Şimdi Ara

Maketler , Mazide kalan zeka arttırıcı oyuncaklar..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Maketler , Mazide kalan zeka arttırıcı oyuncaklar..
    Yıllar önce bakkallardan aldığımız maketler.


    Eski mazide kalan maket oyuncaklarınızı hatırlayın...!!
    Önceden robot maketler vardı, ucuzdu hem roboto hem araca dönüşüyorlardı, çok işlevsel değillerdi ama maket olarak güzeldi. Robotlar birleşince kocaman başka bir robot oluyordu, bunu hatırlayan var mı?

    Elinde hala olan varsa fotoğraf ekleyebilir mi?

    Önceden her bakkalda böyle maketler satılıyordu şimdi ise yok anlamadım gitti hemde bu maketlerin fiyatları çok uygundu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 24 Mart 2010; 17:46:35 >



  • maket playkitler vardı.daha sonra büyük kutulu filo maketler çıkmıştı. nasıl unutabilirimki.
  • http://www.hobbyrc.com/forum/threads/22921-Nerede-o-eski-maketler-Nerede

    quote:


    Nerede o eski maketler? Nerede?

    Nereye açacağımı bilemedim, ama içimde kalan bir ukte olması yüzünden aramalarımın sonuçsuz kalması yüzünden sizlerle paylaşma ve sorma gereği duydum. Umarım yardımcı olursunuz.

    Arkadaşlar hepimizin çocukken okul harçlıklarıyla simit almayıp gidip bakkaldan kutular içerisinde satılan maketlerden aldığı olmuştur eminim.

    26 Yaşındayım ve o günlerdeki koleksiyonumun içerisinde küçücük helikopterler, minik uçaklar, denizaltı maketleri, basit ve daha modern gemilerin minik boyutlu maketleri, plastik minik arabalar, tanka dönüşen, arabaya dönüşen garip garip robotlar vardı hatırlarsanız.

    Bu gün elimde sadece ve sadece o minik LOGO ve FİLO MAKET adıyla satılan ve içinden sakız çıkan plastik arabalardan bir kaç tane kaldı. Hiç unutmam annem tüm koleksiyonumu bulmuş ve sobada yakmıştı. Aklıma geldikçe ağlarım halen, ben o maketleri ne halde almıştım, millet simit yerken ben cebimde bunları saklar akşam evde oluşturduğum filonun neresinde kullanacağımı düşünürdüm. Ama çoğu dediğim gibi yandııı gitti. Ve halen içimde ukte kalmıştır, yeniden bu maketlerden bir koleksiyon yapacağım, yapmam lazım. Benim çocuklarımda görmeli bunları, bu maketlerle oynayabilmeli.


    Neyse sadete gelelim. O yıllarda ilkokulumun karşısındaki bakkalda (Sevi bakkalı derdik) maketleri şöyle bir hatırladıklarımı yazayım sizde katkıda bulunun ama.

    En çok LOGO marka içinden araba çıkan ama çok nadirde olsa pervaneli çift kanatlı uçak ve şu klasik helikopterlerden ve gemi - denizaltı maketlerinden çıkardı. Yanında parlak sigara jelatini gibi bir şeye sarılı iğrenç bir sakızı vardı ama onu ne zevkle çiğnerdik. hatta o kadar meşhur olmuştuki bunların çok adi taklitleri çıkmıştıda ben sinir olmuştum ve taklitleri satan bakkallardan daha bir şey almamıştım. Bu maketin orjinallerinden bu gün elimde araba olarak birkaç tane var.

    Sonra daha büyük boyutlu maketler gelmişti bakkala, adı CONVOY veya KONVOY diye geçiyordu sanıyorum. Bunların içinden birebir arabaların neredeyse aynı tasarımında maketleri çıkıyordu ve daha sert plastik malzemeleri vardı. F1 arabalarıda çıkardı parlak gümüş renginde, o zamanlar bu maketlerle hayranlık duymaya başlamıştım Formula 1 'e . Bunlarında içinden f16 uçakları ile uh1 helikopterleri ve bunların değişik modellerinin çıktığını biliyorum.

    Ayrıca Transformers çok meşhur ve o yıllarda moda iken ilkokul arkadaşlarımda görmüştüm ve gidip bundan 2 tane almıştım hiç unutmam. İçinden o zaman optimus prime çıkmıştı ve kimsede yoktu bu tıra dönüşen maket. Ama maalesef bir arkadaşım oynarken sınıfta birine kaptırmıştı da çok üzülmüştüm. Sonra tekrar tekrar almama rağmen çıkmamıştı bu maketten.

