Şimdi Ara

makarna nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evde tek başımayım makarna yapacağım nasıl yapılır? Bildiğime göre suda haşlıyoruz pişince suyu süzdürüp içine yağ atıp karıştırıyoruz? doğru mu? ne kadar yağ koynalıyım doğruysa bu tarif



  • Su baloncuk çıkarınca makarnayı atıcaksın,kıvama geldiğinde alıp süzüyosun makarnayı.
    Tencereye biraz yağ ekliyosun birazda salça 1-2 dakika karıştırıyorsun sonra makarnayıda dahil edip iyice karıştırıyosun al sana salçalı makarna.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kvarforth

    Su baloncuk çıkarınca makarnayı atıcaksın,kıvama geldiğinde alıp süzüyosun makarnayı.
    Tencereye biraz yağ ekliyosun birazda salça 1-2 dakika karıştırıyorsun sonra makarnayıda dahil edip iyice karıştırıyosun al sana salçalı makarna.

    Tamam yapıyorum makarna kaç dk pişmeli?
  • Suya tuz eklemeyi unutma arada karistir makarnayi biraz zeytinyagi yapismayi da onler.
    Sertligine gore pisip pismedigini anlarsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haykıran Bıngıldak -- 6 Nisan 2013; 14:28:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karıştırmayı unutma,pişince suya koyup fazla bekletme.


    Vee en önemlisi benim ilk pişirirken yaptığım hata olan tuz koyma olayını sakın unutma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: peote

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kvarforth

    Su baloncuk çıkarınca makarnayı atıcaksın,kıvama geldiğinde alıp süzüyosun makarnayı.
    Tencereye biraz yağ ekliyosun birazda salça 1-2 dakika karıştırıyorsun sonra makarnayıda dahil edip iyice karıştırıyosun al sana salçalı makarna.

    Tamam yapıyorum makarna kaç dk pişmeli?

    Kontrol et işte kimisi biraz çiğ sever kimisi hamur gibi zevkine kalmış çiğneyebilecek kıvama geldiğinde al makarnayı sudan.
  • Yapmaya başladım 3.5 litre suda yapıyorum ne kadar makarna koymalıyım sadece kendim için :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tencerenin büyüklüğüne göre yarısına kadar su doldur. Su fokurdayıp kaynayana kadar suyu ısıt. Su kaynadıktan sonra 1-2 tatlı kaşığı kadar tuz ve biraz sıvı yağ ekle. Daha sonra makarna paketini suya boşalt. Makarnanın türüne göre pişme süresi değişir. Paketin üzerinde genellikle yazar. Ortalama 7-10 dk gibi bir süre kaynat. Ara ara karıştır ki birbirine yapışmasın. Daha sonra makarnayı süz. Sos istersen tencerenin içerisine sosunu hazırla ve üzerine makarnayı ekleyip karıştır. Sonrası servis.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnussen -- 6 Nisan 2013; 14:44:34 >
  • Bitince ss leri foruma atacağım.
  • çubuk makarna ise 4 te birini koy
    sos için:
    tavaya yağ koy biraz salça koy. biraz karıştır kısık ateşte. karabiber pul birer kekik ne varsa koy sonra yarım bardak su dok. altını aç kaynasin. suyunu çekince biraz makarna ile karıştır. peynir de koyabilirsin su koyduktan sonra sucuk salamda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok yok sen çok yanlış anlamışsın. önce tavada pebleştirip sonra fırında kızartıp ardından tencerede bol su ile kaynatıyorsun. afit olsun.
  • makarna ustaları konuşmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suyun kaynaması uzun sürüyor kettle da kaynatmanı tavsiye ederim
  • Makarna yapmayi bile mi bilmiyorsunuz ?

    Suyu kaynatirsin icine yag ve tuz koyarsin makarnalari ekleyip karistirirsin sonra da pismeye birakirsin. Bu kadar basit.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 6 Nisan 2013; 15:03:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suyun içine yağ mı konuluyormuş
  • Bak öncelikle suyu koy tencereye, 4'te 3'ü kadar su doldur tencereyi. Kaynadıktan sonra tuz at suya, sonra makarnaları at içine. 10-11 dakika kadar pişsinler makarnalar. Kapağını açık tut taşar su. Daha sonra süzgece dök tencereyi. Ilık suyla makarnaları yıka. Süzülen makarnayı, biraz tuz ve yağ ile tencerede ısıt. Biraz karıştır güzelce. Tamamdır. Hazır makarna.
  • işi bilmeyenler için yapıştırmamak adına yağ koyarlar bunca senelik öğrenciyim suya 1 kere bile yağ koymadım.

    suyu kaynat içine tuz at küpürene kadar kaynasın, sonra makarnaları ortadan kır veya kırma içine at, kaşık yardımı bile hafif çe karıştır, karıştırmassan birbirine yapışırlar. yaklaşım 5-10 dk civarı makarnalar hepten yumusayınca, tadına bak yeterince yumusamıslarsa süz. sonra sade, salçalı keikli nasıl istiyorsan öyle yap.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Robert Knepper

    suyun içine yağ mı konuluyormuş

    Piserken yapismasin diye koyulur cok az bir miktar zeytinyagi koyarim ben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kettle yokmu hocam
  • Yaban ördeğinin tüyleri yolunur, içi temizlenir, tütsülendikten sonra iyice yıkanır. Bir tavaya tereyağının yansıyle 1/2 bardak zeytinyağı konur. Bu tavada ördeğin her yanı iyice kızartılır. Ördek iyice kızardıktan sonra içi, dışı tuzlanır. Yüreği, ciğerleri ve katısı da kızartılır. Sonra ördekle içindekiler pyrex bir kaba konur, içinde kızartıldığı yağ üzerine dökülür. Kap orta ısılı bir fırına konur ve ördek salçasıyle ıslatılarak pişirilir. Portakalların kabukları beyazları kalmıyacak biçimde soyulur ve ince şeritlere doğranır ve kaynar suya atılarak bir süre haşlanır.
    Beri yanda alüminyum bir tavaya toz şekeriyle bir çorba kaşığı su konur ve tava orta ısılı bir ateşe oturtulur. Tahta bir kaşıkla karıştırarak şeker akideleştirilir. Sonra buna 1/4 bardak sirke katılır. Kavrulmuş şekerle sirke karıştırılırken buna bir limonla iki portakalın suyu katılır. Karışım yarıya ininceye kadar kaynatılır. Bir başka kapta 1 çorba kaşığı unla bir kaşık yağ karıştırılarak renk değiştirinceye kadar kavrulur. Sonra buna sıcak tavuk suyu katılır. Salça karıştırılır ve koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Bu salça koyulaşınca portakallı öbür salçayla bir kaba boşaltılır ve birlikte on dakika hafif ateşte tutulur. Salçayı ateşten indirmeden önce 1 çorba kaşığı nişasta ve haşlanmış portakal kabukları katılır.
    Yaban ördeği pişince fırından çıkarılır ve sıcak yerde tutulan bir servis tabağına yerleştirilir. Pyrex'deki salça soğutulur. Üzerindeki yağ tabakası soğuyunca delikli pay kaşığıyle alınır ve atılır. Kalan salça süzgeçten geçirilip ördek pişerken hazırlanmış olan salçaya katılır. Böylece bir araya toplanmış olan üç ayrı salça birlikte iki dakika kaynatılır. İçlerindeki portakal kabukları çıkarılır ve bunlarla ördeğin üstü süslenir. Salça da salça kâsesine boşaltıldıktan sonra salça kâsesiyle servis tabağı sofraya çıkarılır.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.