Şimdi Ara

Makine ve EE'ciler gelecek planınız ne? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
5.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cankiri mahmut universitesinde okuyup yok kendimi gelistircem yok ingilizceyi halletcem apple'a gircem diye hayal kuran tipler var bi de. youtube'da boyle isleri yapan adamlarin videolarinin altina "ay tasra unisinden cikip facebook'ta calisan birini getirir misiniz ltfn, yok sivaciliktan microsoft'ta senior engineerliga gecen biri gelebilir mi kanala" tarzi seyler yaziyolar falan. yaw bi kere o kocaman sirketlerde calisan heriflerin cogunun ana-babasi zengin, hatta dikkat ettiyseniz akademisyen, yonetici vs. bi yerden sonra sadece caliskan zeki olmak da yetmiyo, referansa, tanidiga ihtiyacin oluyo. bu yurt disi sevdasi, iste start up cilginligi da sardi herkesi yok kardesim herkes bunlari yapmak zorunda degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Mesleğimde gelişmek adına yapacağım her şey iş verenimin belki senede milyonlar kazanmasını sağlayacak ama ben onun köleliğini yapma hakkı kazanmış olucam, o da yeter.

Çok pesimist olmuş ama bir yerde doğru. Mühendislik yaprak iyi bir hayat sürebilirsiniz. Aynı zamanda kendi işinizi kurma şansınız da var. Tabii ki aileden zengin olanların işi daha kolay ama bizim için de imkansız değil. Fakat dedikleriniz çoğumuzun başna gelecek şeyler.

Orijinalden alıntı: Nietzscheisdead

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Elektrikte yurt dışı işleri körfez ülkeleri rusya gibi yerlerde. Şantiye işleri çok oluyordu. Şu an kriz var tabi inşaatta ama elektrik fabrika,otomasyon, yüksek gerilim, santraller, elektrik üretim,(o olmasa hiç bir şey olmuyor) falanda çalıştığı için sorun yok. Gayet güzel bölüm.

2010 da ve öncesinde mezun olsaydın iş garantisi % 100 olan bölümdü. Kpss de 37 puanla atanan vardı hemde ankara mıydı neydi. Özeldeki işlerin getirisi güzel olunca millet kpss girmezdi. Çünkü devlet EE okuyanları elektrik mühendisi olarak kabul etmiyordu o dönem.Herkes 90,Elektrik 37 ile atanıyordu. Adını yazsan iki türkçe çözsen 37 alırsın zaten.

• personalcomputer kullanıcısına yanıt
    haberleşme üzerine yönelirsen nerede çalışmayı planlıyorsun? yurt dışı mı burada mı?

• Ege üniversitesi makine mühendisliği kazandim, insanlar bilgisayar disindaki diğer muhendisliklere (top 5 uni disinda) kesinlikle issiz gozuyle bakıyor. Odun gibi mezun olursan bilgisayardan da issiz kalinabilir oysaki.
    Robotige ilgim var. Yuksek lisansimi yazılım alanında da yapabilirim. Veya otomotiv de ilgimi cekiyor oraya da yönelebilirim. Ingilizcem zaten iyi almanca kursuna yazilacagim bu yil. Kendimi geliştirecegim elimden geldikçe bos beles mezun olmayacagim.
    Ayrica EE ve makine zaten gunumuz kosullarina gore ders programi sekilleniyor. Mesela ders programimizda su an programlama var, mekatronik, ileri programlama var. Istersem secmeli dersleri bambaşka seyler secerim benim ilgi alanim doğrultusunda ilerileyecegim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Güç elektroniği, yenilenebilir enerji kaynakları elektrikte müfredatta zaten var. Elektrik= Enerji olduğu için ve gelecekte de petrolden ziyade yenilenebilir kaynaklara yönelim var. Güneş, rüzgar vs gibi. Elektrikli arabalar konusunda ise itü müfredata eklemiş elektrikli araçlar dersi diye.. Yani burdan bakarsak elektriğin alanında bu konuda. 2 yıllık elektrikli araçlar diye bölümde açılmış bu sene.

