Şimdi Ara

Mahalle Maçları Geyikleri&Diyalogları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet...mahalle maçlarında kurduğumuz saçma geyikleri yazın..
    mesela:elden gol olmaz...
    el var varmı?
    topu üç kere sektirip "açık lan"
    faul kullanırken 3 adım sayıp oaya baraj kurmakvs vs...
    sizde ekleyin...

• KALEYİ AÇ
  • ATAN ALIR SIPOR: Mahalle maçları genellikle caddelerde yahut bahçelerde yapıldığı için topun kaçma olasılığı olan çok yer vardır. Top bir yere kaçtığında topu kaçıran takımın karşısındaki takım hemen, "Atan alır sıpor." der. Top onların sahasında auta çıkmış olduğu halde karşı takım topu almak zorunda kalır. Hemen akabinde aralarından en sempatik olanı, "Olm atam öldü topu alamaz." esprisini patlatır. Herkes deli gibi güler. Topun alınmasıyla oyun yeniden başlar.

ELİN AVANTAJI OLMAZ: Takımlardan biri ataktadır. Defans oyuncusu topu elle keser fakat pozisyon devam eder ve gol olur. Golü yiyen takım el var diye mızırdar. Karşı takım, "Avantaj olm." der. Hemen akabinde kaleci "Ulan elin avantajı olmaz." diye haykırır. Bir yere varılamaz. Kısır döngüdür.

ADAMIN GOL DİYO: Gol atılır fakat yiyen takım saymaz. Hep bir ağızdan "Direk ulan." diye anırmaktadırlar. Fakat içlerinden biri, "Gol abi." der. Karşı takımdan bunu duyan biri direk atlar ve, "Ulan adamın gol diyo." diye serzenişte bulunur. Gol sayılır, adam dövülür. (not: benim de en çok kullandığım replikti vakti zamanında...)

ABANMA YOK: Genelde küçük çocuklar arasında yaygındır. Kaleciler abanma yok derler. Aralarından yaşça büyük olanı "Lan karı mısınız." dese de abanma olmaz.

TEKNİK: Penaltı vuruşlarında en bıçkın forvet oyuncusu sahne alacağından kalecinin gözü korkar. hemen içi rahatlatılır: "korkma olm, teknik vurcam".

GÖNÜL ALMA: Büyüklerle küçüklerin ortak oynadığı maçta büyüklerden biri gaza gelip küçük bir çocuğa sert girince direk penaltı olur. Nerede olursa olsun. Küçük çocuk sevilen bi simadır ve faulu yapan abidir. Penaltı kullanılır, genelde gol olmaz çünkü kalede bir ayı vardır ve penaltıyı atan küçük çocuktur.

KALECI DEĞİŞTİN 2 PENALTI: Herhangi bir penaltı pozisyonunda kaleye hemen forvetin etkili silahlarından biri geçmek ister çünkü o her mevkide iyidir. Buna karşılık karşı takıma teselli olarak ekstra bir penaltı verilir. 1+1=2.

3 KERE SEKTİRME: Kaleci degaj kullanırken eğer yanında bir rakip forvet varsa topu 3 kere sektirir ve, "Açılsana ulan üç kere sektirdim işte." der, rakip açılır.

Bazen top insanın pek münasip olmayan bi tarafına gelir, herkesin reaksiyonu aynıdır: "İşe işe!." Uygun araziye çiş edildikten sonra maça devam edilir.

Mahalle maçlarında her zaman saçı ince telli ve uzun olan kişiler vardır. Bunlar geriden topu alıp bütün güçleriyle ileri koşarken kafalarını ileri doğru atarlar. Amaç gol atmak ya da rakibi çalımlamak değil, saçların rüzgarda ahenkle dans etmesini sağlamaktır. Bu kişiler büyüyünce Fenerbahçeli İlker gibi olurlar.

