Şimdi Ara

Mado'da Personel Alma Rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bir gıda mühendisi bayan arkadaşımızın başına geleni aynen aşağıdaki gibi kendi ağzından aktarıyorum.

"gerçek rezalet
    herkese merhaba ben gıda mühendisiyim. 19 kasım tarihinde başıma gelen bir hadiseyi sizinle paylaşacağım. kadıköy mado şubesinde sorumlu müdür aranmış olduğunu söz konusu şubenin vitrin camlarındaki ilandan öğrenip hemen başvurmak istedim. mado dan içeri adımımı attım. ilgili ilan için geldiğimi ve bilgi almak istediğini paylaştım. kasadaki beyefendi beni ahmet bey e yönlendirdi. memnuniyetle ahmet beyin ofisine gittim. ahmet bey beni sandalyeye oturttu. ne amaçla geldiğimi anlattım kendisine. ilk önce " yok ben öyle bişey aramıyorum" dedi. ben beyefendinin gün içindeki yorgunluğuna vererek. koskocaman cama asılmış llani hatırlattım. o zaman hatırladı ve benden kimliğimi istedi. kendisine kimliğimi ziyaretçi kabul defterine kayıt yapacağını düşünerek ilettim. kimliğinin arkasını çevirerek "erzurumlu musun" dedi. ben de "evet erzurumluyum" dedim. ve işte o an kimliğim bana doğru fırlatılarak "anlaşıldı" dendiğini işittim. düşünün! türkiye'de bir vatandaş iş görüşmesine gidiyor ve erzurumlu olduğu için yüzüne doğru türkiye cumhuriyeti'nin kendisine verdiği vatandaşlık kimliği nefret soylemleriyle firlatiliyor. skandal bununla da kalmıyor "şalınla mı dolasacaksin insanların içinde? şalın yerleri süpürüyor bize kafa lazım" cümlesi son nokta oldu. gitmiş olduğum bu iş görüşmesinde iş ile ilgili bilgilendirme beklerken işittiğim bu hakaretler karşısında ortamdan ayrılmak istedim. tabi ahmet bey galiba rahatsız olduğumu anladı. bu sefer lafılarını çevirip "sana birşey demedim şahsi algılama." demeye başladı neye uğradığımı şaşırdım. ahmet bey kendisine kafa lazım olduğunu söylerken ellerini masaya vuruyordu bu arada. üçüncü kez kendisine işle ilgili vermiş olduğu bilgileri değerlendireceğimi, bu bilgiler ışığında geri dönüş yapacagimi söyledikten sonra ahmet bey gitmeme nihayet izin verdi. kendimi dışarı zor attim. başıma gelen bu hadiseyi sizinle paylaşıyorum. destek verir ve bu paylaşımı paylaşırsanız mado gerçek tatlar dünyasına ve diğer işverenlere sesimi duyurabilirim. böylece iş istemi ile işverenin karşısına giden iş arayanlar maruz kaldıkları bu gibi kimlik ve dış görünüş yargilanmalarindan belkide kurtulabilirler. paylaştığınız, destek olduğunuz ve bu durumu fiili olarak kınadığınız için şimdiden teşekkür ediyorum."

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eğer yazılanlar doğruysa, o kadının şalıyla, Ahmet efendiyi bir güzel boğmak lazım.

• Milletin moralini bozmaya çalışan bir fetöcüdür. Her gün 100 kişi başvursa 100 üzüntü. Sonra niye işsizlik verimsizlik terör şiddet var.

Bana öyle birşey dese iki matris nasıl çarpılır diye sorarım cevap vermezse matematik kitabı getirir bak bunu anlamak için beyin gerekir derim . matematikle ne alaka diye sorarsa ben de kimlik ne alaka diye sorarım.

• Sormuş mu acaba o şalın altındaki beyin ne ünvan kazandırmış diye?
    Mühendisler bile işsiz kalıyor ülkenin haline bak.

• Şu karikatür bu konunun açıklaması  Mado'da Personel Alma Rezaleti
  • alisırakaya kullanıcısına yanıt
    hahahha hocam güzel bir benzetme olmuş.

Olaya gelince gerçekten içler acısı artık işe alırken illaki işverenin sevdiği bir özelliğin olacak ya da kafa yapın
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.M.F.

hahahha hocam güzel bir benzetme olmuş.

Olaya gelince gerçekten içler acısı artık işe alırken illaki işverenin sevdiği bir özelliğin olacak ya da kafa yapın

Artık millet olarak öyle bi hale geldikki ağlanıcak halimize gülüyoruz valla,piyasada o kadar işsiz varki işverenin eli çok güçlü biri kabul etmezse öbürü eder diyip binebildiği kadar biniyolar işçinin ve iş arayanın sırtına
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Burası özel bir işyeri değil mi? İşyerlerini kendi istediği kuralı belirleyip istediğini yapamaz mı ben mi yanlış biliyorum? Ben özel işyeri kursam bende kapalılaları, doğuluları, ve istemediğim bazı tür kişileri almam. Bu yasal değil midir? Hakaret olayını ayrı tutuyorum.

hocam yani napabiliriz bende bir işsiz olarak yani ne diyeyim
  • quote:

hocam yani napabiliriz bende bir işsiz olarak yani ne diyeyim

Şöyle bi olay yazayım normalde akp'li olmayan ama sonradan geçen ve son 4-5 yıldır ilçe teşkilatlarında çalışan eskiden oturduğumuz yerde bi tanıdığım var adamın bi mesleği yoktu marangoz akrabasının yanında ara ara çalışırdı bundan 1 ay kadar önce bi uğrayım diyip gittiğimde altında lüx bi araba olduğunu gördüm

Napıyosun dediğimde şöförlük yaptığını söyledi ayrıntıya girmedi(bu kadar açık yazabiliyorum anca) bende çok üstüne gitmedim ama demekki oralarda imkanlar baya geniş ve bol baktın olmuyo atıcaksın kapağı bi çok kişinin yaptığı gibi güçlünün yanında olucaksın zaten şu an bunları bol bol görüyoruz ne yazıkki

Zaten savunanlar bunlar yada oralara yamanmaya çalışanlar gibi geliyo bana yoksa adam fakir fukara körü körüne niye savunsun kendine düzgün bi iş yada hayat sunmayan birini

Hocam yani illa bizdemi yapalım ? tabiki de hayır da

bi şekilde para kazanmak da lazım bakalım hayat ne göstericek.
  • quote:

Hocam yani illa bizdemi yapalım ? tabiki de hayır da

bi şekilde para kazanmak da lazım bakalım hayat ne göstericek.

Kendinizi geliştirin diyeceğim ama bu ülkede bu pek işe yaramıyo adamın olmadıkça zor senin hakkını hemen yiyolar bazısıda baktı olmuyo kolay yolu seçip yukarıda yazdığım olaya yöneliyo

Yinede kim ne yaparsa yapsın düzgün ve ahlaklı bi insan olursak yeterli bencede en azından iç huzurun olur(ama bu fakir ve istediklerinin çoğunu yapamıyacağın gerçeğini değiştirmiyo )
  • MADO KAPATILMALI

SENİN DEYİMİNLE
  •  Mado'da Personel Alma Rezaleti
  • Yumulun +1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.