Lakin böyle şeyler bizim ülkemize biraz geç geliyor.Neye göre, gelişmiş ülkelere göre.İleride iş sahası yaratacak doğru bize de yansır ama abd gibi olamayacağımız aşikar. Tıpkı yazılımda elektronikte olduğu gibi. Bir yandan da araba konusunda baya yabancı şirketlerin fabrikaları var ford vs gibi. Şimdi bunlar elektriğe geçince fabrikalarda elektriğe kayar, makinenin elinden baya pay alınacak gibi duruyor burada. Sanayide yeni meslekler çıkacak batarya işleri için vs.Zira mekanik şeyler çok az elektrikli araçlarda.

Örneğin Tesladaki arabada çalışan motor, 3 fazlı asenkron motordur bununla elektrik ilgilenir makineyle alakası yok. İleride dersini alırsın muhtemelen. Ama dediğim gibi burası türkiye olunca net bir şey demek çok zor. Birde elektrikte alan çok geniş ve sen kendini bir alanda geliştireceksin. Kendini şantiyede de bulabilirsin elektrik santalinde de argede de. Nükleer santral yapılıyor orada da elektrik üretilecek. Kendini orada bile bulabilirsin. Ya da otomasyon. O yüzden tüm alanları düşünme kendine bir alan karar ver ordan yürü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ganara -- 7 Ağustos 2019; 23:41:54 >

• yalnız bilgisayar için şurda yazılanların çoğu makine ve ee için de geçerli biliyorsunuz umarım :) çok makineci gördüm asgariye talim eden.piyasa bu yapacak bir şey yok

Bu mesaj silindi.
    Yönelmek mümkün mü, mümkün lakin şöyle bir şey var. Zor olur çünkü dediğin gibi gömülü sistemler elektronik, ve bilgisayarın alanı daha çok. Elektrikte alacağın dersler boşa gitmiş olur ve kendini ayrı olarak burda yetiştirmek lazım. Ve gömülü sistemler iş alanı maalesef kısıtlı bizim ülkemizde. Gelişmiş ülkelere daha çok hitap ediyor. Keza aynı şekilde endüstri 4.0 ın bizim ülkemizde sözde kalacağına eminim. Karşılığı çok olmayacak. Bir elektrikli araba için doğru düzgün somut bir şeyimiz yok. Biz geriden geliyoruz bu işler için.Hep kaçırıyoruz treni. Zamanında mekatronik mühendisliği için aynı gazlamaları yaptı televizyon robotlar falan yapacaklardı geleceğin mesleğiydi hani. Kocaeli mekatronik 20 binle alıyordu 2013 müydü o yıllara yakın. Şimdi 150 200 bindir. Niye çünkü bu tarz şeyler bizim ülkeye göre değil. Yapay zeka şimdi moda her yerde haberlerde gaz veriyorlar 5 sene sonra mezun olduklarından buranın türkiye olduğu gerçeği ile karşılaşacaklar. Umarım yanılırım ama hiç sanmıyorum.

Eğer gerçekten gömülü sistem istiyorsan elektronik ağırlıklı eğitim veren EE yada elektronik haberleşmeye geçmen yararına olur. Yada çap yap elektronik ile. Zor olur o ayrı.
    Aslında fikirlerin çok değişir bölümde 3 4 e geçene kadar hatta mezun olana kadar bir sürü alan aklına girer çıkar. Değişir yani isteklerin sabit kalmayacaktır. Okuyarak görerek ilgine göre karar vermen daha kolay olacaktır. Bazı alanları hiç sevmeyecek bazılarını çok seveceksindir muhtemelen.

• Muhtemelen burada derece yapsam da Kanada'ya gidecegim lisenin imkanlarindan oturu, eger isler duzgun gitmez burada kalirsam hedefim sabanci-bilkent ikilisinden birine gidip yuksek lisansi Fransa veya Amerika'da yapmak sonrasi Allah kerim, daha bu sene staja gittim tekrardan calisma hayatini biliyorum az cok, akademisyen olmak planlarimdan biri ee icin konusuyorum.

Yuksek lisansi ekonomi uzerine yapmak istiyorum hedefim yoneticilik sektorde calisirsam zaten ileri seviye fransizca da biliyorum umarim one tasir beni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 100net100k -- 8 Ağustos 2019; 1:38:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Bu mesaj silindi.

• Ben de makine 1 e başlayacağım bu dönem.Aklımda pek bir şey yok açıkçası.Bölüme başlamam gerek biraz fikrimin oluşması için.Fakat uçak ve uçak motorlarına ilgiliyim.Bu alanda bir şeyler yapabilirim diye düşünüyorum
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.