    Ayrıca ismini hatırlayamadığım tv de de filmi olan 2. sınıf bir çizgi filmin robotları çıkmıştı, siyah bir araba vardı ve robota dönüşüyordu bu arabayı çok severdim ben. 10 sene öncesine kadar vardı bir tane elimde ama maalesef kaybettim bunuda. Başkada pek çok statik robotların çıktığı maketler alırdım.


    İnanın o kadar çok severek oynardım ki bunları bu gün halen bakkallara bu maketlerin tekrar geldiğini gördüğüm rüyalar görürüm.

    ŞİMDİ bu maketlerden çevrenizde satıldığını bildiğiniz yer varmı arkadaşlar. Çok çocukça gelmesin size çünkü uzun zamandır içimde kalan bir ukte bu. Mutlaka bulmam lazım, bu nostaljiyi çocuklarım da görmeliler muhakkak. O leblebi ve şeker kokan eski bakkallarda alabildiğimiz bu oyuncakları çocuklarımızda görmeli diye düşünüyorum.

    Bildiğiniz satılan veya bu maketlerden üreten yer varsa lütfen yardımcı olunuz. İçimizde yaşayan Çocukluğumuz hatırına.




    Bu maketlerden bende arıyorum hemde şuanda neden böyle maket satmadıklarını anlamıyorum, şimdi satılan maketler vitrinde süs olarak kalsın diye üretilen türlerden hemde büyük ve gereksiz pahalı. Artı şuan satılan maketler 6yaş grubu için değil resmen büyükler için çok detaylı, oyuncak değil vitrinlik aptalca ya..
    http://www.bimeks.com.tr/kategori.aspx?kid=1293&kategoriadi=maketler&sirala=1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 10 Mart 2010; 20:38:26 >




  • Aşağıdakiler en basitleri.. Helikopter, dönüşen robotlar falan vardı onlardan bir türlü fotoğraf bulamıyorum.
     Maketler , Mazide kalan zeka arttırıcı oyuncaklar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 10 Mart 2010; 20:30:46 >
  • http://www.hobbytime.com.tr/web/yan.asp?ID=25&TID=167&SID=399

    http://www.sahibinden.com/search.php?b[search]=maket_die-cast_model&c=1778

    http://www.revell.com/new.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 10 Mart 2010; 21:14:28 >




  • Artık maalesef yapılmıyorlar. Yumurta içinden çıkan dandik çiçek, böcek gibi oyuncakları saymazsak.

    Olay artık diecast, metal, plastik Statik maket ağırlıklı ve bunlarda eskiden bildiğimiz basit maketler gibi değil malum japon yapıştırıcı olmazsa olmazı bu kitlerin.

    Sadece bilginiz olsun diye yazıyorum yeğenim bana bir tane kit almıştı, Revel'in apache heli'si idi easy kit diye geçiyordu ve o zamanki modellere benziyordu. Bu gün hala masamda bilgisayarımın üstünde duruyor. (kendinden boyalı, yapıştırıcı gerektirmeyen geçmeli)
     Maketler , Mazide kalan zeka arttırıcı oyuncaklar..


    Umarım filo maketlerin ve o eski maketlerin koleksiyonunu saklamış bir arkadaşla karşılaşırız da satın alabiliriz.

    (Neden elimizde kalmamış olabileceği konusunda düşündüm ben ve buldum, annecim bir zamanlar bunların koleksiyonunu bulmuştu evde kanepenin altında ve kızıp paranı niye bu küçük oyuncaklara veriyorsun diyip sobada yakmştı - Tabi sonradan aslında yakmayıp küçük yeğenime verdiğni ve yeğeniminde balkondan aşağı attığnı öğrenmiştim ya neyse)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 24 Mart 2010; 11:28:57 >




