Şimdi Ara

Mahkemede şahitliğe yazıldım fakat gitmek istemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yakın bir zamanda annem ve babamın boşanma konusunda bir mahkemesi var.Babam beni telefon ile arayıp bir konu hakkında şahitlik yapmamı istedi.Ben ilk önce tarafsız kalmak istiyorum desem de en sonunda cep telefon konuşmasıyla kabul ettim ve beni şahitlik olarak yazdırdı.
    Bugün eve geldim ve durumu çekinerek anneme anlattım.Annem çok sinirlendi ve "Eğer şahitlik yaparsan beni unut" dedi.Hani caydırmak için derler fakat bu öyle değildi.Ağlayarak dedi ve ciddiyetinde farkındayım.

Şuan "tarafsız" olmaya karar verdim. Yukarı tükürsem bıyık, aşağı tükürsem sakal misali.Şimdi birkaç sorunum var lütfen bilgili olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

1- Şahitliği geri aldırma şansım var mı ve nasıl aldırırım?
    2- Şahitliğe yazıldığım için gitmek zorundayım aksi halde polis ve jandarma yoluyla gideceğim.Peki gitmeme şansım var mı ve neler yapılabilir?

EDİT: Durumu biraz daha açayım.Yaş 22. Bu haklıdır veya şu haksızdır diyemem.Herkes kendi tarafinda haklı.Çok karışık bir durum.Bu yüzden sadece nasıl şahitlikten çekileceğimi bildirirseniz sevinirim dostlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Celal Şengör -- 2 Haziran 2016; 19:17:22 >

• Yakın derecede hısmın olduğu için tanıklıktan çekilebilirsin, çekilirsen de zorla götürme durumu olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Every thought derives from a thwarted sensation
  • quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

Yakın derecede hısmın olduğu için tanıklıktan çekilebilirsin, çekilirsen de zorla götürme durumu olmaz.

Anladım hocam, peki bunun nasıl olacağı hakkında bir fikriniz var mı?

So, so you think you can tell Heaven from Hell,
    blue skies from pain.

And did they get you to trade your heroes for ghosts?
    We're just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year.
  • Ayrintili yaz da bizde ona gore yorum yapalim. Annen babana bir kötülük ettiyse babanda bu yuzden sahitlik yapmani istiyorsa yapmalisin

Orijinalden alıntı: Körfezli89

quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

Yakın derecede hısmın olduğu için tanıklıktan çekilebilirsin, çekilirsen de zorla götürme durumu olmaz.

Anladım hocam, peki bunun nasıl olacağı hakkında bir fikriniz var mı?

Açıkçası bir bilgim yoktu fakat şimdi baktım da HMK Madde 252-253 arasına göre hareket etmelisiniz, yani mahkeme sırasında sözlü ya da gerekçenizi de yazdığınız bir dilekçe ile çekilebilirsiniz.

• Aile bireyleri taraf olduğu için mahkemeye giderek veya öncesinde vereceğin bir dilekçeyle çekinebilirsin.Aile bireylerinin evlenmelerinden kaynaklanan uyuşmazlıklarda çekinme yasağı var.Boşanmanın bu kapsamda olması konusunda emin değilim ama değil gibi gözüküyor bana.

Teşekkür ederim hocam
  • Kesinlikle çekil kimin tarafında şahitlik yaparsan yani eğer babanın tarafından şahitlik yaparsan annen zor durumda kalır annen için şahit olursan ki insanların çoğu bu yola gider sen tam tersi neyse bu sefer baban zorda kalır afedersin ama baban sığırlık yapmış gel şahit ol diye kimbilir daha neler anlattı sen çocukları olduğun için tarafsız kalmalısın ileride çok büyük vicdan azabı yaşarsın şahit olursan arkadaşlar gerekli bilgileri vermiş zaten nasıl iptal edeceğini, kimse sana niye şahitlikten vazgeçtin yada neden şahit olmadın diyemez sen çocuklarısın çünkü bitti.

Orijinalden alıntı: Volkan1x

Kesinlikle çekil kimin tarafında şahitlik yaparsan yani eğer babanın tarafından şahitlik yaparsan annen zor durumda kalır annen için şahit olursan ki insanların çoğu bu yola gider sen tam tersi neyse bu sefer baban zorda kalır afedersin ama baban sığırlık yapmış gel şahit ol diye kimbilir daha neler anlattı sen çocukları olduğun için tarafsız kalmalısın ileride çok büyük vicdan azabı yaşarsın şahit olursan arkadaşlar gerekli bilgileri vermiş zaten nasıl iptal edeceğini, kimse sana niye şahitlikten vazgeçtin yada neden şahit olmadın diyemez sen çocuklarısın çünkü bitti.

Evet hocam bende öyle düşünüyorum, sağolun..

• mahkemeye dilekçe sunarak şahitlikten çekilmek istediğini söyleyebilirsin. mevcut süren mahkememizde böyle çekilen bir arkadaş oldu. aksi taktirde hakkında izhar çıkar ve polis zoruyla mahkemeye çıkartılırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 2 Haziran 2016; 22:07:58 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CurryStephen -- 3 Haziran 2016; 9:09:21 >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.