Şimdi Ara

Makatta tenya(kurt) var soruları alayim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
2
Favori
6.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Mordecaí

Kıl kurdu

internetten bi baktım dz tüm belirtileri uyuyor napmalı hocam bilen birine benziyorsunuz siz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer yaptıkları kızda varsa analcı oğlanlara bulaşmıyor mu bu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OutSecT

uyurken ağzımda salya akıntısı oluyor makatta kaşınma oluyor karın gurultusu da oluyor

babalara gelmiş olabilir miyim?

Direk ana 3 belirti.Geçmiş olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kontil diye bir ilaç var onu kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lopster

quote:

uyurken ağzımda salya akıntısı oluyor makatta kaşınma oluyor karın gurultusu da oluyor

napmak gerek hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Agire Jiyan

quote:

Bende de var bu meret.Ne yaptıysam durmadı.Ne bitirir bunları.Sen Yöntem olarak ne kullanıyorsun arkadaşım ?

Televizyonda bi doktor kendinizi aç bırakmalısınız demişti. Bayağı bir aç kalacakmışsınız. Çok az yiyecen günlerce bu hayvanlar açlıktan ölecek. Bunları öldürmek yetmezmiş bi de arı kovası gibi inleri varmış dötünde yiyecek eksikliğinde zayıflayıp düşmesi lazımmış o kovanın. Uğraş babam uğraş yani ...

Çok zayıfım araştırdım 5 6 sene önce. Şimdi tıp nerededir bilemiyorum.

Ölmeyeyim sonra

• Vay arkadas forumun tamami kurtluymusya :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

napmak gerek hocam

Çiğ kabak çekirdeği,sarımsak.Bunlar bitkisel yöntemler

Ama bana kalırsa ilaç takviyesi Lazım.Doktorumla konuşacağım

• quote:

quote:

quote:

quote:

napmak gerek hocam

Çiğ kabak çekirdeği,sarımsak.Bunlar bitkisel yöntemler

Ama bana kalırsa ilaç takviyesi Lazım.Doktorumla konuşacağım

sağolun hocam

• nedeni nedir
  • quote:

quote:

Kıl kurdu

internetten bi baktım dz tüm belirtileri uyuyor napmalı hocam bilen birine benziyorsunuz siz

helmint belirtiler aşağı yukarı birbirine benzer. Enterobius vermicularis ise sabah kalktığınızda anüs bölgesine selofan bant yöntemi uygulanır ve mikroskop altında incelemeye alınır. Yumurtalar görünürse benzimidazol türevi ilaçlarla tedavi yoluna gidilir. Öncelikle kişisel hijyen önemli, elinizi iyi yıkamalısınız temizlik sırasında tuvalet kağıdı kullanmaya özen gösterin. Çarşaflar iyice yıkanmalı halılar silkilmemeli kısacası yumartaların bulaşmaması için ev haliyle bir temizlik yoluna gidilir ve tedavi 2-3 hafta sonra tekrar edilir.

Kaynağı belli olmayan sular içmeyin, çiğ olarak tükettiğiniz sebze - meyveleri iyi yıkayın dışarıdan yememeye özen gösterin, eti iyi pişmiş olarak tüketin çiğ et tüketmeyin asla. Türkiye'deki koyunların %10undan fazlası toxoplasma gondii ile enfekte. Yine aynı şekilde sığır etlerinde taenia saginata, karaciğerlerde fasciola hepatica-gigantica, dicrocoelium dendriticum olabilir. Güvenmediğiniz kokoreçleri asla yemeyin. Parazitlerin büyük kısmı bağırsaklarda yaşar.

Ayrıca parazit diye küçümsemeyin asla muhakkak tedavi yoluna gidin. Taenia solium larvaları beyin, göz gibi organlara göç edip hayati tehlike oluşturabilir. Echinococcustan hiç bahsetmiyorum çok tehlikelidir. Kist hidatik yapar. Tedavisi cerrahi yada uzun süreçli ilaçlardır. Tehlikelidir.

YEDİĞİNİZE İÇTİĞİNİZE DİKKAT EDİN, HİJYENİ ELDEN BIRAKMAYIN. Doktora gidin ayrıca

@_Emir parazitin türüne göre değişmekle beraber bulaşır. O uç bir örnek hiç gerek yok adam elini iyi yıkamamış senin salatana ekmeğine dokunduysa sen yediysen yine bulaşır. Oraya gelene kadar çok yol var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mordecaí -- 21 Ocak 2015; 2:49:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: olumsuz adam

quote:

Orijinalden alıntı: Vıraklamayan Kurbağa

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Vıraklamayan Kurbağa

quote:

Bende de var bu meret.Ne yaptıysam durmadı.Ne bitirir bunları.Sen Yöntem olarak ne kullanıyorsun arkadaşım ?

Valla hocam benim kucukken vardı bi hap kullandım ishal oldum düştüler kabak çekirdeği sarımsak felan diyorlar ama en kesin çözüm ishal olmak bence...

