Şimdi Ara

Makale Yazmak Ne İşime Yarar ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar işletme yüksek lisans yapıyorum Endüstri 4.0 ders hocam istersen beraber makale yazabiliriz dedi makale yazmak tam olarak ne işime yarar 10 tane makale yazsam dergipark ta felan yayınlansa ne olacak ?



  • Menfaat gözetmeyecek şekilde bakarsan çalışmanı yayınlamak bilim dünyasına bir katkıdır. Sonra insanlar senin çalışmanı okur, faydalanır, yeni yayınlar yaparlar. Böylece senin çalışman atıf almış olur. Ne kadar çok atıf, o kadar prestij demektir.
    Olaya kişisel fayda gözüyle bakacak olursak yayın yapmak akademisyenler için bir görev ve sorumluluktur. Örneğin bir yüksek lisans programından mezun olmak için en az 1 bildiri yayınlaman beklenir. Doktorada bu en az 1 SCI indeksli makaledir. Doktor öğretim üyesi kadrosunda çalışmak ve sözleşmeni yenilemek için düzenli olarak yayın yapmak zorundasındır. Doçent ve Prof olmak için de yine belli sayı ve nitelikte yayın yapmak bir ön şarttır.
  • kirmik K kullanıcısına yanıt
    Kulağa çok zevkli bir iş gibi geliyor ama işin içinde olmak çok zordur muhtemelen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kirmik K kullanıcısına yanıt
    saçmalamışsınız ya da konu hakkında yeterince bilginiz yok. ben konu hakkında referans olmuş akademisyenler varken tutup bir işletme öğrencisinin yazdığı makaleden neden alıntı yapayım? kim *ikler yalova kaymakamını..

    Akademisyen olmayacaksanız, makale üzerinden akademik kariyer düşünmüyorsanız hiç girmeyin. İş hayatı için de hiçbir artısı yoktur, zira gideceğiniz iş görüşmelerinde bunu belirtirseniz adına yönetici diyen adamların ve sığ ik'cıların size soracağı soru direkt şudur; "neden üniversitede kalmadınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 24 Haziran 2020; 23:19:36 >
  • JaCKiE_BrOwN kullanıcısına yanıt
    Ya bu forumda niye bu kadar özgüveni yüksek, başkalarını aşağılamayı hedefleyen yaratık var? Size özel hayatınızda ne yapıyorlar da bu kadar saldırgan olabiliyorsunuz?
    Makale yazmak ne işe yarar yazmış, ben de makalenin niye yazıldığını anlattım. Yazı genelgeçer bilgi içeriyor. Hiç de saçmalamadım. Makale yazmak tam da bu işe yarar. Ben bilemem yazacağı makale iyi mi kötü mü özgün mü değil mi? Adam akademisyen olacak mı, olmayacak mı?
    Bi meramınızı da hakaret etmeden anlatın.
  • kirmik K kullanıcısına yanıt
    ben size hakaret etmedim ama siz bana "yaratık" diyerek hakaret ediyorsunuz. hayrola arkadaşın avukatı falan mısınız? ayrıca işsizken iyi geldi bu, tazminat için mahkemede görüşürüz. yorumu silme caps aldım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 25 Haziran 2020; 12:28:16 >
  • JaCKiE_BrOwN kullanıcısına yanıt
    Yaratık hakaret değildir, emsal davası da vardır:https://t24.com.tr/haber/mahkeme-yaratik-demek-hakaret-degil-cumhurbaskani-kaba-elestirilere-karsi-hosgorulu-olmali,317154

    Sanırım insanları kışkırtıp kendinize hakaret ettirmeye çalışarak tazminat koparmaya çalışıyorsunuz.
  • Cumhurbaşkanı bulunduğu konum itibariyle hoşgörülü ve halkı kucaklayan bir tutum sergilemesi gerektiği göz önüne alınarak bu karar verilmiştir. Bu karar benim sana açacağım davaya emsal teşkil etmez. Benim konumum farklı. Sana hoşgörü göstermek, kucak açmak gibi ahlaki sorumluluğum yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tövbe yarabbi çattık!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JaCKiE_BrOwN kullanıcısına yanıt
    Hocam sıkıntınız ne anlayamadım. Niye durduk yere bilgi aşılamaya çalışan birisine bu kadar agresif davranıyorsunuz ki? Sadece niyesini söyleyin, tıp susacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • physFx kullanıcısına yanıt
    Sadece gereksiz bir özgüven aşılayıp arkadaşı zaman kaybedeceği bir uğraş içine sokmaması gerekir. Evet, güzel bilgilendirmiş ama eksik bilgilendirmiş. Konunun o yönünü de ele alması gerekirdi, almayınca ben de konu hakkında tecrübeli olduğum için şahsi kanaatimi yazdım. Akademi camiasında hiçbir akademisyen yeni mezun bir yüksek lisans öğrencisinin çalışmasını tutup çalışmasına koymaz. Bilimsel çalışmalarda geçerlilik ve güvenirlilik şarttır. Bunları da anlatması lazım.

    Ben arkadaşa özelden ulaştım, "yaratık" kelimesi için özür dile dedim, dilemedi. Konu yarın hukuki boyut kazanacak, o yüzden yorum yapmam doğru değil bu dakikadan sonra. teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 26 Haziran 2020; 0:5:42 >
  • JaCKiE_BrOwN kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Konu hakkında pek bir bilgim olmadığı için yorum yapamayacağım ama bence göz korkutmasından iyi yani. Ne biliyim yanlış anlamayın ama akademisyenlik anlamında benim bakış açımı iyi yönde etkiledi. Kendi yorumum bu. Fakat dediğiniz gibi kendi tecrübelerinizle paralel olarak yaptığınız çıkarına saygı duyuyorum. İyi akşamlar hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.