Şimdi Ara

makrolar buraya (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.626
Cevap
1
Favori
138.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CD üzerindeki bir su damlası. Aslında çok damlalı (damla tarlası) hallerini de yaptım ama bunu daha çok beğendim. CD'ye ön taraftan ışık verince, hem CD üzerinde hem damla üzerindeki ışığın kırılarak yansıması hoş oldu.

    Nikon 8700

     makrolar buraya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 9 Kasım 2004, 3:37:08 >
  • REİS BEN HİÇ BEĞENMEDİM NEBİLİM CAFCAFLI OLMUŞ.:Pp.şaka bi yana valla süpper özendirion bi sürü masrafa sokup fotorafçı yapıcan valla bizi..gerçekten cok güzel tebrikler..
  • Yine damla çalışmalarımdan bir örnek daha, damlatma kabı olarak lacivert cam kültablası kullandım. Ama farklı olarak objektif önünde mavi-sarı renkli filtre var.

    Nikon 8700

     makrolar buraya



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chappy -- 9 Kasım 2004, 15:12:32 >
  • @CHATPATH,
    Çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 10 Kasım 2004, 5:46:06 >
  • Panasonic DMC fz 20 ile çekilmiş bir örnek.

     makrolar buraya



    Boş mesaj hoş görünmüyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chappy -- 9 Kasım 2004, 23:51:38 >
  • Sevgili Mtkn kırıldığına gerçekten üzüldüm.İnan kötü bir niyetim yoktu.Aslında amacım yakaladığın damla boyutlarının daha da belirgin hale getirilebileceğini vurgulayıp seni yüceltmekti.Herhangi bir forumda kimseye adres vs vermek hiç adetim değilken içtenliğine inanıp bunu yapmam art niyetli olmadığımı gösterir.Ayrıca bu tip çalışmaların senin için sıradan olduğunu sanıyordum.Tekrar özür diliyorum.Esen kal.
  • Sevgili Arif,
    Samimiyetin ve anlayışın için ben de teşekkür ederim

    Yanlış hatırlamıyorsam A 85 kullanıyordun. A 85, 1/2000 enstantaneye sahip, ben o damlayı 1/1000 enstantane ile yakaladım (sanırım resize esnasında exif bilgileri uçmuş) Sen de damlalar ile uğraşmak istersen yardımcı olabilirim, A 85 ile de böyle damlalar yakalanabilir. Belki yardımcı olur düşüncesiyle exif bilgilerini de vereyim. TIKLA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 10 Kasım 2004, 5:44:49 >
  • tek kelimeyle mukemmel
  • Kadehlerin birisinin içine camsil diğerine de sulandırılmış vişne suyu koydum ve kendi yapmış olduğum lightbox içerisinde çektim. Soldan lightbox'a verdiğim ışık güzel bir gölegenmeye yol açtı.

    Nikon 8700

     makrolar buraya
  • @mtkn3
    güzel çalışma tebrik ederim.dergilerde tanıtım reklamı bile olabilecek kadar kaliteli kompozisyon ve renkler.tek birşeyi merak ettim.kadehlerde ve sıvıdadan gecen ışık neden hiç renkli bir gölge olşturmadı.bence birdahaki fotografınızda böyle bir ışık oyununu kullanırsanız çok mükkemmel bir detay ortaya cıkacaktır.
    saygılar.
  • Sevgili dostum @Dracul,

    Öncelikle nazik iltifatın için çok teşekkür ederim. Renkli gölge meselesine gelince; Lightbox'dan geçen ışık hem pastelleştiği için hem de ben ışığı sol taraftan direkt olarak objelere değil de, objelerin arka tarafındaki fona yönlendirdiğim için objelere yansıyan ışık çok az ama şu anda bile objelerin (kadehlerin) alt tarafında kırmızı bir gölge görüyorum, hatta her iki kadehin sağ alt tarafında kırmızılık var. Sanırım bunun sebebi arka taraftan yansıyan ışığın ilk önce kırmızı kadehe çarpıp, kırmızı kadehten gücünü kaybederek mavi kadehe ulaşması.
    Bu arada dosyanın orijinal hali *.raw (NEF). Önce jpeg'e çevirdim daha sonra re-size yaptım sanırım kalite biraz düştü. Çünkü orijinal hali 12,6 MB

    Tekrar teşekkür ederim




  • hangi bardak daha dolu acep:) şaka bi yana gerçekten süper hocam tebrikler ben şahsen çok keif verici buldum..
  • @CHATPATH
    Çok teşekkür ederim. Bu arada macro çekimlerde bir durgunluk var galiba f401 ile yeni örnekleri bekliyoruz.
  • mtkn3@

    Bardaklarla ilgili çalışmanızı yeni gördüm. Çok hoş olmuş. Lightbox'ta sol orta taraftaki şu leke (veya gölge) de olmasaymış daha enfes olurmuş. Bir de belki sol kısımdan biraz crop edip üstteki o karanlık bölgeyi çıkartmak da denenebilir. Elinize sağlık.

    Ben de masayı düzenlerken elime geçen krokodillerle (elektronikle uğraşanlar bilirler) ufak bir kompozisyon hazırlamıştım. Sepia olarak hoşuma gidince buraya koyayım dedim.

     makrolar buraya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aspart -- 11 Kasım 2004, 23:55:13 >




  • Konu mankenleri arılar olunca elimi kıpraştırmadan çekmeyi beceremedim bu kadar oldu...


     makrolar buraya
  • mankenlerimiz tehlikeliymiş
  • @Aspart
    Çok teşekkür ederim Ben de sizin timsahlardan oluşan kompozisyonunuzu beğendim. Elinize sağlık.

    @FasoAGA
    Baya zor bir işi başarmışsın, ben de örümcek macromda baya bir zorlanmıştım. Biraz netlik eksikliği haricinde eline sağlık.
  • Yıllar önce Monte Carlo Rallisinde yer alan D.Auriol ve B.Occelli kontrolündeki Castrol takımından 3 kapı numarasıyla Toyota Celica Turbo 4WD.
    Toyota'yı kendim bir rüzgar tüneline soktum ve ön bölümden aldığım bir ayrıntıyı macroladım. Tampon kısmında ayrıca motor kapağı ile kabin havalandırması arasında oluşan görüntü hoş oldu. Sizin yorumlarınız nelerdir?

    Nikon 8700

     makrolar buraya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 12 Kasım 2004, 6:30:16 >
  • mtkn3 fotoğrafıma yorumun için teşekkürler. netlik olayına gelince fotoyu çekerken biraz daha yaklaşmanın hesabı içerisindeyken arılarımız huysuzlandı bende sakata gelmemek açısından aceleci davrandım bu yüzden netlik kaybı oluştu...
    Ayrıca hernekadar fotoğraf konusunda acemi olsamda çektiğin fotoğraflar bir aceminin bile gözünden kaçmayacak güzellikte, özellikle su damlası fotoğrafına hayran kaldım...
    Bu fotoğrafta makinamı yeni aldığım zamanlarda macro test aşamalarımdan...

     makrolar buraya
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.