Şimdi Ara

Makine ve EE'ciler gelecek planınız ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
2
Favori
5.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hangi CENG kazanana sorsam yurt dışı diyor. Bizde durum ne. Yurt dışı için nereyi düşünüyorsunuz? Hangi dil/dilleri öğrenmeyi planlıyorsunuz. Ayrıca bilgisayarın inanılmaz artışının bu bölümler için etkisi ne olur sizce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyunarda -- 6 Ağustos 2019; 18:14:53 >

• Tavsiye verecek bir şey yok. Bölümündeki şeyleri öğren yeterli. Yazılım konusu çok abartılıyor. Güzel hoş bölüm gelecekte de olacak. Ama diğerleri de olacak değişen bir şey yok. Geçmişe inersen millet elektrik harici diğer mühendisliklere çöp gözüyle bakıyordu muhtemelen. Çünkü uçurum vardı puan olarak diğerleri ile.

Çok değil bilkent 2011 de EE 300 400 arası bilgisayar 3,5 bin falandı.

Aradaki puan sıralama uçurumu çok açık. Peki EE okuyan göğe mi ulaştı? Yada dibe mi vurdu? Bilgisayar da aynı. Teknoloji EE ve bilgisayarla gelişiyor diğer mühendisliklerden biraz daha popüler olmasını anlarım. Ama şu an bilgisiyara yapılan muamele gerçekçi değil.
  • yazılım öğrenmeye mahkumsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Suan scikit-learn yaziyorum (birkac yildir numpy vs ile birlikte) bidonemde pygame ile oyun yapmistim 2 boyutlu
    Suan bunlara devam edip ortalama kasarim bide arduinoya baslayacagim suan icin bunlar
    Uludag EE yerlestim

-sonsuza dek offline-
  • 96 yılında ktü EE hacettepe tıptan yüksekti.

50 kontenjanlı bilkent EE 212 ile alıyordu en son. O kadar bilgisayar makine inşaat mimarlık tıp vs gibi bölümlere rağmen.Odtü boun itü koç sabancı gibi okullardaki bir sürü mühendisliğe rağmen. Düşün ilk 212 den 50 kişi Bilkent EE yazıyor başka bir okul bölüm değil. Muazzam bir şey bu biraz düşünürsen.Şimdi koç 9 kontenjanla anca o sıradan alıyor. 50 kontenjan olsa 1k ya geriler rahat.

Yani demek istediğim EE deki popülerlik hiç bir meslekte olmadı. 30 senedir en yüksek puanlı, en revaçta bölümdü. Bilkent hariç bilgisayarlar EE den yüksek şimdi.

Peki neyi değiştirecek, hiç bir şey. Zamanın da EE bilgisayarın şu anki popülerliğinin çok daha ilersindeydi.
    Bugün EE yazanlar milyoner mi? Dünyayı mı değiştirdiler? Hiç bir şey olmadı. Dünyayı elektrik değiştirdi o başka konu. Ama burdaki konu o değil.

Bilgisayarda aynısı. Gelip geçici bir popülerlik. Hiç bir zaman burda yada televizyonda abartılan kadar gelecek vaat etmeyecek.

Şu da bir gerçek yazılımcıların % 68 i istanbulda kalan 32 lik kısımda diğer 80 ilde. İstediği kadar popüler olsun imkan ve iş durumu ortada. Tek bir şehirde bu kadar mezun çalışamaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    30k ya bu sistem iyi mi?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben de kodlama ile çocukluktan beri ilgileniyorum. Şu an unity den mobil oyun yapıyorum. Ben robotik için makine yazdım. Yazılımı kendim öğrenirim. Ama makineyi dışardan öğrenmek daha zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyunarda -- 6 Ağustos 2019; 16:28:42 >

Bu lafınız çok haklı hocam. Bu ülkedeki Kafa yapısıyla bir şey olmaz. Şu an b1 İngilizcem var. Bir sene daha çalışıp c1 yapacağım. Geri kalan 3 sene almanca öğreneceğim. Sonra yurt dışı burada kalırsam boston dynamic robotları yerine Konya'da bastonlu robotları yaparım.