  • Umarım bir firma bunları akıl ederde üretmeye başlarlar..
  • Umarım bir firma bunları akıl ederde üretmeye başlarlar..
  • Kesinlikle bekliyoruz...
  • .i. . kullanıcısına yanıt
    O eski transformerslardan bende arıyorum ama yok ,özellikle f16 vardı süperdi ,bende hem optimus hemde bir tır daha vardı nasıl kayboldular bilmiyorum ,geçen senede ferrari vardı donuşen onuda oğlum halletti sağolsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan 31 yaşındayım. İlkokul dönemlerimde vardı bu maketlerden. Dikdörtgen renkli karton kutuları vardı. 7 tanesini birleştirince en büyük robot oluyordu. Ayrıca 7 parçanın her biri de kendi içinde hem bir araç hem de robot olabiliyordu. İçinden şekerli sakız da çıkıyordu. Şimdilerde kızıma sürpriz yumurta alıyorum. Dandik kundik şeyler çıkıyor. Nerde o eski bayramlar... 🙂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında aradığımız şey maketin kendisi değil onun içinden ne çıkacağı heyecanıydı. dinozor kadar adam oldum hala bazen rüyamda bulup aldığımı görürüm. zira şimdi gidip son model telefon da pc de alsak o zevki, neşeyi hissedemiyoruz

    en ucuzu süper maketti 100 liraydı ve en ünlüsü filo maketdi. 2000 lira. bizim zamanımız için büyük paraydı. daha sonra başka markalar da çıktı onların içinden ne çıkacağı görünenler vardı mesela gümüş renkli bir yelkenli vardı o denli güzeldi ki babam benden isteyip vitrine koymuştu. benim en çok bayıldığımda sanırım filo maketten çıkmıştı. beyaz bir savaş uçağı. öyle güzel bir düzeneği vardı ki kanatlarını ileri doğru açı kapayabiliyordun.

    çok çok daha eskiler vardı benim hayal meyal hatırladığım. demek ki 85-90 arası. sarı oşet içinde satılan ıvır zıvırlardı. yok oyuncak süzheç büyüteç filan çıkarrdı elleyerek içinden ne çıkacağını kestirmeye çalışırdık ablamın bir sarı süzgeci vardı da gözüm kalmıştı hep ondan çıksın isterdim.

    bir de nedense kimsenin bahsetmediği oto88 adlı kutusu otobüs şeklinde olan rengarenk bir ürün vardı. hem kutusundan faydalanırdık oynarken böylelikle hem de içinden çıkanlarla. içinden çıkan araba resmi filan koleksiyonumuzda ki ile aynıysa ne hayal kırıklığı yaşardık.

    hala ve hala bakkallara filan girince bir umutla bakarım.

    internette arasıra filo maket diye ararım. geçen sene (2020 senesinde) internette bir açık artırma sitesinde 5 tane satışa konulmuştu ama ben bulduğumda, birkaç saat önce açık artırma bitmişti.birer helikopter, yarış arabası, araba ile motorsiklet ve uçaktan oluşmaktaydı. kutuyu açıp içeriğini resimleyerek satışa koymuşlaroysa ruhuna aykırı,sürprizi bozmuşlardı gerçi zaten bitmemiş olsaydı da o kadar para vermezdim herhalde tanesi 50 lira civarında satılmıştı.

    neden halen satışta yok diyorsunuz da benim cocuğum cok zeki tabletle oynayabiliyor diye övünülen çocukların aslında bunları yutacak kadar salak oldukları gerçeği yüzünden firmalar cesaret edip üretemezler zaten.onun davası ile uğraşmak istemezler. pokemonum deyip uçmaya çalışan velet yüzünden çizgi dizi iptal oldu












     Maketler , Mazide kalan zeka arttırıcı oyuncaklar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterberkant -- 5 Mayıs 2021; 5:15:45 >




  • masterberkant M kullanıcısına yanıt

    Arabanın tekerini takarken o çıkıntı kırılırdı ekseri, ya da parmağa batar gibi olur acıtırdı.

    Filo maket çok pahalı gelirdi alamazdım. Daha dandik ve küçük olanları alırdım. Genelde un gibi dağılan çok kalitesiz sakızlar çıkardı ince kağıt gibi

  • GUERRA kullanıcısına yanıt

    kinder surpriz yumurta ve bu lukstu bizim zaman cocuklari icin tanesi 2000 liraydi dandik maketlerin tanesi ise 100-200 lira arasiydi. aslinda galiba bizim neslimiz icin pahaliydi belki de cunku bizim ailelerimiz de biz de yok nedir bize ogretmisti simdi ki cocuklar bol bol kinder aliyor oysa hatta telefon tabletlere bile yok cevabi ogretilmedi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterberkant -- 22 Mayıs 2022; 19:19:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.