Şimdi Ara

mağaza alarm sistemi nasıl çalışıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

şimdi bu mağazalarda hani çalınmalara karşı kurulan bir sistem var ya bu nasıl çalışıor bilen varsa bi anlatsın bi proje geliştiriyorum bununla alakalı..şimdiden sağolun..

• Ürün güvenlik sisteminimi soruyorsun .Yani parasını ödemeden kapıdan ürün geçirince çalan alarmı. Yoksa gece için kullanılan soygun alarm sistemimi.
  • Evet genelde kullanılan sistem PIR (pasif infra red) sistemidir. kızılötesi alıcısı vardır, sinyal seviyelerini karşılaştırarak arka plandaki dalgalanmalara (belli bir hızın üzerindeki) tepki verir. Mesela hırsız duvarların önünden geçerken (hırsızın bir ısısı vardır dolayısıyla kızılötesi işınım yayar). Aydınlık ya da karanlık farkeymez.
    Ama pek karşılaşılmasa da tesadüfen şöyle ilginç durumlar teorik olarak meydana gelebilir:
    1) yazın duvarlar sıcak. hırsızın sıcaklığı ile duvarlar aynı? - alarm çalmaz
    2) kışın hava soğuk ve hırsız yangın elbisesi giymiş - alarm çalmaz
    3) yazın hava sıcak hırsız yangın elbisesi giymiş - alarm çalar, hırsızdan işinım gelmez dolayısıyla dalgalanma yapar.
    4) hırsız insanüstü bir çaba ile çok yavaş hareket ediyor - böyle bişeyi normal insan yapamaz kaldı ki bu hızda hareket ederse sabaha kadar ancak soygunu tamamlar.

yine de en güvenilir, en pratik ve en ucuz yöntem PIR yöntemidir.
    "pir" diye arattırırsan ayrıntılı devre şemalarını bulabilirsin. zannedersem yapılışı çok basittir.

• Pardon kusura bakma benim jeton yeni düştü sen malın üzerindeki etikete takılan sistemden mi bahsediyorsun?
    (ben sana hırsız alarmından bahsettim)
  • RFID bu amaçla kullanılan yeni teknolojilerden biridir. Ayrıntılı bilgi için ;http://en.wikipedia.org/wiki/RFID
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Pardon kusura bakma benim jeton yeni düştü sen malın üzerindeki etikete takılan sistemden mi bahsediyorsun?
    (ben sana hırsız alarmından bahsettim)

:)
    önemli değil abi.. öğrenmek istediğim mağazadan çalıntı bir malla çıkarkeen öten aletle ilgili bu alet nasıl çalışıyor.. nasıl oluyorda bir etikete tepki veriyor..
    beniim asıl amacım yanına yaklaştığında sinyal verecek bir verici..
    bu konuda yardımcı olabilirseniz benim için hayati bir konuyu aydınlatmış olacaksınız..
  • İstediğiniz iş için RF tag lar var. Başka kullanım alanı immobilizer devreleri. Mesela arabaya yaklaşınca kapısı kendi açılıyor.

http://www.elan-europe.com/Newsletter/RFID/Reader_module_RFM003.pdf adresinde receiver bilgileri var

http://www.elan-europe.com/Newsletter/RFID/Elan_Tire_Tag.pdf dosyasındada taglarla ilgili bilgi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.