merhabalar acaba makinayımı tercih etsem mekatronikmi? Kısaca istediğim şeyler hangi bölüm üst düzey makinamsı robotumsu işlerde teknolojinin doruğunu yaptırabilecek cinsten bir bölüm. Yani hangisi dev mekanik projelerde üstünlük sağlar acaba? Bide ben tam burslu özel bir üni mi tercih etsem devlette mi okusam hangisi okurken daha fazla imkana sahiptir? Yani bir odtü-itü demi okusam yoksa bi atılımdır, yeditepedir buralardamı tam burslu okusam? Dediğim gibi küçüklüğümden beri makina motor her türlü elektronik aletler konusunda aynı deli gibi ilgi duyarım sürekli bir şeyleri kurcalamışımdır taa anaokulunda tv yi bile bozdum o derece benim bu tutkum işte mezun oldummu savunma sanayisi gibi dev sektörlerdeki teknolojinin doruk noktalarında çalışmayı düşünüyorum. Sizce bu konuda makinamı mekatronikmi daha mantıklı olur.
Bide benim görüşüm hani mekatronik daha çok özel ünilerin sırf ismi için adam çekip para kazanmaya çalışan üniversitelerin uydurduğu bişey gibi geliyo. Makina sanki daha ağır bi bölümmüş daha çok ayrıntıya giren bi bölüm gibime geliyo sizce ne kadar doğrudur? Bide mekatronik heralde bir kaç bölümün karışımı diye duydum sizce okumak ne kadar mantıklıdır.
Bence senin ayrım yaman gereken gruplama şekli Elektrik mi yoksa Makine mi olacakdı?Mühendislik dalını düşünüyorsan böyle olmalı bence eyer yurt dışında okuma seçenegin varsa Elektrik derim yoksa makine