Midende kronik bi ağrı falan var mı peki.Tuvalete bi girdimmi 20 dakika çıkamıyorum

Yok ya domuz etinden değil tırnak yememden oldu yine karin agrim yok fakat kilo alamıyorum ve büyük abdestten sonra onlar kaşıntı yapmayınca bi tuhaf oluyor kusasim geliyor bi boşluk oluyor yani Anlatamadım şimdi

bendede kıl kurdu vardı nasıl oldu anlamadım geçti 1 sene sonra ama o kurtlara ne yaptığımı anlatmıyım şimdi bütün forumun midesi bulanır

Anlat hocam.

• Mordecaí kullanıcısına yanıt
    Evdeki arkadaşları gaita testi yaptıracaksınız diye yolladaım sadece kan almışlar yollamışlar artık gaita testi yapılmıyor mu ? Arkadaşa protein kaçağı var demiş doktor bunun prazitle alakası var mı ? varsa uzak duralım ayrıca bilgilencirici mesajlar için teşekkürler.
  • quote:

quote:

quote:

Kıl kurdu

helmint belirtiler aşağı yukarı birbirine benzer. Enterobius vermicularis ise sabah kalktığınızda anüs bölgesine selofan bant yöntemi uygulanır ve mikroskop altında incelemeye alınır. Yumurtalar görünürse benzimidazol türevi ilaçlarla tedavi yoluna gidilir. Öncelikle kişisel hijyen önemli, elinizi iyi yıkamalısınız temizlik sırasında tuvalet kağıdı kullanmaya özen gösterin. Çarşaflar iyice yıkanmalı halılar silkilmemeli kısacası yumartaların bulaşmaması için ev haliyle bir temizlik yoluna gidilir ve tedavi 2-3 hafta sonra tekrar edilir.

Kaynağı belli olmayan sular içmeyin, çiğ olarak tükettiğiniz sebze - meyveleri iyi yıkayın dışarıdan yememeye özen gösterin, eti iyi pişmiş olarak tüketin çiğ et tüketmeyin asla. Türkiye'deki koyunların %10undan fazlası toxoplasma gondii ile enfekte. Yine aynı şekilde sığır etlerinde taenia saginata, karaciğerlerde fasciola hepatica-gigantica, dicrocoelium dendriticum olabilir. Güvenmediğiniz kokoreçleri asla yemeyin. Parazitlerin büyük kısmı bağırsaklarda yaşar.

Ayrıca parazit diye küçümsemeyin asla muhakkak tedavi yoluna gidin. Taenia solium larvaları beyin, göz gibi organlara göç edip hayati tehlike oluşturabilir. Echinococcustan hiç bahsetmiyorum çok tehlikelidir. Kist hidatik yapar. Tedavisi cerrahi yada uzun süreçli ilaçlardır. Tehlikelidir.

YEDİĞİNİZE İÇTİĞİNİZE DİKKAT EDİN, HİJYENİ ELDEN BIRAKMAYIN. Doktora gidin ayrıca

@_Emir parazitin türüne göre değişmekle beraber bulaşır. O uç bir örnek hiç gerek yok adam elini iyi yıkamamış senin salatana ekmeğine dokunduysa sen yediysen yine bulaşır. Oraya gelene kadar çok yol var

sağolubmn hocsm
    dediklerinizin de hepsini yaparım kim bilir nerden geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: dağınık

Evdeki arkadaşları gaita testi yaptıracaksınız diye yolladaım sadece kan almışlar yollamışlar artık gaita testi yapılmıyor mu ? Arkadaşa protein kaçağı var demiş doktor bunun prazitle alakası var mı ? varsa uzak duralım ayrıca bilgilencirici mesajlar için teşekkürler.

Yapılıyor hocam yapılmaz olur mu, özellikle gıda sektöründe çalışacak olan kişilerden gaita testi isteniyor. Uğraşmamış olabilirler. Çoğu parazit kesin olmamakla birlikte kanda eozinofiliye sebep olur ( eozinofiller parazitlerle ve alerjenlerle savaşırlar, parazit durumunda kanda değerleri yükselir ) sadece protein kaçağı yönünden bakmamak lazım bu parazitler genel olarak bağırsaklara hasar verdikleri için ayrıca besinlerimizden yararlandıkları için zayıflık tablosuyla ortaya çıkarlar. Yine bazı parazitler örneğin diphyllobothrium latum ( ki kendisi bilinen en büyük memeli paraziti olup 20m boya :D ulaşabilir, iyi pişmemiş balık etlerinden ve crustacea cinsi deniz canlılarının yanlışlıkla yenmesiyle geçer ) b12 vitamin eksikliğine yol açar. Şu belirti var hastadır demek çok doğru değil. Çoğunlukla belirti vermez çünkü aldığımız larva-yumurta miktarı çok çok az bizi öldürecek kadar değil de bizden faydalanacak kadar demek doğru olur. Soruna gelirsek uzak durmana gerek yoktur herhalde zaten hepimiz dışarıdan marul yeşillik mecbur yiyoruz ne kadar sağlıklı bilemiyoruz. Şans işi hocam bu şeyler. Binde bir olur o da seni bulur hesabı.

Önemli değil bilgilerim tazeyken cevaplayayım kendime saklıcak halim yok :)

• Yere düşen kurtları napıyorsun
  • BaYoFFHeLL kullanıcısına yanıt
    makata geri koyuyuyom kanka yaşadığı yeri unutmasın
  • çözüm buldun mu:)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.