Şimdi Ara

makine mühendisliği ve elektrik -elektronik mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
8
Favori
6.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar . Benim birkaç sorum olucak özellikle üniversitede elektrik yada makine okuyan abilerimiz varsa yardımcı olurlarsa sevinirim. Ben bu iki meslekten birini seçicem ama kararsız kaldım baştan söyleyeyim maaşı için iş imkanı için vs.. seçmiycem. Makinelerle çok ilgiliyim hani jet motoru vs benim hep ilgimi çekmiştir ama öte yandan elektrik elektronik mühendisliğide çok ilgimi çekmiyor değil . Youtube 'de falan hep videolar görüyorum böyle robotumsu , uçan cisimler çok hoşuma gidiyor ama hangisi elektrik mühendisinin hangisi makine mühendisinin alanına giriyor bilmiyorum. Mesela makine mühendisliğinin özelliklerini elektrik elektronik mühendisliğinin özelliklerini kısaca anlatabilir misiniz şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: MağaraAdam

Okurken kafan rahat olması önemli değil, önemli olan gelecek 30 yıl boyunca mutlu olman
    makina mühendisliğini bırakıp elektronik için hazırlanıyorum. Kişiden kişiye ilgi alanları değişir. Ben genel olarak makina mühendislerinin çalışma ortamını görünce soğudum bide dersleri falan hem aşırı zor hemde ilgim yoktu. Eğer odtü, itü, bilkent, boğaziçi gibi üniversitelerin biri olmayacaksa (ytü bile bu listeye girmiyor) elektrik, makina, inşaat okumayın. bu bölümlerde mezun olduğunuz üniversitenin etiketi çok önemli ha ben kpss kasıp devlete gireceğim dersen istediğine gidebilirsin.
  • Çevre müh okuyorum kafam raad
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çevre Müh

Çevre müh okuyorum kafam raad
    Hukuk okuyorum kafam raad
  • Çevre Müh kullanıcısına yanıt
  • Çevre Müh kullanıcısına yanıt
    Okurken kafan rahat olması önemli değil, önemli olan gelecek 30 yıl boyunca mutlu olman
  • quote:

Orijinalden alıntı: MağaraAdam

makina mühendisliğini bırakıp elektronik için hazırlanıyorum. Kişiden kişiye ilgi alanları değişir. Ben genel olarak makina mühendislerinin çalışma ortamını görünce soğudum bide dersleri falan hem aşırı zor hemde ilgim yoktu. Eğer odtü, itü, bilkent, boğaziçi gibi üniversitelerin biri olmayacaksa (ytü bile bu listeye girmiyor) elektrik, makina, inşaat okumayın. bu bölümlerde mezun olduğunuz üniversitenin etiketi çok önemli ha ben kpss kasıp devlete gireceğim dersen istediğine gidebilirsin.
  • Tıp okuyorum kafam raad
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam belki biraz saçma ve cahilce bir soru olucak ama şu videodaki projeleri yapan kişiler elektronik mühendisi mi yoksa makine mühendisi mi oluyor https://www.youtube.com/watch?v=52txnlV9AeQ
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hippokrates

Tıp okuyorum kafam raad

Nerede bulunuyir bu raad kafalardan ben de bi tane alayım..

Bu arada tıp okuyorum raad olup olmayacak bi kafa bile kalmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4232062yk

hocam belki biraz saçma ve cahilce bir soru olucak ama şu videodaki projeleri yapan kişiler elektronik mühendisi mi yoksa makine mühendisi mi oluyor https://www.youtube.com/watch?v=52txnlV9AeQ

Bu islerle mekatronik ilgileniyor sanirim
  • yok hocam allah korusun sağlık meslek okuyorum şuan hergün stajdan kaçıp kaçıp mat-fizik kasıyorum hiç sevmem hastane ortamını birkere ameliyathaneye girdik doktorların suratı asık sırf parası için seçmişler bize köpek gibi muamele yapıyorlardı sanki zorla öğretiyorlarmış gibi
  • quote:

hocam belki biraz saçma ve cahilce bir soru olucak ama şu videodaki projeleri yapan kişiler elektronik mühendisi mi yoksa makine mühendisi mi oluyor https://www.youtube.com/watch?v=52txnlV9AeQ
    uzun bi yazı yazdım lanet forum hata verdi. sinirden elim titriyor

elektrikciler ve makinacılar ortak yapar genelde. yazılımınıda bilgisayar mühendisleri yazar

https://www.youtube.com/watch?v=5VDG1wWThM8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-46B352547 -- 26 Kasım 2015; 19:06:08 >

• hocam şimdi makine mühendisliği okuyan kişiler azda olsa elektrik dersleri alıyorlar mı yada tam tersi işte elektrik okuyanlar makine derslerini görüyorlar mı az da olsa ? birde mekatronik hem bilgisayar hem elektrik heme makine karışımı birşey gibiymiş ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hippokrates

Tıp okuyorum kafam raad

+merhaba rabniyyum nasılsın?
    -iyiyim ya tıp okuyorum
  • hocam mekatronik mühendisi böyle birşeyi tek başına yapabilir mi ? hem elektrik hem bilgisayar hem makine karışımı gibi birşeymiş :D
  • quote:

hocam mekatronik mühendisi böyle birşeyi tek başına yapabilir mi ? hem elektrik hem bilgisayar hem makine karışımı gibi birşeymiş :D

mekatronik tam olarak hiçbirine hakim olamaz millet abartıyor bunu bilgisi olmayan sallıyor işte . bu drone yapmak zor değil hatta biraz araştırsan uğraşsan sende yaparsın ama böyle robotik gibi komplike alanlar için elektrik, makina, bilgisayar mühendisleri hatta fizikciler ortak çalışır.
  • zaten benimde kafamı karıştırmıştı hem bilgisayar hem makine hem elektrik karışımı bir meslek çok zor olur zaten yeni açılan bölüm gibi sanki türkiyede . birde çift anadal varmış şimdi ben elektrik yazsam makineyi nasıl yazıcam nasıl işliyor bu sistem ve zor mudur çift anadal yapmak ?
  • quote:

zaten benimde kafamı karıştırmıştı hem bilgisayar hem makine hem elektrik karışımı bir meslek çok zor olur zaten yeni açılan bölüm gibi sanki türkiyede . birde çift anadal varmış şimdi ben elektrik yazsam makineyi nasıl yazıcam nasıl işliyor bu sistem ve zor mudur çift anadal yapmak ?

millet tek başına makina müh 6-7 senede bitiriyor bide üstüne ee mi okuyacaksın çap gereksiz bir şey bence bi alanda uzmanlaşmanı öneririm. yalnız şu var bide böyle işlerde uğraşman için sağlam bir üni bitirmen lazım.
  • odtü , itü , boğaz için bilkent vs.. gibi üniversiteler yani ? bu arada itü'nün eğitim dili nedir bilginiz var mı ? baktım ama göremedim birşey biryerde % 30 ingilizce diyor biryerde % 100 diyor ? makine ve elektrik mühendisliği için konuşuyorum
  • Okumuyorum kafam rahat
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.