ATAN GALİP : Maç çok çekişmeli devam ettiği için sürekli uzatılır ve sonunda hava kararmaya başlar. İşte bu noktada annesinden dayak yemekten korkan bir kısım çocuklar pürüz çıkarıp ben eve gidiyom artık, annem merak eder diyince maçı o şekilde bırakmak istemeyen diğer çocuklar hemen ATAN GALİP kuralını uygulamaya koyarlar. İlk golü atan maçı kazanmış sayılır. NOT: Bu uygulama yıllar sonra UEFA tarafından da pek beğenilerek GOLDEN GOAL adı altında avrupa kupaları finallerinde de uygulamaya koyulmuştur. Darısı diğer kuralların başına.

"Capon" kale unutulur mu? Top bayaa uzaa gider sonrada biri durun getiriyim der, herkes bekler. Soora uyanık eleman birinin kalesinin tersten içinden geçer ve hop! bir topuk darbesi ve gol! Genellikle sevilen birine yapıldığında sayılmaz, gıcık gidilen birine yapıldığına sırıtarak onaylanır.

KALECİ DÜZENİ:
    Mahalle maclarinda rastlanan pekcok tatsiz durumdan sadece biridir kalecisizlik. Herkes kendisini ispatlamak ve golleri yagmur edip yagdirmak İstediginden kimse kaleye gecmeyecektir. Adil duzen ilk "kalede son" diye bagirani kayirmaktadir. Hemen arkasindan gelen "son bir", "son iki".. gibi cigliklarin sonunda artik son kac oldugunun bir onemi kalmayan agir kanli arkadas kaleye gecer. Kaleci gerek iki golde bir, gerekse dakka ayriyla eldivenleri bir sonraki arkadasina teslim edebilir. Nizam boyle emreder.

• biz de genelde
    biri gol atınca karşı taraf

"lan araba geliyo diye durdum ben sayılmaz " fln diye ağlardı

• harbi ya... demek ki her yerde aynıymış ortam
  • taşlardan kale yapılır top taşa yakın bir yerden gol olur kalecinin tepkisi
    -direkten döndü lan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kaleci oyuncuyu unutmayın
  • quote:

Orjinalden alıntı: tedoa®

kaleci oyuncuyu unutmayın
    ortasaha forvet var bide
  • yav hele kale direği yokta yerine iki tane taş varsa tamam,
    gooool ne golü lan dışarda o top
    hadi lan ne dışarısı doksana taktım,
    ağlamayın ağlamayın top doksana giriyo adam ağlıyo,

bide böyle biri topla ilerlerken karşı taraftan birinin iyi vurur diye bağırması yokmu ayar olurum o işe,

bide küçükken hatırlarım hatta hiç unutmam topu ilk göğüsle alma denememde o topun suratıma nasıl çarptığını görmeliydiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CürekliBatur -- 19 Ekim 2005, 10:35:18 >
  • 3 korner bir penaltı tamam mı lan?
  • küçükken topun sahibi sahanın patronuydu, istediğini oynatır istemediğinede sittrr çekerdi,
    -git lan sen gelme top benim değilmi oğğğlum oynatmıyom seni
  • hakan la ben birim
    kalaninizda birsiniz

(hakan yarma, geri kalanlar kucuk kaliyor)

yok olm guclu oluyorsunuz (zaten topu topu iki kisiye 10 kisi)
  • Hadi lan hadi dokuz oynayalım.
  • ayyy koptum yine 13-14 sene öncesine gittik

saolun waLLA..
  • top ayaginda olan arkadasin oynarken bagirarak soyledigimiz

"maradona maradona topu aliyor maradona kalaye gidiyor maradona maradonaaaa "
  • bide basket oynardık.adı bebekti,sırayla herkes atardı.

Kız nesrin benden bebeğin oldu euheuhe
  • abim beni hep kaleye tıkardı,
    -geç lan kaleye
    -niye ben
    -ya keleye yada sttr eve
  • Penaltı atarken dokuz adım sayılır.Genelde de penaltı atışına maruz kalacak olan kaleci sayar
    ve penaltıyı atacak adamla şu diyalog oluşur:

--Oha lan kaç adım oldu?
    -La dokuz adım işte
    -Hadi len sen tuvalete de böyle mi gidiyon?
  • frikiklerde:
    sen aç ben vurayım! çok kullanırdık.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.