ön camlar otomatik, 132500 km de. az yaktığından çok gezdim 2 yıl olmadan yaklaşık 40000 km yaptım. arabanın hız problemi deneme amaçlı otobanda 170 bastım. zincir takımını orjina GM markası ile yeni değiştirdim. hiç ses falan kalmadı arabada. ilgilenen arkadaşlar mesaj atabilirler yada arayabilirler....
    0534 859 99 60

• arkadaşlar. bu tiptronik viteslerde Nye alıp boşta gitmek şanzıman açısından sakıncalı mı? Yoksa manueldeki gibi bayır aşağı boşta gidebilir miyiz? malum maximum+ tasarruf

Orijinalden alıntı: EMRINHO

arkadaşlar. bu tiptronik viteslerde Nye alıp boşta gitmek şanzıman açısından sakıncalı mı? Yoksa manueldeki gibi bayır aşağı boşta gidebilir miyiz? malum maximum+ tasarruf

Sayın EMRİNHO, otomatik veya düz hiçbir aracı boşta kullanmak sağlıklı değildir. Hem can güvenliği, hem cebiniz için geçerli... viteste iken bakarsanız yol bilgisayarına yokuş aşağı giderken gaza basmaz iseniz sıfır değerini görürsünüz, boşta N'de denerseniz bir miktar harcadığını görürsünüz. Doğru olan da viteste kalıp gaz vermeden yokuş inmektir.
  • merhaba arkadaşlar. dün itibarıyla corsa 1.0 tiptronik aracıma BRC marka LPG taktırdım. (Reklam sanılmasın lütfen. Taktıracak yer arayanlar için söylüyorum) Mahmutbey'de AYAR otoya temiz işçiliklerinden dolayı teşekkür ederim. Fiyat merak edenler için söylüyorum 1.550 TL x 12 taksit...
    Aracımda çekiş gücü %3-5 fark etti. Yani hissedilir derecede bir düşüş olmadı kesinlikle. 32 litre simit tank takıldı stepne çukuruna. Bir depo 72 liraya doldu. :) Yaşasın LPG!! Hâlâ şüphesi olanlara şiddetle tavsiye ederim. Bir an önce LPGye geçin!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EMRINHO -- 9 Ocak 2012; 12:46:21 >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.