Şimdi Ara

makrolar buraya (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.625
Cevap
1
Favori
138.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sevgili @bunalmis,

    Sinek gözünü çekebilmek için kesinlikle SLR ya da DSLR makineye ihtiyacın olacağını daha önce yazmıştım. Bu arada SLR: Single Lens Reflection D-SLR ise Digital olanıdır. Kısaca objektifi değişen fotoğraf makineleridir. SLR'nin daha kapsamlı anlamı için verdiğim link'i inceleyebilirsin.
    http://www.erkayalar.com.tr/faq.aspx

    Forum içerisinde ben dahil bir çok arkadaş orta format makineler kullanıyoruz. Bu makinelerin (default olarak) hiç birisiyle sinek gözü senin vermiş olduğun örnekteki gibi çekilemez. Daha önce de yazdığım gibi bunun için yüksek meblağlarda paraya ihtiyaç vardır. Önce alacağın makinenin SLR mi (Film) yoksa DSLR mi (Digital) olacağına karar vermelisin daha sonra verdiğin karar üzerine markalara yönelmelisin. Bunun üzerine bir de macro objektif alınca (ki objektiflerde de bir çok marka var) sanırım sinek gözü kolaylıkla çekilebilir.

    Daha önce bahsettiğim macro objektiflere ve SLR, DSLR makinelere verdiğim link aracılığı ile ulaşabilirsin. En azından fiyatlar ve modeller konusunda bilgi sahibi olursun.

    http://www.aydinlarfoto.com/turkce/urunlist.asp?cat_id=7&marka=50&markacat=318

    Kolay Gelsin.




  • @mtkn3 , hocam şu exif bilgilerine baktım az önce resmin, makro modu normal olarak gözüküyor. bunu değiştirmek mümkün mü acaba? zira ben bunları çekerken manuel olarak ayarlıyorum ama makro mode kısmını göremedim ki o kadar kurcaladım aleti.

     makrolar buraya
  • Sevgili @snuffxxx,

    Kullanmış olduğun Canon A60'ın macro modu makinenin arka tarafında dörtlü düğmelerin en altında, yanında "MF" yazan ve "çiçek" resmi oaln düğme. Macro modu tüm makinelerde "çiçek" logosuyla belirlenir. Sen bu düğmeye basmadan mı çektin? Eğer öylese seni tebrik ederim. O mesafeden iyi focuslamışsın.

    Makinen hakkında daha detaylı bilgilere vermiş olduğum link aracılığı ile ulaşabilirsin.
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/A60/A60A.HTM

    Kolay gelsin




  • aslında ben o düğmeyi kullanıyorum, cm ayarı vs. de yapıp ona göre çekiyorum, ama bahsettiğim gibi exif de makro modu normal diyor, belki süper-makro modu vardır diye sormuştum ama sanırım yok
    yardımın için çok teşekkürler, sana da kolay gelsin
  • sinek makrosu alacam diye d-slr almak çok pahalı ve mantıksız olr.normal makineyi anlamadan d-slr ı anlamak çok zor bence.lens fln bi sürü aksesuar almak gerekiyor.d-slr lar profosyonel insanlar için ideal (parası çok bol olanlar içinde tabi)ve fotograf sanatını hobby olarak secmiş bizlerin ilerideki düşüncesi olmalı.
  • @Dracul, verdiğiniz bilgi için teşekkürler. Mesajınız anlamsız arayışlara girmemi engelleyecek.

    @Chappy, kafamdaki rakam 1000 dolar. Bu rakamın üstüne çıkılmalı mı yoksa daha ucuza bir şey alınabilirmi hiç fikrim yok.
    İhtiyacımı görecek makina bu rakamdan daha ucuzsa, düşük fiyatı tercih ederim.

    Yarış arabasını, yada ay ışığında bir nesnenin resmini çekmek gibi uğraşılarım olmayacak. Dolayısı ile alacağım makinede bu özellikler fiyat artışına neden olacaksa makinamın bu özellikleri kötü olsun önemli değil.

    Bütün derdim bir kaç metre mesafeden bir makinanın resmini net olarak çekebilmek, daha da önemlisi masa üzerinde duran elektronik devreyi fotografladığımda, kartın mini minicik malzemelerinin üzerindeki daha da minik yazıları bile çok net berrak bir şekilde resimleyebileyim istiyorum.

    Bir diğer konu da, bir nesnenin fotografını çekmek için bütün hazırlıkları tamamladık ve düğmeye bastık. Hemen ardından bir başka nesneyi çekmek istersek makinenin hazır olması için bir süre geçmesi gerekiyor.

    Şu anda bendeki makina 30 hatta 40sn bekletiyor. Bu sürenin kısa olması da benim için önemli.

    Makine önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bunalmis -- 8 Kasım 2004, 13:43:01 >




  • canon a75


     makrolar buraya
  • canon a75 devam

     makrolar buraya


  •  makrolar buraya
  • hp735 makinem var ve çok pahalı makineler kadar olmasa da gayet iyi makro çekiyor. Sormak istediğim şu, bir nesneye çok yaklaştığım zaman "FOCUS çok yakın" uyarısı veriyor. Makro modunda süper çekimler yapmak için önerebileceğiniz taktikler nelerdir.
  • Canon A 60,
    @ buzzer, eğer öyle bir uyarı veriyorsa olamsı gerektiğinden daha fazla yakınlaştırmışsındır. her makina da desteklemiyor o kadar makro yu.

     makrolar buraya
  • http://img110.exs.cx/img110/7080/P1010318.jpg sanıyorum resmin alt kısımlarına doğru bi fluluk gözleniyo umarım bunlarında üstesinden gelicem!
  • Sevgili @buzzer
    Macro fotoğrafları daha iyi çekebilmek için öncelikli olarak tripod ve self timer kullanmanı öneririm. Focus konusuna gelince de; makinenin makro odak uzaklığının altına indiğinde makine haliyle böyle bir uyarı verecektir.

    Ayrıca "DERS:Macro'larda ALAN DERİNLİĞİ" başlıklı açmış olduğum topic'i okumanı öneririm
    http://forum.donanimhaber.com/m_1304283/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 10 Kasım 2004, 5:30:06 >
  • not:makronun sorun yaşatabilecegini düşündügüm için sildim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dracul -- 9 Kasım 2004, 1:52:21 >
  • Eline sağlık dracul şahane çekmişsin.
  • teşekkürler.
  • Bunalmis arkadaşım o fiyata birçok makine alabilirsin ama sana en net makro verebilecek makina nikon 5700 gibi görünüyor.
    12x ve 10x zoomlu makinaların pek çoğu makro ayrıntılarında çok net değil.5mp üstü makinalarda da aynı sorun var.nois çok artıyor.
  • Sevgili dostum @Dracul,

    Sanırım aynı anda aynı şeyleri düşünmüşüz, çünkü ben de 20 milyon'un macro'sunu upload etmeyi düşünüyordum. Ellerine + gözlerine sağlık.
  • slmlar,
    aynı anda aynı şeyleri düşünmek güzel bişey bence.Teşekkürler.
    Bunalmış arkadaş devre gibi şeylerin makrosunu almak istemiş.bunun için 4-8 mp 5x-8x kameralar fazlasıyla yeterli olacaktır diye düşünüyorum.SLR gereksiz olr.close up lens alırsan çok daha ayrıntılı makrolar alabilirsin ayrıca.

     makrolar buraya
  • ya ne kadar güzel çekimler böyle gördükçe adamı makro cu yapıp çıkaracaksınız yavs tabii batırmadan yapabilirsek....
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.