Şimdi Ara

makarnaya neden tuz konurki

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
6.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • makarna suyuna tuz koyup daha sonra içine makarna atıyorlar
    iyi ama tuz neden konurki.zaten daha sonra üstüne salçalı sos gezdiriyoruz tereyağı gezdiriyoruz baharat atıyoruz
    bunlar tuzun tadını kapatır ayrı bir tad kadar,o zaman neden boşuna tuz atarlar

     makarnaya neden tuz konurki


     makarnaya neden tuz konurki


     makarnaya neden tuz konurki


     makarnaya neden tuz konurki


     makarnaya neden tuz konurki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 24 Mayıs 2012; 3:49:27 >



    _____________________________




  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Makarnaya Neden Tuz Konur?

    Makarnaya tuz eklemek, yemek pişirme işleminin ayrılmaz bir parçasıdır ve çeşitli faydalar sağlar.

    • Lezzeti Artırır: Tuz, makarnaların lezzetini önemli ölçüde artırarak yemeğe zenginlik ve derinlik katar.

    • Nişastayı Çözer: Tuz, suyunu daha hızlı emmesine yardımcı olarak makarnaların nişastasını çözmeye yardımcı olur. Bu, daha eşit ve lezzetli bir dokuya yol açar.

    • Suyun Kaynama Noktasını Artırır: Tuzlu su, tuzsuz suya göre daha yüksek bir kaynama noktasına sahiptir. Bu, makarnaların daha hızlı ve eşit şekilde pişmesini sağlar.

    Makarnaya Ne Kadar Tuz Atılır?

    Makarnaya ne kadar tuz ekleneceği, kişisel tercihlere ve makarna miktarına bağlıdır. Genel bir kural olarak, 4 litre su için yaklaşık 1 yemek kaşığı tuz önerilir.

    Makarnaya Tuz Ne Zaman Atılır?

    Makarnayı tuzlu suya eklemeden önce suyun kaynatılması önemlidir. Bu, tuzun eşit şekilde dağılmasını ve makarnaların eşit şekilde pişmesini sağlar.

    Tuz, makarna pişirme işlemini iyileştirmeye yardımcı olan ve lezzeti artıran önemli bir bileşendir. Doğru miktarda tuz kullanarak makarnalarının tadını çıkarabilir ve en iyi şekilde pişirebilirsin.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Canım çekti
    _____________________________
    A simple idea that will change everything
  • Şimdi yemeğimi yedim canım çekmiyor
    _____________________________
    Ben Cliperinesk :) O şuan 15 gün banlı bunla giriyorum
  • evdede tereyağı salça baharat var şu an kaynatıyorum ama tuz katmadım o an aklıma geldi tuz neden konur diye
    az sonra içine salça atıcam ve baharat atıp en son 1 bardak dolusu tereyağı gezdiricem
    _____________________________
  • 1)Tuz yemekle birlikte pişer sonradan atılmasıyla tuz eşit olarak dağılmayacaktır.
    2)Tuz suyun kaynama sıcaklığını yükseltir yani örneğin saf su 100 derecede kaynıyorsa tuzlu su 105 derecede kaynayacaktır ve makarna daha çabuk pişecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilim Hayvanı -- 24 Mayıs 2012; 3:53:13 >
    _____________________________
  • Ben sossuz yiyorum sanane ? Şuna bile sinirlendim ya gece gece
    _____________________________
    αηєѕтнєѕια| คՈ૯ς੮Һ૯ς?ค | α?eѕтнeѕια | ⓐⓝⓔⓢⓣⓗⓔⓢⓘⓐ | ΛИ?S?H?SIΛ | a?εşt?εşïa | α?ҽ?lԋҽ?ια


    &gt;&gt; - Anesthesia` - &lt;&lt;
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bilim Hayvanı

    1)Tuz yemekle birlikte pişer sonradan atılmasıyla tuz eşit olarak dağılmayacaktır.
    2)Tuz suyun kaynama sıcaklığını yükseltir yani örneğin saf su 100 derecede kaynıyorsa tuzlu su 105 derecede kaynayacaktır ve makarna daha çabuk pişecektir.

    Yanlışın var...Doğrusu paketin arkasında öyle tarif ettiğindendir...
    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SOYA SOSU BOZULUR MU?
    8 yıl önce açıldı
    Üreticiden SAF VE KATKISIZ BAL
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Canım çekti allahsız! Zaten hemoroid olmuşum canımla ugrasıyorum
    Yalnız olmak çok zor
    _____________________________
  • Makarnamı Biraz önce tavuk yedim canımın çekmesini bırak gözüm bile kaymadı.
    _____________________________
  • Bende bu akşam yapmıştım makarna :)

    Tereyağında, rendelenmiş domatesler pişerken içine bir kaç diş dilimlenmiş sarımsak eklenir ve sos piştikten sonra biraz kuru nane atılır ve makarna üzerine dökülerek servis edilir.

    Kendi uydurduğum pratik bir sostur :)
    _____________________________
  • anladım
    _____________________________
  • yedigim yemege tuz koymam ama deniz tuzu katilmis icinde kaliteli deniz mahsulleri bulunan guzel bir makarnanin yeri ayridir yaninda sampanyada varsa hele..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • ogrenci evindeyken kendimi bayagi gelistirmistim makarna isinde, su kaynadiktan sonra az az tuz ekleyerek kontrolly olarak sicaklik yukseltiyordum makarnalar kisa surede sismeden pissin diye. Ayrica kaynama suyuna sogan ve havuc tum olarak atiyordum hafif guzel bir tat verir ama cok hassas degilseniz damakta almazsiniz o tadi. Zaten sigara iciyorsan tuzdan baska birseyin tadini almazsin orasida ayri konu. Ayrica ma makarnayi soguk suya tutmayin ve sos a azicik kendi suyundan ekleyin... Bu kadar yeter soslarimi soylemem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • düdüklü tencere olayı gibi. daha yüksek sıcaklıkta daha hızlı daha iyi pişiyor.
    _____________________________
    Armsan A612 W 66cm

    MONSTER® Q61MS-17624 , 19 Kasım 2012 Sipariş, 23 Mart 2013 teslim.
    CPU: Intel® Core™ i7-3610QM ||GPU:NVIDIA GeForce GTX 675MX 2GB GDDR5 256-Bit DirectX 11.1 ||
    RAM: 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz SODIMM Kingston||SSD:128 GB Corsair Force GS SSD || HDD: 750GB Seagate® 3GB/sn 7200RPM 16MB ||
    DISPLAY: 17.3" Full HD (1920x1080) Mat LED Ekran
  • tuzsuz makarna yapmayı dene birde.
    igrenç oluyor tadı
    _____________________________
  • makarnanın bibirine yapışmasını önler diye biliyorum...
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anesthesia`

    Ben sossuz yiyorum sanane ? Şuna bile sinirlendim ya gece gece

    _____________________________
    ''Eğer hayallerin seni korkutmuyorsa yeterince büyük değillerdir.''
  • cinli bir arkadasim aksam yemegine davet etmisti spagetti + 3 farkli sos yapmisti makarnaya tuz koymamisti soslarda var diye. tuzsuz hic guzel olmuyor soslarda tuz olsa bile
    _____________________________
  • tuz suyun kaynamasını yavaşlatır.
    _____________________________
  • kaynama süresini geçersek tad olarak bir anlamı yok yani üstüne sos dökünce tuz tadı kalkıyor
    _____________________________
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.