Şimdi Ara

Madem aktif taşımada ATP harcanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • O zaman hücre dışından içine madde geçişi nasıl oluyor ? Sonuçta ATP hücre dışına çıkamaz kafam karıştı.

• içerden halat fırlatıp tutup çekiyolar bi anda

• Bi' andaysa işler değişir hocam. Valla aklım almadı vakum mu atıyor acaba!?.

• Hiç bilmediğimiz şeyler var

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Başlangıçtaki düşünme mantığın hatalı . Lise müfredatında nasıl veriliyor bilmiyorum ama ağır geleceğini sanmıyorum . Dediğimi sınav bilgisi olarak kullanma sadece mantığı anlamaya çalış .

Şimdi sen şöyle düşünüyorsun . Bir elektroliti almak ya da vermek istiyorum . Bir şeyin gidip bunu yapması gerek diyorsun . Aslında değil . Mesela sodyum hücrenin dışında daha fazla bulunur . Hücre içerisindeki sodyumu atmak istiyorsa bunu zor yoldan yapmak zorundadır . Çünkü kendinde fazla olduğundan aslında ters yöne itmeye çalışıyormuş gibi olur . Bunun için hücre zarlarında bir takım pompalar vardır . Örnek olarak Na-K ATPaz pompası .

Hücre sodyumu dışarı yollamak istediği zaman atp sini alır zardaki bu pompaya götürür . Pompanın kapakları açılır . Hücre dışına sodyum çıkar . Hücre içine de potasyum girer . Yani ATP nin hücre dışına çıkmasına gerek yoktur .

Yani süreç tamamen hücre içindedir . Hücre belli bir ekibi görevlendirip onlara da bir tane ATP verip hadi gidin sodyumları toplayıp gelin demez anlayacağın .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tıp okursan anlarsın aslanım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • pipetle su çekiyomuş gibi düşün o içine çekme eylemi için enerjiye ihtiyacın var hücrede onun gibidir herhaşde :DDDDDdd

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tıp okuduğunda bu sorunun cevabını anti-port taşınım konusunda anlayacaksın.

• Hücre membranında(zarında) taşıyıcı elemanlar var. Onlar yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviEfendi -- 15 Haziran 2022; 17:5:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.