Orijinalden alıntı: oyunarda

Hocam bilgimiz varsa dinlerim. Ben gtü makine kazandım oradaki hocalarla konuştum. Onlar da yazılım tek şart değil ama sektörde yazılımı iyi bilen makinecilerin havada kapıldığını söyledi.
    Tavsiye verecek bir şey yok. Bölümündeki şeyleri öğren yeterli. Yazılım konusu çok abartılıyor. Güzel hoş bölüm gelecekte de olacak. Ama diğerleri de olacak değişen bir şey yok. Geçmişe inersen millet elektrik harici diğer mühendisliklere çöp gözüyle bakıyordu muhtemelen. Çünkü uçurum vardı puan olarak diğerleri ile.

Çok değil bilkent 2011 de EE 300 400 arası bilgisayar 3,5 bin falandı.

Aradaki puan sıralama uçurumu çok açık. Peki EE okuyan göğe mi ulaştı? Yada dibe mi vurdu? Bilgisayar da aynı. Teknoloji EE ve bilgisayarla gelişiyor diğer mühendisliklerden biraz daha popüler olmasını anlarım. Ama şu an bilgisiyara yapılan muamele gerçekçi değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ganara

96 yılında ktü EE hacettepe tıptan yüksekti.

50 kontenjanlı bilkent EE 212 ile alıyordu en son. O kadar bilgisayar makine inşaat mimarlık tıp vs gibi bölümlere rağmen.Odtü boun itü koç sabancı gibi okullardaki bir sürü mühendisliğe rağmen. Düşün ilk 212 den 50 kişi Bilkent EE yazıyor başka bir okul bölüm değil. Muazzam bir şey bu biraz düşünürsen.Şimdi koç 9 kontenjanla anca o sıradan alıyor. 50 kontenjan olsa 1k ya geriler rahat.

Yani demek istediğim EE deki popülerlik hiç bir meslekte olmadı. 30 senedir en yüksek puanlı, en revaçta bölümdü. Bilkent hariç bilgisayarlar EE den yüksek şimdi.

Peki neyi değiştirecek, hiç bir şey. Zamanın da EE bilgisayarın şu anki popülerliğinin çok daha ilersindeydi.
    Bugün EE yazanlar milyoner mi? Dünyayı mı değiştirdiler? Hiç bir şey olmadı. Dünyayı elektrik değiştirdi o başka konu. Ama burdaki konu o değil.

Bilgisayarda aynısı. Gelip geçici bir popülerlik. Hiç bir zaman burda yada televizyonda abartılan kadar gelecek vaat etmeyecek.

Şu da bir gerçek yazılımcıların % 68 i istanbulda kalan 32 lik kısımda diğer 80 ilde. İstediği kadar popüler olsun imkan ve iş durumu ortada. Tek bir şehirde bu kadar mezun çalışamaz.
    Aynen öyle liselilerin üniversiteye girene kadar ister derece yapsın ister çok iyi yeri kazansın dünyadan haberi yok. Ee önceden öyleydi şimdi ne oldu iş sahası beklenen kadar olmadı millet tıp yazmadı şimdi ee den 5-10 k ya iş bulursa iyi diyor. Yazılım kodlama VS bunlar zamanla güncellenen şeyler mezun olunca ne gerekiyorsa onu öğrenecekler. Bilgisayar balonu bu sene fena şişmiş, iyi üniversiteler tabi daha çok iş potansiyelli olur ama bunlar mezun olana kadar etraf bir yığın işsiz bilgisayar mühendisi kaynayacak haberleri yok.

• Aynen çok haklılar. Bilgisayar mühendisliği yazmayın seneye. Çok fazla işsiz olacak siz mezun olana kadar. Boun fln hikaye. Topu çöp.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.